Hatanın ekran görüntüsü var mı?X870 gigabayte Aorus Elite 9800x3d 9060 XT sisteme sahibim valorantta tpm hatası alıp dueuyorum nasıl bu sorunu gideririm.
Sanırım secure boot aktif etmedin ondan hata alıyorsunYok hocam bios güncelleme yapmadım ondan olabilir mı ürünler bu gün elime ulaştı oyunu indirdim driverlari kurdum sadece bios güncelleme yapmadım
O kadar uğraşmaya gerek yok tekte açması yeterHocam secure boot ayarini standarttan, customa alin biostan duzeliyor, ama yine de custom yapin sonra boot edin masaustune eristikten sonra yeniden baslatip biostan tekrar standart yapin yine duzelecektir.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Ben bu sekilde cozuyorum, secure boot biostan acik olsa da bazen windows guvenlikte kapali gozukuyor bunu degistirip tekrar duzeltince duzeliyor yada direk custom olarak kullanmaya devam edin ama ben custom yapip sonra tekrar standart yapiyorum, secure boot etkiliyor o hatayi.
Acik oldugu halde bu hatayida verebiliyor hocam o yuzden yazdim bende bu hata ben acikken veriyordu zaten bioslarda default acik artik bu ayar.O kadar uğraşmaya gerek yok tekte açması yeter
Bios ayarın yüzündende sorun yaratabiliyor normaldir birde sen ayar çekiyordun yanlış bilmiyorsam ondan da olabilirAcik oldugu halde bu hatayida verebiliyor hocam o yuzden yazdim bende bu hata ben acikken veriyordu zaten bioslarda default acik artik bu ayar.
Ya niye defaulta çekiyorsunHocam biostan çıkmıştım default ayara çektim her şeyi şimdide ekran gelmiyor PC çalışıyor
Kapat aç yaptım tuştan PC yi hala aynı kasa çalışıyor ekran turuncudan yeşile dönmüyor görüntü gelmiyorBios ayarın yüzündende sorun yaratabiliyor normaldir birde sen ayar çekiyordun yanlış bilmiyorsam ondan da olabilir
Ya niye defaulta çekiyorsunneyi değiştirdiğini nasıl bileceğiz şimdi memory context restore kapandı herhalde onu aç expoyu aç bi dene
Soyle diyim hocam ayar cekmeden de veriyor gariptir zaten ben de anlamadim ama su sekilde oluyor ayardan ziyade ornek veriyorum default bios ayarlari ve format attim diyelim stock windows 11 kurdum mesela format sonrasinda o hatayi veriyor, biosta acik ama windows kapali diyor sifir kurulmda bir problem oluyor nadiren de olsa ama dediginiz gibi her sey etkileyebilir bende de biraz ellesme durumu oldugu icinBios ayarın yüzündende sorun yaratabiliyor normaldir birde sen ayar çekiyordun yanlış bilmiyorsam ondan da olabilir
Bios ayarın yüzündende sorun yaratabiliyor normaldir birde sen ayar çekiyordun yanlış bilmiyorsam ondan da olabilir
Ya niye defaulta çekiyorsunneyi değiştirdiğini nasıl bileceğiz şimdi memory context restore kapandı herhalde onu aç expoyu aç bi dene
Adımız boşuna da tech değil forumdaki çoğu şeyi takip ediyorumSoyle diyim hocam ayar cekmeden de veriyor gariptir zaten ben de anlamadim ama su sekilde oluyor ayardan ziyade ornek veriyorum default bios ayarlari ve format attim diyelim stock windows 11 kurdum mesela format sonrasinda o hatayi veriyor, biosta acik ama windows kapali diyor sifir kurulmda bir problem oluyor nadiren de olsa ama dediginiz gibi her sey etkileyebilir bende de biraz ellesme durumu oldugu icinhafizanizda zehir gibi hocam bu arada.