Valorantta 95 Derece Sicaklik?

Exacastur

80+
Reaksiyon skoru
70
Asus N550JK Modeli Laptobumun özellikleri :

İ7 4700hq
Gtx 750m 4 gb
16 gb ddr3 1600 mhz ram
Samsung 870 Evo 500 gb SSD var

75 hz monitörüme bağlayıp Valorantı oynuyorum.

Fakat canımı sıkan şey Valorant oynarken 95 derece oluyor sıcaklık.
Termal macunu daha 1 yıl içinde yeni yapıldı.
90 nın altına indirebilme şansımız var mı bu sıcaklıkları.
Notebook soğutucu alsam işe yarar mı ?

Termal macunu yeni mi sıktın yoksa 1 sene önce mi sıktın anlayamadım. Eğer 1 sene önce veya ona yakın bir süre önce sıktıysan yenile. 6-9 ayda bir yenilemen gerekiyor. Kaliteli bir macun kullan, F/P bir şey istiyorsan Arctic MX-4 kullanabilirsin. Sıcaklıklarının daha da düşmesini istersen soğutucu alabilirsin ortalama olarak 4-5 derece fark ettirir. Hem laptopu havaya kaldıracağından kaynaklı fanlar daha rahat hava çeker. Bunu ben kendim yapıyorum şu an. Normalde 91 derece oluyorken alet çantasından bulduğum garip bir kutuyu altına koydum yükselti yapıp, bu sayede fanlar daha kolay hava alıyor direkt 5-6 derece düşüyor.

Kaliteli bir macunla tekrar yenile macununu notebook soğutucusuda fayda eder ancak iyi bişey alman lazım

Termal macunu yeni mi sıktın yoksa 1 sene önce mi sıktın anlayamadım. Eğer 1 sene önce veya ona yakın bir süre önce sıktıysan yenile. 6-9 ayda bir yenilemen gerekiyor. Kaliteli bir macun kullan, F/P bir şey istiyorsan Arctic MX-4 kullanabilirsin. Sıcaklıklarının daha da düşmesini istersen soğutucu alabilirsin ortalama olarak 4-5 derece fark ettirir. Hem laptopu havaya kaldıracağından kaynaklı fanlar daha rahat hava çeker. Bunu ben kendim yapıyorum şu an. Normalde 91 derece oluyorken alet çantasından bulduğum garip bir kutuyu altına koydum yükselti yapıp, bu sayede fanlar daha kolay hava alıyor direkt 5-6 derece düşüyor.
1 yıl oldu hatta belki daha da geçmiştir termal macun yaptırmayalı.

Asus N550JK Modeli Laptobumun özellikleri :

İ7 4700hq
Gtx 750m 4 gb
16 gb ddr3 1600 mhz ram
Samsung 870 Evo 500 gb SSD var

75 hz monitörüme bağlayıp Valorantı oynuyorum.

Fakat canımı sıkan şey Valorant oynarken 95 derece oluyor sıcaklık.
90 nın altına indirebilme şansımız var mı bu sıcaklıkları.
Notebook soğutucu alsam işe yarar mı ?
hocam şimdi laptop'da genelde 80-90 civarıdır notebook soğutucu önerirdim eskiden ama etkisi yok vs. diyolar o yüzden araştırarak alabilirsin gene temizlik yapman ve termal macunu değiştirmen iyi olacaktır

Laptop için kabul edilebilir değerler. Özellikle de bu kadar eski olanlar için. Sıcaklık yüzünden performans düşüşü yaşamıyorsan dert etme ve evet soğutucu tabii ki işe yarar düz bir zeminde durmasındansa.

valla ben 4 sene 99 derece olan laptop kullandım
Nasıl 80 derecelere indirdin diye sorarsan.
Önce güzel bir termal macun alman lazım ikincisi ise güzel bir soğutucu.
Macun ve temizlemeyi 4 ayda bir yapman lazım.
Ben 150tl'ye bir macun ve aşağıdaki soğutucuyu kullanıyordum.
Başka soğutucularda kullandım ama en iyisi buydu;

İçini açtemizle fan'ın içi toz olmuştur, açmışken macunlarını da yenile.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,211,397
Üyeler
195,618
Son üye
TRaskerAS3437
Geri