Yardım VDSL için boş port yok dediler?

JustTie

80+
Reaksiyon skoru
168
Merhaba. TürkNet VAE ADSL2+ kullanıcısıyım. Ev ile santral arası mesafem 1600 metre ve ADSL2+ bana yetmediği için, daha yüksek hızlara ulaşmak amacıyla TürkNet'ten VDSL2 modülasyonuna geçiş talebinde bulundum. 1 Hafta sonra Türk Telekom, TürkNet'e son durum ile ilgili rapor verdi. TürkNet, Türk Telekom'dan aldığı bilgiyi bana şöyle iletti; "Bulunduğunuz bölge de VDSL için boş port yok. 3-4 Hafta sonra tekrar bize talepte bulunun, kontrol edelim." dediler. Neden boş port yok ki? Zaten 40.000 nüfusluk bir ilçede yaşıyorum. Çok fazla kullanıcı yok ki burada? Büyük şehirde olsam anlardım ama, küçük bir ilçe de bile nasıl olurda VDSL2 için port olmaz?

Efendim VDSL2 Portu belki direkt yoktur çok küçük bir ihtimalle büyük bir ihtimalle de kullanıcı sayısı az da olsa kontenjan çok düşüktür diye düşünüyorum. Kontenjanı sorgulayabilir misiniz ?

beklemekten başka bir seçeneğiniz bulunmuyor gibi aynı sorunu bende yaşamıştım türk telekom kullandığım zamanlarda daha sonra türknete geçip vdsl talebinde bulunmustum kendileri hemen kendileri için tahsis ettiği portu yönlendirmişlerdi.

Geri