merhaba,
monitörü 2 gündür kullanıyorum amazondaki bazı yorumlarda oldukca fazla ölü pixel sorunu belirtilmiş olsada benimkinde böyle bir problem yok, görüntü kalitesi tepkime süresi ve akıcılık oldukça tatmin edici olsada, OSd menüsünden 1ms modunu açınca görüntü bayağı kararıyor. ayrıca monitör olarakta parlaklık ve renk tonları hoşuma gitmedi,
ASUS 27" VG278QF 165hz monitörümü yaklaşık 4 senedir kullanıyorum çok memnundum şuan aldığım yeni monitörü ana ekran olarak eskisinide yan ekran olarak kullanıyorum ve yan yana bakıncada çok net olarak farkettim ki viewsonic monitörün kağıt üzerinde özellikleri iyi gibi gözüksede gerçekten çok soluk ve parlaklığı düşük.
ayrıca dediğim gibi 1 ms modunu veya farklı görüntü modlarına alınca parlaklık dahada düşüyor. ben en canlı renkleri gösterdiği için tüm görüntüleri natural modda kullanıyorum. panel fast ips olarak geçmesine rağmen kullananlar bilir TN panel hissi veriyor görüntü olarak. hatta şöyle bir detay vereyim asus monitörümle renkleri eşitlensin diye asusun parlaklığını %60a viewsonici %100de kullanıyorum biri diğerinden parlak olması can sıkıyor.
dediklerim bu şekilde fiyatına göre yinede iyi bir ürün 2k 240hz bir panel için taksit seçenekleri ve fiyatı güzel bu dediklerimi göz önünde bulundurabilirsiniz. ben iade etmeyi düşünmüyorum