Virüs nasıl silinir.

Rik Sançez

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
614
Arkadaşlar benim arkadaşım internetten bir program indirmiş ve çalıştırmış ve bilgisayarda istemsizce mining yapmaya başlamış format atsa geçer mi?

anakart virüsü ise g.o anakart değiştirmek gerekir

malwarebytes ile tarasın o siler eğer silemiyorsa kaspersky eset smart gibi antivirüs programlarıyla denesin o da olmaz ise eğer bilgisayarı güvenli moda alıp kendisi silsin

malwarebytes ile tarasın o siler eğer silemiyorsa kaspersky eset smart gibi antivirüs programlarıyla denesin o da olmaz ise eğer bilgisayarı güvenli moda alıp kendisi silsin
Bunlarda olmuyorsa temizinden bir sıfırlama işlemi yap.

Firmware virüsü olduğunu sanmıyorum. Herkesin ağzına düştü sırf kurtulması zor diye. Format attığı USB'i farklı bilgisayarda ya da işletim sisteminde hazırlaması mantıklı olur. Hazır disk varsa böyle sorunlar zaten yok direkt format atsın, tek dikkat etmesi gereken formatlayacağı bilgisayarda işletim sistemi açıkken USB'i takmasın ki bulaşma ihtimali olmasın. Muhtemelen basit bir kandırmaca ile yüklendiği için basit bir virüstür ve aynı işletim sisteminde hazırlanmış bir USB ile bile gider ama dediklerimin hepsi yeterli önlemler.

Geri