Neler Yeni

Virüslendim ne yapmam lazım

angel_eye

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,270
İsim
Yunus Emre Karataş
İlgilendiği Kategoriler
Hazır Sistemler, Donanım
Arkadaşlar iyi forumlar. Bilmeden üçüncü parti bi yazılım indirdim virüslü çıktı. Google hesabım çalındı, youtube hesabım patladı topluluk kurallarına aykırı içeriklerden. Google hesabıma şifresi kayıtlı siteler ve hesaplardan oturum açmaya çalışıyorlar tabii 2ad açık. Format atmak yerine bilgisayarı sıfırlasam yeterli mi uygulama ve ayarları temizleyerek? Bilgili arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

Phanzox

80+ Silver
Arkadaşlar iyi forumlar. Bilmeden üçüncü parti bi yazılım indirdim virüslü çıktı. Google hesabım çalındı, youtube hesabım patladı topluluk kurallarına aykırı içeriklerden. Google hesabıma şifresi kayıtlı siteler ve hesaplardan oturum açmaya çalışıyorlar tabii 2ad açık. Format atmak yerine bilgisayarı sıfırlasam yeterli mi uygulama ve ayarları temizleyerek? Bilgili arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
Sıfırlamak pek bir işe yaramıyor maalesef formattan önce AV deneyebilirsiniz.

angel_eye

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,270
İsim
Yunus Emre Karataş
İlgilendiği Kategoriler
Hazır Sistemler, Donanım
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Sıfırlamak pek bir işe yaramıyor maalesef formattan önce AV deneyebilirsiniz.
Format şart mı? her şey m2 ssd üzerinde kurulu ama hdd içerisinde fotoğraflar falan var. Tüm depolama aygıtlarını temizlemeli miyim?

Phanzox

80+ Silver
Format şart mı? her şey m2 ssd üzerinde kurulu ama hdd içerisinde fotoğraflar falan var. Tüm depolama aygıtlarını temizlemeli miyim?
Antivirüsle taramayı deneyin belki virüsü bulup temizler.Eğer bulamaz ise ve virüs hala duruyorsa yapacak bir şey yok.

efost

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
38
İsim
Efe
Bence Kaspersky ve Malwarebytes ile tam tarama yapın eğer rahat etmesseniz format atın.

angel_eye

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,270
İsim
Yunus Emre Karataş
İlgilendiği Kategoriler
Hazır Sistemler, Donanım
Antivirüsle taramayı deneyin belki virüsü bulup temizler.Eğer bulamaz ise ve virüs hala duruyorsa yapacak bir şey yok.
Şuanda mevcut sıkıntı kalmadı. Google'da kayıtlı tüm şifreleri değiştirdikten sonra da sıkıntı devam ederse formatlayım

GirayHan

80+ Platinum
virüs bulaştıktan sonra gerekli güvenlik önlemlerini alabilecek bilginiz yok ise yada içiniz rahatlamayacaksa önerilere kapalı olarak format atmanızı tavsiye ederim.

angel_eye

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,270
İsim
Yunus Emre Karataş
İlgilendiği Kategoriler
Hazır Sistemler, Donanım
virüs bulaştıktan sonra gerekli güvenlik önlemlerini alabilecek bilginiz yok ise yada içiniz rahatlamayacaksa önerilere kapalı olarak format atmanızı tavsiye ederim.
Defalarca windowsla tarama yaptım( tabii ki de tespit edemeyeceği virüsler olduğunu biliyorum) bilgisayarı sıfırlama yaptım. Biraz bilgim var

GirayHan

80+ Platinum
Defalarca windowsla tarama yaptım( tabii ki de tespit edemeyeceği virüsler olduğunu biliyorum) bilgisayarı sıfırlama yaptım. Biraz bilgim var
güvenli modda yapmışsınızdır taramaları umarım.

angel_eye

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,270
İsim
Yunus Emre Karataş
İlgilendiği Kategoriler
Hazır Sistemler, Donanım

GirayHan

80+ Platinum
Windows dosyalarını dahi tarattım, oralara da saklanabiliyor virüsler ama bişey çıkmadı şimdilik
Mesaj otomatik birleştirildi:

Evet
şifrelere kadar çalındıysa öncelikle tüm şifreleri değiştirip daha sonra format atmanızı öneriyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

şifrelere kadar çalındıysa öncelikle tüm şifreleri değiştirip daha sonra format atmanızı öneriyorum.
sıfırlama çözüm değil. çünkü virüslü dosyalar kendini system32 içine kopyalayabiliyor. sıfırlama esnasında işletim sisteminin bir aynası yüklenir. bu format değildir mevcut dosyalara bulaştıysa tekrar ederek yayılmaya devam edebilir windowsta.

angel_eye

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,270
İsim
Yunus Emre Karataş
İlgilendiği Kategoriler
Hazır Sistemler, Donanım
Şifreler google hesabına kayıtlı olduğu için onlara erişim zor olmamıştır. Google hesabımdan başlayarak hepsini elden geçirdim

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,034,733
Üyeler
164,046
Son üye
eşref33
Top Bottom