Neler Yeni

İntel arc A750 Dusuk FPS sorunu

damn2u

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,020
İsim
Sercan SAYİT
Intel kartlarda performans sıkıntısı var ama sizin işlemcinin de upgrade edilip en az Ryzen 5600 olması lazım.

Intel kartlarda performans sıkıntısı var ama sizin işlemcinin de upgrade edilip en az Ryzen 5600 olması lazım.
Yani kartta bir sorun olmayabilir dogru mu anladim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Sorunlu driverler çıkabiliyor.
gtx 1060 satmadan önce driver güncelliyim dedim sistem her açılıştan 2 dakika sonra ya mor renge yada mavi renge geçiyordu ekran kitleniyordu öylece.

İlk sandım ki kartı elime aldım bitti bu iş. Sonra mavi ekran hatası sandım.
Ya dedim olamaz nvidia yaparmı böyle hatalı driver? Eski sorunsuz driver sürümümü zor bela buldum baya eskiydi yani performansıda iyiydi.
Yükledim Bi baktım sistem normalce çalışıyor. :)
Eski driveri nasil bulacagiz hocam

_Zaur_

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,684
İsim
Zaur
İlgilendiği Kategoriler
Konu dışı
Yani kartta bir sorun olmayabilir dogru mu anladim.

Eski driveri nasil bulacagiz hocam
Driver nereden indiriyorsan sürümlerin seçenekleride olmalı.
Yani sürüm sürüm alt alta olur genelde nvidiadan gördüğüm kadarıyla.

vurucu4242

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
241
İsim
BEKİR ALTIN
Bende var i12100f ile last of us 2 fg+xess ultra kalite plus ile 90 110arasi fps veriyor. Bu kart işlemci ne kadar güncel iyise o kadar performans ve resize bar açık olmali

umix

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
647
İsim
Ümit
bende a750 var sparkle edition olanı, rdr 2 120 fps alıyorum bu fpsleri 4070 superle alıyordum. yani öyle yazdıkları gibi sorunlu kart falan değil. 60-70 fps aldıgım dediğin gta 5de 140+ fps alıyorum, sizin elinizdeki kart sorunlu olabilir. son driveri kurun ve rbar açın. eğer bu dediklerimi yaptıgınız halde sıkıntı yaşıyorsanız sizdeki kart normal değildir.
ama bendeki islemci 7600 anakart b650 ve ram32 gb.

Son düzenleme:

vurucu4242

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
241
İsim
BEKİR ALTIN
Driver bu ayar açıksa eski sahibi oynamış olabilir. Bu kapali kalsın. Psu yetersiz olabilir. Monitör Hz ayarı yüksekte kalmalı. En önemlisi driver guncellerken temiz kurulum seçilip öyle güncellenmesi. Resize bar acik olmalı,Biostan pcle 4.0 yolu seçilmeli. Güç seçenekleri performans modunda olmalı vs
IMG_20250420_215730.jpg

bende a750 var sparkle edition olanı, rdr 2 120 fps alıyorum bu fpsleri 4070 superle alıyordum. yani öyle yazdıkları gibi sorunlu kart falan değil. 60-70 fps aldıgım dediğin gta 5de 140+ fps alıyorum, sizin elinizdeki kart sorunlu olabilir. son driveri kurun ve rbar açın. eğer bu dediklerimi yaptıgınız halde sıkıntı yaşıyorsanız sizdeki kart normal değildir.
ama bendeki islemci 7600 anakart b650 ve ram32 gb.
Sizin sistem yeni arkadasin sistem eski ondan kaynaklı da olabilir. Eski sistemde verimli değil.

umix

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
647
İsim
Ümit
Driver bu ayar açıksa eski sahibi oynamış olabilir. Bu kapali kalsın. Psu yetersiz olabilir. Monitör Hz ayarı yüksekte kalmalı. En önemlisi driver guncellerken temiz kurulum seçilip öyle güncellenmesi. Resize bar acik olmalı,Biostan pcle 4.0 yolu seçilmeli. Güç seçenekleri performans modunda olmalı vs
Alıntıyı görüntüle

Sizin sistem yeni arkadasin sistem eski ondan kaynaklı da olabilir. Eski sistemde verimli değil.
olabilir bu kartlar sisteme göre performans veriyor ortalama üstü bir islemci ve anakartla yüksek seviye fpsler veriyor. intelin kartlarında sorun yok yani islemci ve anakartına göre performans alırsın.

olabilir bu kartlar sisteme göre performans veriyor ortalama üstü bir islemci ve anakartla yüksek seviye fpsler veriyor. intelin kartlarında sorun yok yani islemci ve anakartına göre performans alırsın.
Evet sanirim kartta bir sorun yok anakartlar b450 islemciler ise r5 2600 ve 3500x ondan kaynakli fps dususu var sanirim. Redditte buna benzer bir suru sorun gordum

Dahası  
Reaksiyon skoru
143
İsim
Sezer
Firma yeni ekran kartı işine girdi ve yazılımsal sorunları olması doğal. Fakat ne kadar B580 incelemesi izlediysem çoğu kişi "A750'nin yaptığını yapmıyor" diyordu. Demek ki senin ekran kartında ya yazılımsal ya da başka bir problem var.

Firma yeni ekran kartı işine girdi ve yazılımsal sorunları olması doğal. Fakat ne kadar B580 incelemesi izlediysem çoğu kişi "A750'nin yaptığını yapmıyor" diyordu. Demek ki senin ekran kartında ya yazılımsal ya da başka bir problem var.
Yeni islemciler ile daha iyi calisiyor uyumluluk sorunu var gibi. Reditte bununla alakali tonla konu okudum

Top Bottom