Neler Yeni

Vektron Elektronik gibi firmaların işi nedir?

cfranko

80+ Platinum
En İyi Cevap
12
Dahası  
Reaksiyon skoru
28,598
İsim
cfranko
İlgilendiği Kategoriler
Memory
Merhabalar, Ben bilgisayarımı bizim tanıdığımız bir bilgisayarcıya toplattım baktım parçalar Vektron Elektronik, Penta Teknoloji gibi yerlerden alınmış açtım sitesini bu firmaların ama satışa dair hiç bir şey yok sadece ürünler var resimleri var ama ne fiyat var ne satın alma tuşu. Bilgisayarcının o parçaları asıl aldığı fiyat ve bana sattığı fiyatı karşılaştırmak için baktım da bulamadım. Bir de parçaların seri numarasını sorgulattım vektron elektroniğin sitesinden mesela garantili çıkıyor. Anlamadığım şey bu adamlar ürün satmıyorsa para kazanmıyorsa nasıl garanti verebiliyorlar biri bana açıklayabilir mi?

DenizAktaş

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
666
İsim
Deniz
Merhabalar, Ben bilgisayarımı bizim tanıdığımız bir bilgisayarcıya toplattım baktım parçalar Vektron Elektronik, Penta Teknoloji gibi yerlerden alınmış açtım sitesini bu firmaların ama satışa dair hiç bir şey yok sadece ürünler var resimleri var ama ne fiyat var ne satın alma tuşu. Bilgisayarcının o parçaları asıl aldığı fiyat ve bana sattığı fiyatı karşılaştırmak için baktım da bulamadım. Bir de parçaların seri numarasını sorgulattım vektron elektroniğin sitesinden mesela garantili çıkıyor. Anlamadığım şey bu adamlar ürün satmıyorsa para kazanmıyorsa nasıl garanti verebiliyorlar biri bana açıklayabilir mi?
Bahsettiğin firmalar yabancı markalara distribütörlük yapan firmalar. Örneğin Vektron Elektronik firması Corsair'in de içinde bulunduğu bir kaç yabancı markaya distribütörlük yapıyor. Kısaca bazı yabancı markaların Türkiye'deki dağıtımından ve garanti sürecinden sorumlular.

cfranko

80+ Platinum
En İyi Cevap
12
Dahası  
Reaksiyon skoru
28,598
İsim
cfranko
İlgilendiği Kategoriler
Memory
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
@gbayramm Niye üzgün attın kötü bir şey mi bu firmalar biliyorsan açıklar mısın?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bahsettiğin firmalar yabancı markalara distribütörlük yapan firmalar. Örneğin Vektron Elektronik firması Corsair'in de içinde bulunduğu bir kaç yabancı markaya distribütörlük yapıyor. Kısaca bazı yabancı markaların Türkiye'deki dağıtımından ve garanti sürecinden sorumlular.
Yani bu bilgisayarcı bu parçaları yurtdışından mı almış? Yoksa Appleın yetkili satıcıları gibi bir şey mi pupa troy falan var ya türkiyede o tarz bir şey mi?

Banxtre

80+ Gold
En İyi Cevap
21
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,046
İsim
Batuhan
İlgilendiği Kategoriler
E-Ticaret
Dostum zaten bütün parçalar yurtdışından alınıyor elektronikte
@gbayramm Niye üzgün attın kötü bir şey mi bu firmalar biliyorsan açıklar mısın?

Yani bu bilgisayarcı bu parçaları yurtdışından mı almış? Yoksa Appleın yetkili satıcıları gibi bir şey mi pupa troy falan var ya türkiyede o tarz bir şey mi?

cfranko

80+ Platinum
En İyi Cevap
12
Dahası  
Reaksiyon skoru
28,598
İsim
cfranko
İlgilendiği Kategoriler
Memory
Peki bu firmalar ürün satmıyor satmadıkları şeyin garantisini niye veriyorlar hani normal bir kullanıcı diyelim Pc topladığında nereden alırsa parçaları Vektron elektrik garantili almış olur merak ettiğim şey bu bilgisayarcı nerden almış bu parçaları

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,346
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Aldığın şeyleri yurt dışından getirenler bunlar işte :)

cfranko

80+ Platinum
En İyi Cevap
12
Dahası  
Reaksiyon skoru
28,598
İsim
cfranko
İlgilendiği Kategoriler
Memory
Aldığın şeyleri yurt dışından getirenler bunlar işte :)
Bunlar yurt dışından getiriyor da sonra mesela Hepsiburadaya mı satıyor sonra Hepsiburada da Vektron elektronikten aldığının üstüne daha da çok kar koyarak mı satıyor o yüzden mi Hepsiburada daha pahalı mesela?

DenizAktaş

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
666
İsim
Deniz
Bunlar yurt dışından getiriyor da sonra mesela Hepsiburadaya mı satıyor sonra Hepsiburada da Vektron elektronikten aldığının üstüne daha da çok kar koyarak mı satıyor o yüzden mi Hepsiburada daha pahalı mesela?
Evet bu firmalar ürün getirtip Hepsiburada gibi şirketlere satıyorlar. Bir nevi aracı gibi düşün. Ama mesela satın aldığın üründe bir sorun olursa hepsiburada'ya geri gönderdiysen onlar da garanti, tamir, iade gibi işlemler için distribütör firmaya gönderiyorlar.

cfranko

80+ Platinum
En İyi Cevap
12
Dahası  
Reaksiyon skoru
28,598
İsim
cfranko
İlgilendiği Kategoriler
Memory
Evet bu firmalar ürün getirtip Hepsiburada gibi şirketlere satıyorlar. Bir nevi aracı gibi düşün. Ama mesela satın aldığın üründe bir sorun olursa hepsiburada'ya geri gönderdiysen onlar da garanti, tamir, iade gibi işlemler için distribütör firmaya gönderiyorlar.
O zaman mantıken Vektron Elektronik her şeyi en ucuza satan yer olmalı çünkü üzerine 1 kere daha kar koyulmuyor bu bilgisayarcı o zaman ucuz olsun diye direk Vektron Elektroniğin mağazasından/deposundan mı almış bu parçaları daha başka satıcılara dağıtıma çıkarılmadan yani direk fabrikadan satın almak gibi. umarım anlatabilmişimdir sorumu.

Veya o bilgisayarcı da bir firma sayıldığı için aynı hepsiburadaya satıldığı gibi ona da mı satılıyor aynı ucuz ve direk olarak kâr konulmamış fiyattan?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,038,570
Üyeler
164,697
Son üye
Mokoko06
Top Bottom