Neler Yeni

Vatan Bilgisayar Sistem Önerisi 41K

kronik1907

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
293
İsim
Görkem
Arkadaşlar merhaba. Bu fiyat segmentinde sağlam yeni bir sistem düşünüyorum. İncelerken bu sistem karşıma çıktı, sistem nasıldır? Bu sistem yerine başka öneriniz varsa açığım.

öncelikle 4070super sisteme geçiyorsam
rami 32 gb olması mantıklı derim
özelleştirmede malesef 32 gb yok

ona en son gelelim
anakart çok giriş seviyesi
en ucuz b650 ye güncellesek
ssd yi de en ucuz 1 tb a yükseltsek
stok fan yetmiyor
işlemci soğutucu olarak ta en ucuzuna yükseltsek ki o da tam iş görmeyecek
43470 tl tutuyor
başta ramin 2x16 yapılmadığını söylemiştim
aynı ramden bir tane de sepete eklesek onlar zaten takıverir
3179 tl de ram

sistem tam içine sinmeden ama bu sisteme yakışır mninimumm gereksinimlerde güncellendiğinde 46649 tl filan tutuyor

ki bu paraya bu sistem alınmaz

ilk olarak vatana bakma sebebiniz
peşin fiyatına 3 taksit filan olması mı

yani sistem seçiminde peşin veya taksit olayı etkileyecek mi sizi

Relaxmann

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Mehmet Ateş
öncelikle 4070super sisteme geçiyorsam
rami 32 gb olması mantıklı derim
özelleştirmede malesef 32 gb yok

ona en son gelelim
anakart çok giriş seviyesi
en ucuz b650 ye güncellesek
ssd yi de en ucuz 1 tb a yükseltsek
stok fan yetmiyor
işlemci soğutucu olarak ta en ucuzuna yükseltsek ki o da tam iş görmeyecek
43470 tl tutuyor
başta ramin 2x16 yapılmadığını söylemiştim
aynı ramden bir tane de sepete eklesek onlar zaten takıverir
3179 tl de ram

sistem tam içine sinmeden ama bu sisteme yakışır mninimumm gereksinimlerde güncellendiğinde 46649 tl filan tutuyor

ki bu paraya bu sistem alınmaz

ilk olarak vatana bakma sebebiniz
peşin fiyatına 3 taksit filan olması mı

yani sistem seçiminde peşin veya taksit olayı etkileyecek mi sizi
Direkt vatana bakmadım. Gezinirken karşıma çıktı dikkatimi çekti bilmediğim bir konu olduğu için foruma danışmak istedim. F/P ürün arıyorum. Peşin veya taksit olması etkilemiyor.

Satriani

80+ Bronze
Şöyle bir sistem var Gamegaraj özelleştirerek tabii ki - 43.2K
Adsız.png

Satriani

80+ Bronze
Kasayı buldum. Anakart ve ekran kartı çok bildiğim markalar değiller. Herhangi bir sıkıntı yaratırlar mı?
Anakart ASUS B650'ye yükseltince direkt 1800+TL yukarıya atıyor. Biostar da belirli bütçelerde gayet kullanılan bi' marka, tabii ki bütçe arttıkça seçenekler çok fazla. INNO3D çok eski köklü bi' firma youtube'da sıcaklık değerleri ile ilgili video da izledim, gayet makul seviyelerde. Çok eskiden ilk bilgisayarımda INNO3D 64Mb ekran kartı vardı. :LOL:
INNO3D ile ilgili bazı kullanıcılar coil whine sorunu oluyor demiş ama tabii ki üretilen seri ile de alakalı.

s-l1200.jpg

Dahası  
Reaksiyon skoru
53
İsim
İsmail Enes
Arkadaşlar merhaba. Bu fiyat segmentinde sağlam yeni bir sistem düşünüyorum. İncelerken bu sistem karşıma çıktı, sistem nasıldır? Bu sistem yerine başka öneriniz varsa açığım.

çok kötü kardeşim vatandan tövbe bilgisayar alma 40k para veriyorsun a620m anakart koymuşlar giriş seviyesinde paran boşluğa gider incehesap itopya dan başka yerden alma

Relaxmann

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Mehmet Ateş
Anakart ASUS B650'ye yükseltince direkt 1800+TL yukarıya atıyor. Biostar da belirli bütçelerde gayet kullanılan bi' marka, tabii ki bütçe arttıkça seçenekler çok fazla. INNO3D çok eski köklü bi' firma youtube'da sıcaklık değerleri ile ilgili video da izledim, gayet makul seviyelerde. Çok eskiden ilk bilgisayarımda INNO3D 64Mb ekran kartı vardı. :LOL:
INNO3D ile ilgili bazı kullanıcılar coil whine sorunu oluyor demiş ama tabii ki üretilen seri ile de alakalı.

Alıntıyı görüntüle
Anakartı yükseltip soğutucuyu daha sonra almak mantıklı olur mu? Önümüz kış yazın ısındığı gibi ısınmaz bilgisayar.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yok yok ssd ye dedim :D
ben de 3 veya 4 kere okudum ne demek istediğini

Satriani

80+ Bronze
Anakartı yükseltip soğutucuyu daha sonra almak mantıklı olur mu? Önümüz kış yazın ısındığı gibi ısınmaz bilgisayar.
Mesaj otomatik birleştirildi:

ben de 3 veya 4 kere okudum ne demek istediğini
Yani o da bi' seçenek tabi, soğutucu 1500, anakart 1800TL.
Fakat şöyle bi' şey var bu işlemciyle beraber stok fan gelmiyor. O yüzden ucuz da olsa bi' soğutucu almak gerekir, buradaki Peerless Assassin bu işlemciye gayet yeterli, güzel bir soğutucu. Bence alacaksan o zaman 1800+'ya anakartı B650M-R yapar geçersin.

Son düzenleme:

Relaxmann

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Mehmet Ateş
Yani o da bi' seçenek tabi, soğutucu 1500, anakart 1800TL.
Fakat şöyle bi' şey var bu işlemciyle beraber stok fal gelmiyor. O yüzden ucuz da olsa bi' soğutucu almak gerekir, buradaki Peerless Assassin bu işlemciye gayet yeterli, güzel bir soğutucu.
Birkaç video izledim onlarda takılıydı. Site mi satmıyor?

Satriani

80+ Bronze
Birkaç video izledim onlarda takılıydı. Site mi satmıyor?
Tray/Bulk olduğu zaman üreticiden firmalara toplu halde geliyor, o yüzden bunların kendi soğutucu ve kutuları olmuyor, bu yüzden de fiyatları daha uyguna geliyor. Genelde kendi ayrı soğutucu takacak olanlar bu tip işlemcileri tercih edebiliyor, çünkü orijinal soğutucu ile benim özelleştirme yaptığım arasında baya bi' sıcaklık farkı var. Tabi orada +600tl'ye de var soğutucu, onu seçip ileride de farklı bi' şey alınabilir ama Peerless Assassin takınca tekrar soğutucuya gerek olmaz bi' daha diye düşünüyorum. Karar sizin tabi, bütçe ile alakalı hepsi...

Relaxmann

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Mehmet Ateş
Tray/Bulk olduğu zaman üreticiden firmalara toplu halde geliyor, o yüzden bunların kendi soğutucu ve kutuları olmuyor, bu yüzden de fiyatları daha uyguna geliyor. Genelde kendi ayrı soğutucu takacak olanlar bu tip işlemcileri tercih edebiliyor, çünkü orijinal soğutucu ile benim özelleştirme yaptığım arasında baya bi' sıcaklık farkı var. Tabi orada +600tl'ye de var soğutucu, onu seçip ileride de farklı bi' şey alınabilir ama Peerless Assassin takınca tekrar soğutucuya gerek olmaz bi' daha diye düşünüyorum. Karar sizin tabi, bütçe ile alakalı hepsi...
eyv hocam

Top Bottom