Neler Yeni

Virüs bulaştıran , hacklenmemize sebep olan şeyler nelerdir ?

Messinin kramponu

80+ Bronze
Hocalarım merhaba. Bir virüs korkum var ve onun önüne geçmek istiyorum. Neler tarafından hacklenilebilirim veya virüs yiyebilirim ? Bunlara karşı tedbir alacağım.

Abdurrahman Avf

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Güvenmediğin sitelerden bir şey indirme indireceksen de bir virüs programı ile dosyayı indirdikten sonra tarat zaten güvenilir bir siteden indiriyorsan bir şey olma genellikle

birde Kaspersky, Malwarebytes, Eset gibi virüs programlarından birini bilgisayarında tut pek bir şey olmaz

lil musty

80+ Silver
En İyi Cevap
9
Hem bilgisayarına hem de tarayıcına (Google) Malwarebytes korumasını ekle. Benim bilgisayarımda yok ama tarayıcımda var, kullanma sebebim hem virüs olursa uyarıyor hem de reklam engelliyor yani 2 3 işi aynı anda yapıyor.

Veya o siteyi VirusTotal'den falan taratabilirsin.

Dahası  
Reaksiyon skoru
12,206
İsim
Murat Orhan
Güvenilmeyen kaynaklardan indirilen programlar ve veriler.

Dahası  
Reaksiyon skoru
12,206
İsim
Murat Orhan
Hocam sadece onlar mı? Oyundan bir arkadaşım mining virüsü yemişti. Siteye girincede virüs bulaşıyorfu sanırsam.
Sadece ondan değil tabi. Bu verdiğim örnek kullanıcının elinde olan bir durum ayrıca en yaygın durum.

Dahası  
Reaksiyon skoru
12,206
İsim
Murat Orhan
Hocam ne yapsam virüs bulaşıcak şüphesi var forum dışında başka bir siteye girmeyeli 1 yıl oldu. Dosya indirmekten bahsetmiyorum.
Kaspersky gibi kaliteli virüs programları var en ufak şeye bile izin vermedikleri oluyor tavsiye ederim. Benim hiç bir korkum yok genelde. Ama aklıma geldi bundan 1 ay önce elime çok eski bir laptop geçmişti boşta bile %80de çalışıyordu cpu. Ulan neden acaba diye baktım meğerse Musallat.exe varmış pcde :D temizleyince düzeldi

Messinin kramponu

80+ Bronze
Kaspersky gibi kaliteli virüs programları var en ufak şeye bile izin vermedikleri oluyor tavsiye ederim. Benim hiç bir korkum yok genelde. Ama aklıma geldi bundan 1 ay önce elime çok eski bir laptop geçmişti boşta bile %80de çalışıyordu cpu. Ulan neden acaba diye baktım meğerse Musallat.exe varmış pcde :D temizleyince düzeldi
Hocam onları tabii kullanıyorum ama çok psikopata bağladım. Bilgisayarda winrar
Bile yok.

Messinin kramponu

80+ Bronze
Usta başına bişey mi geldi önceden
Pek öyle denemez. Küçükken bilgisayarda hep reklam indirirdim. Hiç bir şey bilmiyordum daha masaüstü sistemlerden haberim yok. Tek bildiğim oyun minecraft falan. Birkaç sene sonra bir arkadaş vardı geldi 30 dakika virüslerden bahsetti ve çok abarttı. Bende sal*k gibi dinliyorum. 2 veya 3 sene sonra virüs bulaştı arkadaşın dedikleri aklıma geldi. Format attım. Onun dışında bir kaç şey falan oldu. Birini örnek veriyim bir arkadaşıma oyundan mining virüsü bulaştı. Oyun üzerinden benim oturumum kapatıldı. Bende ondan sonra güvenlik önlemleri almaya başladım. Reklam sitesine tıkladığımda bile korkuyordum. Sonuç bu.

Son düzenleme:

Furkan²

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,407
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Kur'an_ı Kerim - Satranç - Piano - Tenis - Anime/Manga - Klasik Müzik - Felsefe - Krunker
Tecrube ile öğrenebilirsin yani o virüsü yersen anlarsın. En çok dikkat etmen gereken şeyler exe dosyası sanıp bat dosyası çıkanlar. Bir şey indirirken indirdiğin şeyden emin olman lazım mesela photoshop programı indirdin kuracaksın exe dosyasına bi bal exe mi bat mı exe ise tıkla kurarken istediğin programı mı kuruyor yoksa başka mı gibisinden.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,064,063
Üyeler
169,058
Son üye
amötör
Top Bottom