viewsonic ışık sızması

EnesGR

80+
Reaksiyon skoru
1
Merhaba herkese 17.12.2023 tarihinde vermiş olduğum monitör siparişi 19.12.2023 tarihinde elime ulaştı. Bilgisayara bağlar bağlamaz ölü piksel testi ve ışık sızması testi yaptım. Ölü piksel çıkmadı ama ışık sızması var(siyah ekranda). IPS ekranlarda normal diyorlar ama yine de hakkım varken değiştirsem mi veya iade mi etsem. Bir de monitörün beyaz renkleri daha sarımtırak. HDR açık kapalı, renk ayarlarının hepsini denedim şuan olabilecek en beyaz ayarlarda ama ona rağmen hala sarımtrak. İade ettiğimde veya değişim yapıldığında gelecek monitörün de sorunsuz olacağının garantisi yok. Sizce ne yapmalıyım fikir verebilir misiniz? Siparişi itopya üzerinden verdim. https://www.itopya.com/viewsonic-24...nc-premium-fast-ips-fhd-gaming-monitor_u23434

Ekler

• IMG_5827.JPG
    IMG_5827.JPG
    528.6 KB · Hit: 100
  • IMG_5826.JPG
    IMG_5826.JPG
    566.2 KB · Hit: 83
keşke konu acip sorsaydin hocam 200 daha verip https://www.itopya.com/gigabyte-238...ips-fhd-freesync-premium-gaming-monito_u20017 bunu alsaydin. isik sizmasi siyahta belli olur sadece zaten oyunda falan belli olmaz ama genede iade yada degisim isteyeceksen iade et benim attigimi al bitmeden. degisim icin hem bekletirler hemde gelende ayni monitor gelecek zaten bisey degismez fazla
bu monitörü de inceledim. değerlendirmelerine de baktım bu monitörde de ghosting ve ışık sızmasından yakınanlar çok olmuş. youtube de viewsonic monitör için bir video izledim. muhtemelen sponsorlu içerikti direkt itopyadan tanıtıyodu monitörü. incelediği monitörde hiç yoktu ışık sızması falan bu yüzden bu monitörü tercih ettim. iade edip gigabyte ın monitörünü aldığımda yine bu sorunlar olursa boşu boşuna yaklaşık 15 gün ve 300 lira kaybetmiş olacağım. monitör alma işi biraz kumar oynamak gibi.

bu monitörü de inceledim. değerlendirmelerine de baktım bu monitörde de ghosting ve ışık sızmasından yakınanlar çok olmuş. youtube de viewsonic monitör için bir video izledim. muhtemelen sponsorlu içerikti direkt itopyadan tanıtıyodu monitörü. incelediği monitörde hiç yoktu ışık sızması falan bu yüzden bu monitörü tercih ettim. iade edip gigabyte ın monitörünü aldığımda yine bu sorunlar olursa boşu boşuna yaklaşık 15 gün ve 300 lira kaybetmiş olacağım. monitör alma işi biraz kumar oynamak gibi.
benim attigim senin aldigina nazaran daha kaliteli monitor ayni klasmanda bile degiller kiyaslarken hocam. bende itopyadan msi 2412 almistim indirimde 2 tane olu piksel cikti geri iade ettim baska siteden hp omen aldim ondada 1 tane olu piksel cikti degisime yolladim saolsunlar hemen degistirdiler cok memnunum suan ama bida gidip gozumle gorup 500 1000 fazla verip alicam vatandan kargo eve 50 km 2 gunde bir gidip gidip degisime iadeye yollamistim bide almaya gittiklerim var dusundukce sinir oluyor insan. ama olu pikselin yok isik sizmasi normal renklerde gorunmeyecektir eger gorunmuyorsa kullanabilirsin

benim attigim senin aldigina nazaran daha kaliteli monitor ayni klasmanda bile degiller kiyaslarken hocam. bende itopyadan msi 2412 almistim indirimde 2 tane olu piksel cikti geri iade ettim baska siteden hp omen aldim ondada 1 tane olu piksel cikti degisime yolladim saolsunlar hemen degistirdiler cok memnunum suan ama bida gidip gozumle gorup 500 1000 fazla verip alicam vatandan kargo eve 50 km 2 gunde bir gidip gidip degisime iadeye yollamistim bide almaya gittiklerim var dusundukce sinir oluyor insan. ama olu pikselin yok isik sizmasi normal renklerde gorunmeyecektir eger gorunmuyorsa kullanabilirsin
ne gibi üstünlüğü var gigabyte ın. viewsonici seçmemdeki bir diğer sebep hdr10 desteklemesiydi. viewsonicte gtg 1ms mprt 05 ms gigabayte ın mprtsi zaten 1ms. kağıt üstünde viewsonic standı hariç daha üstün. arkadaşıma da viewsonicin aynı monitöründen aldık onda da ışık sızması var. zaman geçtikçe artar mı bu problem? IPS ekran kullanıp da hiç ışık sızması yok diyen var mı?

kağıt üstündeki veriler gerçeği yansıtmiyor hocam satış stratejisi 1ms gtg yi nereye versin bu fiyata. monitör sadece özelliğin ebakarak alınmamalı. Panel kalitesi backlight kalitesi bunlar cok önemli hem renkler için

kağıt üstündeki veriler gerçeği yansıtmiyor hocam satış stratejisi 1ms gtg yi nereye versin bu fiyata. monitör sadece özelliğin ebakarak alınmamalı. Panel kalitesi backlight kalitesi bunlar cok önemli hem renkler için
kağıt üzerindeki veriler gerçeği yansıtmıyorsa gerçeği anlamanın tek yolu iki monitörü yan yana koyup incelemek oluyor. Bu da pek mümkün gözükmüyor. Siz olsanız iade edip gigabyte mı alırdınız? şuanki monitörümde ışık sızması artmayacaksa hiç uğraşmaya değmez diyip kullanmaya devam edeceğim.

kağıt üzerindeki veriler gerçeği yansıtmıyorsa gerçeği anlamanın tek yolu iki monitörü yan yana koyup incelemek oluyor. Bu da pek mümkün gözükmüyor. Siz olsanız iade edip gigabyte mı alırdınız? şuanki monitörümde ışık sızması artmayacaksa hiç uğraşmaya değmez diyip kullanmaya devam edeceğim.
ışık sızmasının artacagini sanmiyorum hocam ben olsam basta onu almazdim zaten ama simdi gigabyte alırsın ölü piksel cikmazsa kullanirsin doyasiya ama ölü piksel cikar fln ugrasma bence goruntu seni tatmin ettiyse butun ipslerde isik sizmasi olur aşırı olmadigi süreçte gunluk kullanimda siyah harici ışık sızması belli olmuyorsa hic ugrasma

bence hiç gerek yok iade etme.hazır sıfır ölü pikselli monitör bulmuşsun.gigabyte ölü piksel çıkma olasılığı yüksek yorumlara bakarsan.şimdi bunu iade eder onu alırsın dersin keşke azcık ışık sızması olsaydı ölü piksel olmasaydı.

Geri