Videoları arşivleme konusunda yardım?

tr2x

80+
Reaksiyon skoru
25
Arkadaşlar bildiğiniz gibi dslr ve dron video dosyaları oldukça büyük yer kaplıyor. Ben ilerde de kurgu için kullanacağımdan winrar ya da 7zip gibi sıkıştırıp lazım olduğunda tekrar açabileceğim ve ham dosyaya ulaşabileceğim şekilde arşivlemek istiyorum. Böyle bir imkan var mı yoka her ay 1 hdd almaya devam mı etmeliyim :unsure:

edit: h256 ile convert etmeyi denedim ama çok bir kazancım olmadı ve bildiğiniz gibi her convert kalite kaybı demek.

Videoları yeniden encode etmeden mümkün değil. Çünkü WinRAR'ın arşiv yapısı video dosyalarını sıkıştıramıyor.

• Beğen
Reaksiyonlar: tr2x
Arkadaşlar bildiğiniz gibi dslr ve dron video dosyaları oldukça büyük yer kaplıyor. Ben ilerde de kurgu için kullanacağımdan winrar ya da 7zip gibi sıkıştırıp lazım olduğunda tekrar açabileceğim ve ham dosyaya ulaşabileceğim şekilde arşivlemek istiyorum. Böyle bir imkan var mı yoka her ay 1 HDD almaya devam mı etmeliyim :unsure:
Vidaları arşivleme diye geldim. 😂

Dosyaları zip'e dönüştürüp daha az yer kaplamasını sağlayabilirsiniz.
Ne kadar sıkışır bilemiyorum.

Burada detaylı anlattım.

Vidaları arşivleme diye geldim. 😂

Dosyaları zip'e dönüştürüp daha az yer kaplamasını sağlayabilirsiniz.
Ne kadar sıkışır bilemiyorum.

Burada detaylı anlattım.

zip ve rar ile %0,5 lik bir alan kazancım oldu ve h.265 ile sıkıştırdığımda %35 civarında yine de cevap için teşekkürler

zip ve rar ile %0,5 lik bir alan kazancım oldu ve h.265 ile sıkıştırdığımda %35 civarında yine de cevap için teşekkürler
H.264 ile deneyin. Youtube da bu formatta sıkıştırıyor.

H.264 ile deneyin. Youtube da bu formatta sıkıştırıyor.
h.264 daha az sıkıştırıyor aynı kalitede ama önemli olan tekrar codeclemeden sıkıştırmak galiba o da pek mümkün değil galiba hdd üretici bi aileye evlatlık olarak çözebilirim bu sorunu :D

Geri