Oyiz
80+
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 0
- İsim
- oğuz
selamlar ben başlıkta da yazdığım gibi viewsonicin vx2718 adlı monitörüne sahibim monitörü aldığım zamanda kasa ve ekipmanlarla beraber almıştım ve ilk aldığımdan beri ekranda oluşan bu sorun var sorun tam olarak şu: normal bir şekilde kullanırken bir anda ekran simsiyah oluyor bir süre bekledikten sonra normal haline geliyor ama genellikle hemen yeniden oluyor sorun anladığım kadarıyla ekran kartında değil çünkü hem bu sorun olduğunda arkadan oynadığım oyunların veya izlediğim videoların sesi geliyor ve klavyeden durdurma tuşuna bastığımda duruyor yani sadece ekran donuyor arkada her şey devam ediyor diğer örnek ise bu olay olduğunda monitörün üstündeki tuşlardan menüler açılmıyor sorunun çoklu prizden dolayı yeteri kadar güç ememeyip kapandığını düşünüp çoklu prizi çıkartıp tek priz haline getirdik ve bir süre de sorun çözüldü ama bugün yeniden başladı şuan bunu yazarken bile 10larca kez oldu driverler yüklü kendi sitesinden yükledim sorunun kaynaklanabileceğini düşündüğüm sebepler şunlar:
1: anakart driverim kutuda geldi fakat cd şeklinde ve kasamda bir cd okuyucu yok
internetten de driveri bulamadım (onun linkini de bulup atabilirseniz sevinirim)
2:güç yine yetmiyor tek priz olsa bile
3:bilgisayarım apu bir sistem ve anakartta bir Display port girişi olmadığı için internetten bir HDMI kablosu aldım ve onla kullanıyorum ve bu yüzden en fazla 120hz destekliyor belki sorun bundan kaynaklanıyor olabilir ilerde bir ekran kartı alacağım stok sorunu bitince inşallah onu mu beklemeliyim kendi içinden çıkan dp kablosuyla bağlamak için?
bilgisayarımın özellikleri:
işlemci:AMD ryzen 3 4300GE 3.5ghz
ram:2x8 hyperx 3200mhz
ekran kartı:apu
anakart biostar b550m am4
işletim sistemi:win10 64
(özellikleri yazarken monitör kendini kapatıp açtı ve şuan ekran karıncalanır gibi çizgiler oluşmaya başladı)
olabildiğince çabuk yardım ederseniz sevinirim
yaklaşık 30dk sonra yazıyorum en son yazdığım çizgiler uzun süre devam etti bende res attım pcye açılınca biraz daha devam etti ve res atmadan önce rdr2 oynuyordum ve yeniden rdr2 girdim ve yeniden aynı ekranda kararma sorunu gerçekleşti her alt tab atıp oyuna geçtiğimde deliriyor ve oyunu açtığımdan beri kararma sorunu yeniden başladı
1: anakart driverim kutuda geldi fakat cd şeklinde ve kasamda bir cd okuyucu yok
2:güç yine yetmiyor tek priz olsa bile
3:bilgisayarım apu bir sistem ve anakartta bir Display port girişi olmadığı için internetten bir HDMI kablosu aldım ve onla kullanıyorum ve bu yüzden en fazla 120hz destekliyor belki sorun bundan kaynaklanıyor olabilir ilerde bir ekran kartı alacağım stok sorunu bitince inşallah onu mu beklemeliyim kendi içinden çıkan dp kablosuyla bağlamak için?
bilgisayarımın özellikleri:
işlemci:AMD ryzen 3 4300GE 3.5ghz
ram:2x8 hyperx 3200mhz
ekran kartı:apu
anakart biostar b550m am4
işletim sistemi:win10 64
(özellikleri yazarken monitör kendini kapatıp açtı ve şuan ekran karıncalanır gibi çizgiler oluşmaya başladı)
olabildiğince çabuk yardım ederseniz sevinirim
Mesaj otomatik birleştirildi:
yaklaşık 30dk sonra yazıyorum en son yazdığım çizgiler uzun süre devam etti bende res attım pcye açılınca biraz daha devam etti ve res atmadan önce rdr2 oynuyordum ve yeniden rdr2 girdim ve yeniden aynı ekranda kararma sorunu gerçekleşti her alt tab atıp oyuna geçtiğimde deliriyor ve oyunu açtığımdan beri kararma sorunu yeniden başladı
Son düzenleme: