Vatan Bilgisayar PC Sistemini Almak Mantıklı Mı?

charungns

80+
Reaksiyon skoru
21
Arkadaşlar kolay gelsin, bu sistemi aldım özelleştirmeden i5 12400 ve ram'ide 3600mhz olanı seçtim toplam 11.729 tl tuttu, Ekran kartı yetersiz gibi 1660'ü 5-6 ya satıp 6700xt'ü 9bin küsüre alırım büyük ihtimal.
Fakat kafam karıştı bu sistemi alarak iyi mi yaptım kötü mü yaptım bilmiyorum, uğraşmaya değer mi yoksa iptal edip başka hazır sistemler mi beklesem, yardımcı olur musunuz ?

Arkadaşlar kolay gelsin, bu sistemi aldım özelleştirmeden i5 12400 ve ram'ide 3600mhz olanı seçtim toplam 11.729 TL tuttu, Ekran kartı yetersiz gibi 1660'ü 5-6 ya satıp 6700xt'ü 9bin küsüre alırım büyük ihtimal.
Fakat kafam karıştı bu sistemi alarak iyi mi yaptım kötü mü yaptım bilmiyorum, uğraşmaya değer mi yoksa iptal edip başka hazır sistemler mi beklesem, yardımcı olur musunuz ?

Hocam öyle yapacağına direkt 6700xtli sistem alsaydın ya.Psunun güzel olduğunu düşünmüyorum ve pahalı yani.

Hocam öyle yapacağına direkt 6700xtli sistem alsaydın ya.Psunun güzel olduğunu düşünmüyorum ve pahalı yani.
Ve 500W yetmeyebilir
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Uyguna 6700xtli bir sistem var mı
Bu var çok güzel bence.

1660 ü 5-6 ya satabiliyorsan direkt ticarete atıl hocam çok iş yaparsın.

1660 super 4.5k
i3 12100f 1.8k
anakart 1.7k
ssd 0.7k
psu kasa 1k
ram 1k

tek tek toplasan 10.2k yapar. sistem 9.5k ya çıkmış. bence fazla bi indirim yok.özellikle kasa,psu ve ssd alt seviye.ekran kartını da değişicem diyosunuz.bunları sahibinden de satarken zaten sistemin karı kalmıyo.örneğin sıfırı 4.5k olan kartı sahibindende 4k dan anca satarsınız. 700 liralık indirimde gitmiş olur.

Ve 500W yetmeyebilir

Bu var çok güzel bence.
Bu sistem ile benim aldığım sistem arasında 6bintl fark var bunlar da ekran kartı ve kasa farkından dolayı ama sistem bir tık pahalı

1660 super 4.5k
i3 12100f 1.8k
anakart 1.7k
ssd 0.7k
psu kasa 1k
ram 1k

tek tek toplasan 10.2k yapar. sistem 9.5k ya çıkmış. bence fazla bi indirim yok.özellikle kasa,psu ve ssd alt seviye.ekran kartını da değişicem diyosunuz.bunları sahibinden de satarken zaten sistemin karı kalmıyo.örneğin sıfırı 4.5k olan kartı sahibindende 4k dan anca satarsınız. 700 liralık indirimde gitmiş olur.
Sistemin fiyatlarını akakceden baktığımda daha yüksek fiyat çıkıyordu. Bu kadar düşük olmaması lazım

Bu sistem ile benim aldığım sistem arasında 6bintl fark var bunlar da ekran kartı ve kasa farkından dolayı ama sistem bir tık pahalı
Pahalı mı?😀😀😀.Arada 6k fark var ama bu sistemde direkt 6700xt var.Sen bı de 9.5k ona vereceksin.Oldu mu sana 20.5k?1660Syi sattın diyelim 16.5kya düşsün.Zaten kasa+PSUnun tamamen değişmesi lazım.2500e hallettin diyelim 19k oldu.Dahası var!Senin sistemdeki anakart H610,benimkindeki B660.Aralarinda çok fark var.Yani sen 1300 TL fazla verip benim attığımdan daha kötü bir sistem almış olacaksin.

Sistemin fiyatlarını akakceden baktığımda daha yüksek fiyat çıkıyordu. Bu kadar düşük olmaması
ekran kartının düşük yazdım bilerek.
şu kart trendyolda nays indirimi ile 4.7k ya denk geliyo.bu kart 4.7k iken sistemdeki gigabyte kartın değeri max 4.5k dan hesaplanmalı bence.

https://pckolik.com/urun/hero-pchoc...casi&utm_medium=youtube&utm_campaign=pch-hero bu daha iyi olurdu

Ve 500W yetmeyebilir

Bu var çok güzel bence.
hatta 6700xt li bütçeniz bu kadar varsa çok daha iyi olurdu.

Uğraşmaya değmez diyorsunuz. Yarın iptal ederim artık siparişi yeni sistem bekleriz artık. Sağ olasınız

Geri