Çözüldü✓ Visual Studio C dili hatası

nehir00

80+
Reaksiyon skoru
2
Merhaba, bugün vs de c dilleri için mingw kurdum. Ancak kodu çalıştırmak istediğimde böyle bir hatayla karşılaşıyorum. Daha öncesinde bi hata daha vermişti ancak onu hallettim. Bu hata neden olur ve nasıl düzeltebilirim?

Ekler

• IMG_0087.webp
    IMG_0087.webp
    1.1 MB · Hit: 28
ulan bildiğim dili unutmuşum çok nankör bişey şu diller ya.. iflerde sorun yoksa 1. Sıradaki boşluğu silip denermisiniz. Baktım baktım çaresiz kaldım 😁

Türkçe harfleri sildim, ilk satırı da. Dosya adını da C.c olarak düzenledim. Daha farklı hatalar vermeye başlıyor. Uygulamayı sıfırlama şansım var mı?

Merhaba, bugün vs de c dilleri için mingw kurdum. Ancak kodu çalıştırmak istediğimde böyle bir hatayla karşılaşıyorum. Daha öncesinde bi hata daha vermişti ancak onu hallettim. Bu hata neden olur ve nasıl düzeltebilirim?
İf için süslü parantez kullan.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ekran Resmi 2025-10-17 00.17.08.webp

Ekran Resmi 2025-10-17 00.19.33.webp

Öğlen web de bu şekilde çalışıyordu program. Süslü parantez kullanmadan.. ne olduysa evde oldu. Uygulamayı sıfırladım, baştan deneyeceğim. Teşekkür ederim yine de, sağolun.

Run dediğimde, böyle bir seçenek sunuyor. Az önce gcc.exe seçtiğimde bir sürü şeyler oldu.. sonra zaten uyg. sıfırladım. Hangisine basmam gerekir?

Ekler

• IMG_0076.webp
    IMG_0076.webp
    158 KB · Hit: 7
  • IMG_0091.webp
    IMG_0091.webp
    751.6 KB · Hit: 5
Son düzenleme:
Öğlen web de bu şekilde çalışıyordu program. Süslü parantez kullanmadan.. ne olduysa evde oldu. Uygulamayı sıfırladım, baştan deneyeceğim. Teşekkür ederim yine de, sağolun.
İlk önce aklında bulunsun, türkçe karakter kullanma eğer metin çıktısı almayacaksan. Masaüstüne bir klasör oluştur ve onun içine oluştur dosyalarını. Yukarıda mingw kurdum demişsin ama kurduktan sonra pathi değiştirdin mi?

İlk önce aklında bulunsun, türkçe karakter kullanma eğer metin çıktısı almayacaksan. Masaüstüne bir klasör oluştur ve onun içine oluştur dosyalarını. Yukarıda mingw kurdum demişsin ama kurduktan sonra pathi değiştirdin mi?
Evet path de C:\ ile devam eden şeyi yazdım, kuruldu.

Yukarıdaki videoları izleyip kaçırdığın bir kısım var mı bi bakabilir misin?

Eklenti olarak var ancak kullanmasını bilmiyorum.
Eklentiyi indirdiğin kısımda yeşille işaretlediğim yere tıklayıp settings kısmına gir, oradan aşağıya inip run in terminal diye bi seçenek olacak oradaki kutucuğu işaretle. Ondan sonra kodunu her yazdığında sağ tık yapıp run code dersen terminalden çalıştırabilirsin.
Ekran Resmi 2025-10-17 00.49.21.webp

Son düzenleme:
Geri