NightWish2434
80+ Silver
Ben alırım hocam satıyorsanız?elimde bekletsem mi versem mi beyler 17500 civari cok teklif varda piyasa artar mi
Ben alırım hocam satıyorsanız?elimde bekletsem mi versem mi beyler 17500 civari cok teklif varda piyasa artar mi
Btcnin adını biliyorum hocam çıktığından beri uğraşıyorum. Sağ olsun arabamı motorumu sayesinde aldım. Güncel olarak crypto oyunlarıyla devam ediyorum mining bittiğinden beri.Nasıl hocam Allah için kendinizi savunmak için burda mining kartı bile savunmuşsunuz 30 yaşındayım sen btc nin adını bilmezken ben mining yapıyordum. Böyle saçmalık görmedim. Ben 2 yılda bir ekran kartı boşuna yeniledim ozaman takardım rx580 i 6-7 yıl sorunsuz kullanırdım 2070 bile elimde öldü resmen 2 yıl oldu kart çıkalı sen ne diyorsun ? Ben şuan evde sadece oyun oynuyorum günde ortalama 3 saat açık kalan bir ekran kartlı ile 7/24 açık kalan bir ekran kartını nasıl karşılaştırabilirsiniz ? Sizin yaptığınız 300 bin km ye gelmiş arabayla 20 bin km deki arabayı karşılaştırmaktan başka bir şey değil. Sizin dolandırıcılık dediğiniz şeye biz iktisatta serbest piyasa ekonomisi diyoruz. Şuan insanlar bişeyler alıp daha pahalıya satmaya çalışıyorsa bunun sebebi onlar değil hükümettir. Enflasyona engel ol bu adamda gidip saçma sapan şeyler alıp parasını korumaya çalışmasın. Zaten adam sana 0 ının fiyatıyla satmıyor daha altına satıyor. Git kendin akakçeden topla sistem 26-28 k arasında bir fiyat geliyor. Zaten 0 fiyatına satmaya çalışmıyor ki ? Aldığı fiyat ucuz diyye daha da mı ucuzuna satmak zorunda bu nasıl bir mantık ? İtopya da bizi dolandırıyor ozaman ? Evini ofis göstersin arkadaş 5 bin liraya şirket kursun oldu bitti İtopya dan ne farkı var mesela senin için o şekilde olursa ? İtopya ya da vatan elinde bekletmiyor mu malları ? Btc yüksekken biz ekran kartı bulamazdık niye ? Neyse arkadaş senin etik anlayışın çok farklı.
Düşüncelerinize katılmıyorum. Çünkü size şöyle bir örnek ile açıklayacağım.bende buna katılmıyorum o ürün firmadan çıkmış mı çıkmış çıktığı anda ikinci eldir o zaman ben bir ürün alayım gelince vazgeçip iade etsem bu ürünü firma tekrardan sıfır diye satabilir mi satamaz ama halbuki ürün kullanılmadı
hadi bunu geçtim al-satın etik yanı bile yok bu ülkede insanlar hatta daha özelinde öğrenciler zar zor para biriktiriyor tam indirim yakaladı ama al-satçılar yüzünden alamıyor insan hiç mi utanmaz bunca insanın hakkına girerken sırf üç beş kuruş kar yapacaz diye onlarca insanın bir şey almasına engel oluyorsunuz
hocam daha uzatma lütfen çok farklı yerlere gitti konu biri cevap yazsada özelden yazı ver 3 4 saatir aynı konuBtcnin adını biliyorum hocam çıktığından beri uğraşıyorum. Sağ olsun arabamı motorumu sayesinde aldım. Güncel olarak crypto oyunlarıyla devam ediyorum mining bittiğinden beri.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Kartlar 2 yılda bir elinizde patlıyorsa sizde bir sorun var demektir
valla siz iflah olmazsınız bu ülke ekonomik kriz içindeyse siz gibi fırsatçılar yüzünden piyasayı böyle artırıp artırıp bütün herşeyin zamlanmasına sebep olun sonra sen mi alcankardeş senin katılıp katılmaman önemli değil ki sen mi alıyon kasayı ???
ya ne saçmalıyon ne diyon birader sen ya hadi işine tövbe tövbe ne sıkıntılı adam varsa beni buluyorvalla siz iflah olmazsınız bu ülke ekonomik kriz içindeyse siz gibi fırsatçılar yüzünden piyasayı böyle artırıp artırıp bütün herşeyin zamlanmasına sebep olun sonra sen mi alcan
bambaşka şeyden bahsediyorsun sistemi al fiyatlar zamlanmamasına rağmen üzerine para koyulup satılmasında bahsediyorum siz diyorsunuz iki yıl sonra satılması arkadaş iki yıl sonra satsa ikinci el fiyatına hak verecem ama bu arkadaşlar sıfır fiyatının üzerine satmaya çalışıyorDüşüncelerinize katılmıyorum. Çünkü size şöyle bir örnek ile açıklayacağım.
2018de askerden geldikten sonra Hepsiburadadan sıfır iPhone 8 plus aldım 4.200 TL'ye. 2 yıl kullandım ve satmaya karar verdim. Ancak 2 yıl sonra fiyatı 6-7 k olduğu için yine 4.200 TL den sattım. Şimdi burada aldığım fiyattan, fatura fiyatından aynı fiyata 2 yıllık garantisiz cihazı sattım diye kul hakkına girmiş mi oldum ? Belki o telefonu ben almasam başkası alacaktı ? Sizin söylediğiniz mantıkla aynı duruma düşüyor.
Para emtiadır. Değeri sabit değildir. Piyasaya göre değişkenlik gösterir. Emtiayla satın alabileceğiniz fiziksel ürünlerde değerdir. Siz bir değer satın aldığınızda o ürün size ait olduğundan üzerinde dilediğini yapma hakkına sahipsinizdir. Satın, kırın, atın. Bu sebepten dolayı yok stok sınırlıydı, başkası para biriktiriyordu alacaktı, alamadı vs vs. Bende para bilriktirdim. Ben alabiliyorumda o biriktiren niye her zaman alamıyor. 6 ayda 24 tane böyle kampanyalı hazır sistem yakaladım. Hepsinin stoğu saniyeler içinde bitti. Ben nasıl alabiliyorumda başkaları alamıyor? Alacak olan kişi, kıt kınaat biriktirmiş parasıyla almaya karar verdiğinde neden alamıyoda ben alabiliyorum. Çünkü takip ediyorum. Günde 60 kez takip ediyorum ondan
Hocam bir kartın fiyatı belli demi ? Kart satıcı kim ? MSİ- ZOTAC -GİGABYTE gibi firmalar değil mi ? bu ürnün fiyatı ne mesela 200 dolar. 200 Dolar dışında bu firmalar hiç bir zaman satmadı. Çıkışlar her zaman 200 dolardı adet yok yetişemiyoruz diye hiçbir firma zam yapmaz. Bizim ülkemizde ki satıcılar onlarda bulamayınca avrupanın karaborsasından aldılar. Avrupaya 200 milyon adet gönderim yapıyorsa TR ye 50 bin adet gönderiyordu üreticiler. Sen ne kadar inkar etsende fırsatçılıktan oldu. Örn vatan üreticiden 20 bin adet 200 dolardan rtx 3060 alırken karaborsadan 400 dolara alıp 200 dolardan aldığınıda 400 dolardan aldığınıda 600 dolardan sattı. Sen bunu kabul et etme üreticilerin gönderdiği adetleri rakamları şuan sallıyorum tamamen ama birazcık araştırarak TR ye direk üreticiden ne kadar kart girdiğini TR de ne kadar kart satıldığına ulaşabilirsin. Ayrıca dediğin herşeyi yapıyordum ben sen beni biraz küçük görüyor olabilirsin miningden ama burda kimseyi aşağılamak istemem biz rink dediğin 2 tane tahtadan 6 tane ekran kartı takmadık oda kurduk. Karşındakini küçük görmeye çalışırken yok o program yok bu program bence bilmeden konuşma. Ha termal macununu yenilersin hepsine çiçek gibi bakarsın çok yormazsın yorulana göre daha iyi durumda olur o kart ama gene sıfır gibi olmaz kardeşim ya da evde kullandığın kart gibi olmaz kıyaslayamazsın. Sen mining yapıyormuşssun kaç kere miningden gelen bir kartla mining yaptın ? Ben 100 tane kartı boşuna 0 aldım ozaman okadar para verip mining bırakan birine gitsem yarı fiyatına alırdım. Ne enayiymişim ben ya.Sen core clock kismayip mining bios yüklemeyip pata küte mining yaparsan hangi kart olsa bozarsin. Mining yapılırken core clock kisilip memory clock artırılır ki hem daha az elektrik tüketsin hem de chipsete daha az yük bindirsin diye. Hemen hemen 6 yıldır içindeydim son 2 yıl başkalarına rig kuruyordum 4 yıllık kullanılan kartların pcblerinde en ufak sararma bile yoktu. Ayrıca sözünü ettiğin rx serisi bizim konuştuğumuz kartlardan daha önceden çıkmış dolayısıyla daha uzun süre kullanılmış bir seri. Mining yapılmasa bile 5 6 yıllık bir kart bi zahmet ömrünü tamamlamaya yakın olsun. Dediğimi idrak edebilmissindir umarım. Mining döneminde kartların artmasının en buyuk sebebi fırsatçılık değil, turkiyeye ihraç edilecek ksrt bulunmaması yurtdisinda kart fiyatları miningden dolayı artıyor Türkiyeye girerken üstüne daha da koyup öyle satıyorlardı. Bir ürünün fiyatı az ise o urun daha da değerli olur mantığı kısacası bu olayın konumuzla alakası dahi yok dediğim gibi özellikle ilk rx serileri 470 480 gibi kartlar bilginizce mininge maruz kaldığı için özellikle daha çok bozuldular. Fakat guncelde durum böyle değildi.
Ben sadece hamal gibi kullanılmış kelimesine takıldım. Miningli kartlardan bahsetmemistim başında. Fakat kısa vadede miningin performansa da sağlığına da etkisi olmaz.
lan sanane benim sorunum 30 kyada koyarım sana giren çıkan mı varbambaşka şeyden bahsediyorsun sistemi al fiyatlar zamlanmamasına rağmen üzerine para koyulup satılmasında bahsediyorum siz diyorsunuz iki yıl sonra satılması arkadaş iki yıl sonra satsa ikinci el fiyatına hak verecem ama bu arkadaşlar sıfır fiyatının üzerine satmaya çalışıyor
Hangi sıfır fiyat ? Şu an i5-12400F // RTX 3070 SİSTEMİN sıfır fiyatı 17 k mı ? Varsa alayım. Yoksa sıfır fiyatı diye bahsedemezsiniz. Çünkü sıfır fiyatı o değil.bambaşka şeyden bahsediyorsun sistemi al fiyatlar zamlanmamasına rağmen üzerine para koyulup satılmasında bahsediyorum siz diyorsunuz iki yıl sonra satılması arkadaş iki yıl sonra satsa ikinci el fiyatına hak verecem ama bu arkadaşlar sıfır fiyatının üzerine satmaya çalışıyor
Aynı şeyden bahsediyorum. Başka değil. Şu an sıfır fiyatı o fiyat değil ve o fiyattan satabilir. Sıfır fiyatı o fiyat olduğunda bu yazdıklarınızda haklı olursunuz. Değilken olamazsınızbambaşka şeyden bahsediyorsun sistemi al fiyatlar zamlanmamasına rağmen üzerine para koyulup satılmasında bahsediyorum siz diyorsunuz iki yıl sonra satılması arkadaş iki yıl sonra satsa ikinci el fiyatına hak verecem ama bu arkadaşlar sıfır fiyatının üzerine satmaya çalışıyor
normalde olması gereken fiyat bu hem parakendeci fırsatçılık yapıp 5k+ üzerine satıyor hemde bu al-satçılar fırsatçılık yapıp ikinci el kategorisine giren ürünü sıfır olması gereken fiyata satıyorHangi sıfır fiyat ? Şu an i5-12400F // RTX 3070 SİSTEMİN sıfır fiyatı 17 k mı ? Varsa alayım. Yoksa sıfır fiyatı diye bahsedemezsiniz. Çünkü sıfır fiyatı o değil.
Aynı şeyden bahsediyorum. Başka değil. Şu an sıfır fiyatı o fiyat değil ve o fiyattan satabilir. Sıfır fiyatı o fiyat olduğunda bu yazdıklarınızda haklı olursunuz. Değilken olamazsınız
Bu durumda suçlu firmalar, al satçılar değil. Tüm firmalar olması gerekenden daha yüksek fiyatları piyasaya normalmiş gibi aşılayıp kampanya adı altında bazen normal fiyata sattığında biz tüketiciler bunu müthiş bir indirim olarak algıladığımız için işimize geliyor. Aslında piyasadaki kampanyalı hazır sistemin fiyatı normalde olması gerekenden yüksek.normalde olması gereken fiyat bu hem parakendeci fırsatçılık yapıp 5k+ üzerine satıyor hemde bu al-satçılar fırsatçılık yapıp ikinci el kategorisine giren ürünü sıfır olması gereken fiyata satıyor
Bu durumda suçlu firmalar, al satçılar değil. Tüm firmalar olması gerekenden daha yüksek fiyatları piyasaya normalmiş gibi aşılayıp kampanya adı altında bazen normal fiyata sattığında biz tüketiciler bunu müthiş bir indirim olarak algıladığımız için işimize geliyor. Aslında piyasadaki kampanyalı hazır sistemin fiyatı normalde olması gerekenden yüksek.
Örneğin 4070ti 799 dolar etiket ile çıkacağı söylendiğinde bu forumda defalarca kez konulara yazdım. Tr fiyatı olması gereken rakam 19 k dır. Çünkü 799 dolar ABD tavsiye edilen perakende satış fiyatı. Tr firmaları bu ekran kartını toptan 619 dolardan aldıkları için 12 K'ya tr girişi, ÖTV KDV ile 16 yı buluyor. Ama üzerins 3 k kâr eklemek yerine 8 k kâr eklediği için tr piyasası aç gözlü firmalar yüzünden bu halde.normalde olması gereken fiyat bu hem parakendeci fırsatçılık yapıp 5k+ üzerine satıyor hemde bu al-satçılar fırsatçılık yapıp ikinci el kategorisine giren ürünü sıfır olması gereken fiyata satıyor
adamların bu umrunda olmuyor ki kazık fiyattada satıyorlar normal olması gereken fiyattada saniyeler içerinde tükeniyor ve bu sırf teknolojik üründede değil markette manavda fırıncıda mağazacıda vs. herkes yapıyor ve sonuç = enflasyon ve kur artışı = yine zamBu durumda suçlu firmalar, al satçılar değil. Tüm firmalar olması gerekenden daha yüksek fiyatları piyasaya normalmiş gibi aşılayıp kampanya adı altında bazen normal fiyata sattığında biz tüketiciler bunu müthiş bir indirim olarak algıladığımız için işimize geliyor. Aslında piyasadaki kampanyalı hazır sistemin fiyatı normalde olması gerekenden yüksek.