Valorant fps sorunu yaşıyorum

Reaksiyon skoru
4
Merhaba 12 gb 3060 ekran kartım var ryzen 5 5500 işlemcim var valorantta 150 fps civarında alıyorum neden bu kadar düşük (grafik kalitesi yüksek yada düşük fark etmiyor hep aynı fps alıyorum)
instada pc satan dandik sayfalar bile 400 500 fps alıyor benim fps değerlerim normal mi yoksa sadece bana mı düşük geliyor anlayan varsa yardımcı olabilir mi? aynı sistem özelliklerine sahip bilgisayarlara baktım youtubedan 350 fps falan alıyorlar

Merhaba 12 gb 3060 ekran kartım var ryzen 5 5500 işlemcim var valorantta 150 fps civarında alıyorum neden bu kadar düşük (grafik kalitesi yüksek yada düşük fark etmiyor hep aynı fps alıyorum)
instada pc satan dandik sayfalar bile 400 500 fps alıyor benim fps değerlerim normal mi yoksa sadece bana mı düşük geliyor anlayan varsa yardımcı olabilir mi? aynı sistem özelliklerine sahip bilgisayarlara baktım youtubedan 350 fps falan alıyorlar
ilk olarak işlemcinizin önbelleği düşük aşırı bi fps beklmeyin ve evet 150fps biraz düşük sizin ortalama 230-250 civarı almanız lazım ekran kartı ayarlarına güç ayarlarına bios ayarlarına ve ram mhzine bakın ayrıca bios ve driverlar güncel mi ona bakın

Dostum bunun pek çok sebebi olabilir mesela görüntü kablosunu anakarta takmış olabilirsin çünkü yeni nesil bilgisayarlarda oradan görüntü verebiliyor.İşlemci veya ekran kartı pislendiyse ve ısınıyorsa bundan da olabilir.

ilk olarak işlemcinizin önbelleği düşük aşırı bi fps beklmeyin ve evet 150fps biraz düşük sizin ortalama 230-250 civarı almanız lazım ekran kartı ayarlarına güç ayarlarına bios ayarlarına ve ram mhzine bakın ayrıca bios ve driverlar güncel mi ona bakın
ramler 3200MHz ekran kartı ayarları fps için ayarlı biosa nasıl bakabilirim bilmiyorum
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Dostum bunun pek çok sebebi olabilir mesela görüntü kablosunu anakarta takmış olabilirsin çünkü yeni nesil bilgisayarlarda oradan görüntü verebiliyor.İşlemci veya ekran kartı pislendiyse ve ısınıyorsa bundan da olabilir.
hayır ekran kartına takılı ve bilgisayar temiz

ramler 3200MHz ekran kartı ayarları fps için ayarlı biosa nasıl bakabilirim bilmiyorum

hayır ekran kartına takılı ve bilgisayar temiz
ısınma max 70 75 derecelere falan çıkıyo

dostum o zmn bu kadar düşük fps alman ( sistemine göre ) bıostan olabilir ram mhzden olabilir bakmanı öneririm

monitör 144 hz mi?

Yanlış Bilgilendirme
önbellekle alakası yok o düşüklüğün senin sebep farklı donanımsal olabilir de olmayabilir de yazılımsal da olabilir bu tarz videolardaki ile kendi değerlerini karşılaştır fps harici değerlere de bak msı afterburner dan hatta işlemcinin bütün çekirdeklerini izle

(Bunun yanlış bilgilendirme ile ne alakası var saçma sapan kafanıza göre mi işletiyorsunuz forumu ? 3600 de 32 var fakat aynı performans da veya 5600 de performans sorunu yaşayanlar önbellekle mi alakalı yaşıyor biliyorsunuz ama neyi çok bilmiyorsunuz düşünün ezbere konuşmayın artık "bu konunun önbellek ile alakası yok" okurken lütfen idrak ederek okuyun diğer videolar da asıl olması gereken değerleri attık normal olsa önbellek böyle işlemcinin olayı bu dersin kabul yanlış anlaşılma desek daha doğru sanki)

Son düzenleme:
önbellekle alakası yok o düşüklüğün senin sebep farklı donanımsal olabilir de olmayabilir de yazılımsal da olabilir bu tarz videolardaki ile kendi değerlerini karşılaştır fps harici değerlere de bak msı afterburner dan hatta işlemcinin bütün çekirdeklerini izle
bu videodaki ekran kartı 4060 ama

fark etmez bu oyunlar AAA oyun değil işlemciyi kullanıyor
ben kendimden örnek verdim senin ki de aynı DM üstelik bu
ram ayarlarını bios üzerinden güncelledim 2.6 mhzde çalışıyormuş 3.200e çıktı msı afterburner açıcam bakıcam ve dönüş yapıcam teşekkürler

MSI afterburner kullanmayı bilmediğim için tüm değerleri açtım aldığım sonuçlar böyle
fark etmez bu oyunlar AAA oyun değil işlemciyi kullanıyor
ben kendimden örnek verdim senin ki de aynı DM üstelik bu

1726587249713.jpeg

Son düzenleme:
işlemci önbelleği ile nasıl alakası yok bilader yalan bilgi verme

işlemci önbelleği ile nasıl alakası yok bilader yalan bilgi verme
"yalan bilgilendirme" mi komik 3600'de 32 mb önbellek var ama 5500 den farkı yok bu konununda önbellekle alakası yok düzgün bilgi verelim bence attığım videolardan anormal fps alıyor konuyu açan kişi ona özel mi bu ? "150fps biraz düşük sizin ortalama 230-250 civarı almanız lazım" diye sen söylemişsin zaten :D

ram ayarlarını bios üzerinden güncelledim 2.6 mhzde çalışıyormuş 3.200e çıktı msı afterburner açıcam bakıcam ve dönüş yapıcam teşekkürler

MSI afterburner kullanmayı bilmediğim için tüm değerleri açtım aldığım sonuçlar böyle

Alıntıyı görüntüle
kendin mi hız aşırtma uyguladın manuel olarak yoksa oto hız aşırtma mı uyguladın cpb pbo gibi

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,157,327
Üyeler
183,825
Son üye
ZAMEE
Geri