Neler Yeni

Valorant oynarken r5 5600x 1.7 ghz de çalışıyor

Batuhan Lastronin

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,035
İsim
Batuhan Divrik
Merhaba valorant ve cs go oynarken işlemcim 1.7 ghz de ve 37 dereceler de çalışıyor %15 20 arası da yükte oluyor. Ekran kartım da rx 550 biliyorum çok düşük ileri de değiştireceğim inşallah.

Ryzhem

80+ Gold
En İyi Cevap
1
güç modun nedir güç tasarufuysa normal amd balanced yada yüksek performans yap

Mete Yavuz

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
BIOS'dan CBP kapat.
Overclocking sekmesinde Precision Boost Overdrive diye bir ayar olması lazım, onu Disabled yapınca kapanıyor.

Batuhan Lastronin

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,035
İsim
Batuhan Divrik
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Batuhan Lastronin

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,035
İsim
Batuhan Divrik
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bu durumdan şikayet edip konu açan sen değil misin kardeşim?
Başka türlü düzelmez, soğutucun varsa OC yap.
İlk olarak sert çıkmana gerek yok. İkinci olarak da oyun oynarken neden 1.7 ghz de kaldığını anlamadım onun için konu açtım yoksa ocp kapatmayı biliyorum. Güç ayarlarını yüksek performansdan nihai performansa çektim belki düzelir.

SaygıZorDeğildir

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,227
İsim
Göksel Sert
Ekran kartı işlemciye göre baya düşük kalmış, acaba ondan dolayı mı işlemci kendisini kısıtlıyor. Yani ihtiyaç olmayınca kendini kullanmıyor olabilir mi? Çok anladığımdan değil tahmin yürütmeye çalışıyorum.

Batuhan Lastronin

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,035
İsim
Batuhan Divrik
PF240ı var. Güzel OC yapabilir. Ama bence yanlış bi yerden bakıyor. MSİ Afterburner ile mi test ettin?
Evet msı afterburner riva tuner ile izlemeyi açtım oyunda oradan test ettim. CS de fark edememiştim gözükmediği için valo da fark ettim daha yeni. OC için deneme yaptım aslında 1.3 v da 4.8 ve 4.7 denedim ancak stabil kalmıyor maalesef ki stress testlerin de reset atıyor pc kendine. O yüzden ocp ile kullanmayı tercih ettim.
Ekran kartı işlemciye göre baya düşük kalmış, acaba ondan dolayı mı işlemci kendisini kısıtlıyor. Yani ihtiyaç olmayınca kendini kullanmıyor olabilir mi? Çok anladığımdan değil tahmin yürütmeye çalışıyorum.
Benim de aklıma o geldi ama sonra saçma olduğunu düşündüm bilemedim.

Toxpox

80+ Gold
En İyi Cevap
32
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,769
İsim
Toxpox
PBO ve CBP'yi otomatikte bırakın.
Cinebench R23 ve HWinfo'yu indirin.
Cinebench R23 çoklu çekirdek testi yaparken yan taraftan HWinfo üzerinden efektif ve normal çekirdek hızlarını kontrol edin.

Batuhan Lastronin

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,035
İsim
Batuhan Divrik
PBO ve CBP'yi otomatikte bırakın.
Cinebench R23 ve HWinfo'yu indirin.
Cinebench R23 çoklu çekirdek testi yaparken yan taraftan HWinfo üzerinden efektif ve normal çekirdek hızlarını kontrol edin.
HWinfo üzerinde 4.5 ler de gözükürken msı afterburner da 1.7 gözüküyor silip bir daha yüklemeyi deneyeceğim msı afterburnerı.

Top Bottom