Neler Yeni

Verdiğim Karar Doğru mu Sizce ?

Yumurtalı Tavuk

80+ Bronze
Arkadaşlar Lisede okuyorum Lise 10. Sınıf Sosyal Sosyal Bilimler Kazandım Ama Okulum Çok ilginiz Ve ben nasıl iş bulacağım diye düşünüyorum aşırı şekilde gelecek kaygısı var ve Gelecekte üniversite'de Polislerin bana kelepçe takıcağı biliyorum maalesef ben kara kara düşünüyordum Ailem İnegöl'de çalışıyor beni inegöle götürdüler Sonra Bursa-İnegöle Gittim Ama gördüğüm manzara vahim Alt Sınıf yani İlkOkul Ortaokul Lise gibi Alt eğitimli Vatandaşlar İktidardan Torpille işe girmişler Kalanları ise Dediğim gibi Alt Sınıf İç güçü ve Liseli olmasıya rağmen 12K 8K gibi Yüksek Maaşlar alıyorlar Neyse inegöle taşınacağım Ve Ailem bir lise buldu Teknoloji Tasarım Bakıyorum Bu işi yapanlar Lise okumuşlar ama 25K bile alıyorlar bazıları Bende Düşündüm Taşındım Sosyal bilimleri bırakacağım Ne yazık ki Ama Üniversite okumayı düşünüyorum Sizce Doğru bir karar verdin mi ?

rookie27

80+ Gold
Arkadaşlar Lisede okuyorum Lise 10. Sınıf Sosyal Sosyal Bilimler Kazandım Ama Okulum Çok ilginiz Ve ben nasıl iş bulacağım diye düşünüyorum aşırı şekilde gelecek kaygısı var ve Gelecekte üniversite'de Polislerin bana kelepçe takıcağı biliyorum maalesef ben kara kara düşünüyordum Ailem İnegöl'de çalışıyor beni inegöle götürdüler Sonra Bursa-İnegöle Gittim Ama gördüğüm manzara vahim Alt Sınıf yani İlkOkul Ortaokul Lise gibi Alt eğitimli Vatandaşlar İktidardan Torpille işe girmişler Kalanları ise Dediğim gibi Alt Sınıf İç güçü ve Liseli olmasıya rağmen 12K 8K gibi Yüksek Maaşlar alıyorlar Neyse inegöle taşınacağım Ve Ailem bir lise buldu Teknoloji Tasarım Bakıyorum Bu işi yapanlar Lise okumuşlar ama 25K bile alıyorlar bazıları Bende Düşündüm Taşındım Sosyal bilimleri bırakacağım Ne yazık ki Ama Üniversite okumayı düşünüyorum Sizce Doğru bir karar verdin mi ?
Benim kafam olsa o kadar LGS ye çalışıp bir halta yaramayan fen lisesine girmek yerine sanayiye giderdim ama ailem izin vermedi...

Yumurtalı Tavuk

80+ Bronze
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Benim kafam olsa o kadar LGS ye çalışıp bir halta yaramayan fen lisesine girmek yerine sanayiye giderdim ama ailem izin vermedi...
Benim Annem Babam Durumun ne kadar vahim olduğunun farkında Allaha Şükür Sosyal Bilimleri Boş ver diyor burada Tasarım yapan birisi En az 15K alıyor diyip bana tavsiye veriyorlar Ve banada mantıklı geliyor ve Zaten Ünversite Okuyacağım her türlü en azından diploma olsun diye düşünüyorum.

rookie27

80+ Gold
Benim Annem Babam Durumun ne kadar vahim olduğunun farkında Allaha Şükür Sosyal Bilimleri Boş ver diyor burada Tasarım yapan birisi En az 15K alıyor diyip bana tavsiye veriyorlar Ve banada mantıklı geliyor ve Zaten Ünversite Okuyacağım her türlü en azından diploma olsun diye düşünüyorum.
Çok haklılar bence onları dinle ilk başlarda çok zorlanırsın ama değecek belki ben 5/6k maaş alan standart bir öğretmen olacağım senin altında son model Passat olacak :)

Yumurtalı Tavuk

80+ Bronze
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Çok haklılar bence onları dinle ilk başlarda çok zorlanırsın ama değecek belki ben 5/6k maaş alan standart bir öğretmen olacağım senin altında son model Passat olacak :)
Bunu Ancak Allah Bilir Kadeşim Belki Tam Tersi Olur kim bilir Ama Hep ikinizde Son model Passatın olmasını isterim

Necrotic

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
353
İsim
Orkun
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi.
Türkiyede bence okul okunur bir şekilde de biter (iyi yada kötü, uzatma yada erken fark etmez) iş bulma konusu bam başka bir olay.bence fırsatınız varken okul okurken şunları yapmaya çalışın.
1)Dil öğrenme (ingilizce standarttır ama bugun bunun yanında bilinen bir dil ararlar.) müzik aleti de öğrenebilirsiniz.
2) Sertifikalarınız olsun ( Dersler ile ilgili olabilir, fotoğrafçılık vs. bile olur fark yaratabilirsiniz.)
3) Sosyal projeleriniz olsun (AFAD, Çöp toplama , Yaşlılara yardım eden kuruluşlarda bulunma gibi. gibi. bu dediğim küçümseniyor ama çoğu kişi sosyal kısıma önem vermiyor.)
-Bu maddelerin dışında şunu da eklemek isterim. Özel sektörde hemen iş bulamasanız bile işi öğrenecek kadar başka mesleklerde çalışmanız artı sayılabilir. (Mesela kafede, fabrikada, markette gibi gibi. kriter burda 1 ay çalışıp bırakmanız durumunda size neden bu kadar kısa çalıştığınız sorulabilir. 8 ay gibi ne çok kısa ne çok uzun olacak şekilde çalışıp belirtirseniz iş görüşmelerinde yardımı olabilir.) tabii ki en ideali kendi mesleğinizde çalışıp başvuru yapmanız daha etkili olucaktır.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,076,611
Üyeler
171,062
Son üye
yusuf talha akbal
Top Bottom