"video scheduler internal error" hatası

Panotya

80+
Reaksiyon skoru
23
Oyun oynarken oyun birden durdu ve mavi ekran verdi. Bu hatanın nedeni sizce ne olabilir?
(daha önceden "DPC watchdog violation" diye bir hata vermişti)
Minidump dosyası:

Oyun oynarken oyun birden durdu ve mavi ekran verdi. Bu hatanın nedeni sizce ne olabilir?
(daha önceden "DPC watchdog violation" diye bir hata vermişti)
Minidump dosyası:
Ekran kartı sürücüsünü DDU ile kaldırıp en güncel sürümü yükleyin.

Ses sürücüsü de bozulmuş.

CMD yönetici olarak çalıştırıp altta ki komutları girerek bozuk ya da olmayan sys dosya onarımını ve yüklenmesini gerçekleştirin.
Kod:
SFC /scannow.
DISM /Online /Cleanup-Image /CheckHealth.
DISM /Online /Cleanup-Image /ScanHealth.
DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth

Bende de aynı hatayı verdi oyun oynarken yeşil çizgiler ile birlikte ekran kartım bozulmuştu

CMD yönetici olarak çalıştırıp altta ki komutları girerek bozuk ya da olmayan sys dosya onarımını ve yüklenmesini gerçekleştirin.
Kod:
SFC /scannow.
Hocam ses sürücüsünü düzeltemedi. Ses sürücüsünde hala sorun var. Sürücüyü elle indirme imkanım var mı?

Hocam ses sürücüsünü düzeltemedi. Ses sürücüsünde hala sorun var. Sürücüyü elle indirme imkanım var mı?
anakartın sitesinden realtek sürücüsünü indirebilirsin
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Adım 1: Grafik kartı sürüsünün en son versiyonunu yükleyiniz.
Adım 2: C:\Windows\System32\Drivers klasöründe nvlddmkm.sys dosyasının ismini nvlddmkm.sys.old olarak değiştiriniz.
Adım 3: Nvidia klasörüne gidiniz ve nvlddmkm.sy_ dosyasını bulunuz ve masaüstüne kopyalayınız.
Adım 4: CMD'yi çalıştınız ve CMD ekranında masaüstü konumuna geliniz.
Adım 5: CMD ekranında expand -r nvlddmkm.sy_ nvlddmkm.sys bu komutu çalıştırın.
Adım 6: Masaüstünde yeni oluşan nvlddmkm.sys dosyasını C:\Windows\System32\Drivers klasörüne kopyalayın.
Adım 7: Bilgisayarı yeniden başlatın.
benim bildiğim kadarıyla bu adımları uygulamak lazım ama genede @Trieetz e sormak lazım

Son düzenleme:
anakartın sitesinden realtek sürücüsünü indirebilirsin
Hocam denedim olmadı. Aygıt yöneticisinden baktığımda HD Audio sürücüsünün başlatılamadığını, kod 10 diye bir hata verdiğini fark ettim. Ama arka panel ve ön panelden ses çok temiz çıkıyor ve mikrofon sesini çok güzel alıyor. Bunun yazılımsal bir çözümü yoksa indirimden bir anakart alacağım. (Ekran Kartını test ettim bayağı zorladım ama hiç hata vermedi.)
Ekran görüntüsü 2020-09-29 140552.png

Windows'u güncelleyin. Ekran kartınızın ve anakartınızın marka/modeli nedir? Anakartınıza bir türlü ulaşamıyorum.

Sorun bariz ekran kartınızda görünüyor bu arada. Oyun içinde sıcaklıkları nasıl? UV, OC gibi bir işlem yaptınız mı?

• High Definition Audio Function adı altında ki aygıtı aygıt yöneticisi üzerinden kaldırın. Tekrar sürüsünü indirmek isterseniz Windows Update kullanırsınız.
  • Ekran kartı sürücüsü DDU ile kaldırıp bu siteden marka modelini seçip WHQL olanı ve güncelini sisteminiz ile uyumlu olacak şekilde indirin.

Kod:
SFC /scannow.
DDU İle kaldırma işlemini güvenli modda yapın ayrıca.
Son olarak DriverBooster tarzı zararlı yazılımlar kullandınız mı?

Windows'u güncelleyin. Ekran kartınızın ve anakartınızın marka/modeli nedir? Anakartınıza bir türlü ulaşamıyorum.

Sorun bariz ekran kartınızda görünüyor bu arada. Oyun içinde sıcaklıkları nasıl? UV, OC gibi bir işlem yaptınız mı?
Ekran kartı GT730. (Eski versiyonu)
Anakart modelini ben de bilmiyorum eski ve hazır bir sistem.
Hatayı vermeden önce oyun açıyordu. fps ler iyi değildi ama kabul edilebilir bir düzeydeydi..
Şimdi oyunlar beyaz ekranda kalıp kapanıyor. Görev yöneticisinden görevi sonlandırmaya çalıştığımda "erişim engellendi" diye bir hata veriyor.. Şu an ekran kartı sürücüsünü windows update dan kuruyorum. Biraz önce fotoğraf editlerken de aynı hatayı verdi. Oyunda hata vermeden önce 1-2 saniyelik elektrik kesintisi olmuştu. O zaman da fotoğraf shopluyordum. Büyük ihtimal devreler zarar gördü.

DDU İle kaldırma işlemini güvenli modda yapın ayrıca.
Son olarak DriverBooster tarzı zararlı yazılımlar kullandınız mı?
formattan sonra öyle şeylere bulaşmadım. Bi ara ccleaner a işim düşmüştü o zaman da sıkıntı yoktu.

Ekran kartı GT730. (Eski versiyonu)
Anakart modelini ben de bilmiyorum eski ve hazır bir sistem.
Hatayı vermeden önce oyun açıyordu. fps ler iyi değildi ama kabul edilebilir bir düzeydeydi..
Şimdi oyunlar beyaz ekranda kalıp kapanıyor. Görev yöneticisinden görevi sonlandırmaya çalıştığımda "erişim engellendi" diye bir hata veriyor.. Şu an ekran kartı sürücüsünü windows update dan kuruyorum. Biraz önce fotoğraf editlerken de aynı hatayı verdi. Oyunda hata vermeden önce 1-2 saniyelik elektrik kesintisi olmuştu. O zaman da fotoğraf shopluyordum. Büyük ihtimal devreler zarar gördü.

formattan sonra öyle şeylere bulaşmadım. Bi ara ccleaner a işim düşmüştü o zaman da sıkıntı yoktu.
CCleaner sistem dosyalarına zarar veren bir program.

Son düzenleme:
Geri