Neler Yeni

Visual studio kodda hata olmadığı halde hata veriyor.

Mustifa

80+ Bronze
Meslek lisesine gittiğimden dolayı okulda python dersi veriliyor. Bende evimdeki bilgisayara python ve visual studio indirdim. Visual studio'nun arayüzünü falan öğrenmeye çalışırken ufak bir şey yazdım. Yazdığım şey doğru fakat hata veriyor.

Yazdığım kod:
1672847882661.png

Hata olarakta:
1672847931367.png

Bunlar dışında başka kodlarda denedim fakat doğru olduğu halde hata veriyor.

Bir ayar v.s. mi yapmam gerekiyor?

DenizGöksu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
161
İsim
Deniz Göksu
Bildiğim kadarıyla VS Code den python yazarken kütüphane eklemen gerekiyor bunları eklemiş miydin?

Nasparus

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,688
İsim
Yusuf
İlgilendiği Kategoriler
Sistem Toplama, JS, İktisat, Felsefe, İslam, Müzik
Meslek lisesine gittiğimden dolayı okulda python dersi veriliyor. Bende evimdeki bilgisayara python ve visual studio indirdim. Visual studio'nun arayüzünü falan öğrenmeye çalışırken ufak bir şey yazdım. Yazdığım şey doğru fakat hata veriyor.

Yazdığım kod:
Alıntıyı görüntüle

Hata olarakta:
Alıntıyı görüntüle

# coding=utf8
Şunu en üste yapıştırıp tekrar dene.

Mustifa

80+ Bronze
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Dahası  
Reaksiyon skoru
47
İsim
İsmail Kaygısız
İlgilendiği Kategoriler
Oyun Tasarım-Kodlama, Programlama Dilleri, Web Tasarım ve Kodlama

Yazdığım kod:
Alıntıyı görüntüle

Hata olarakta:
Alıntıyı görüntüle

Buradaki hatanın sebebi muhtemelen kodun Türkçe karakter içermesi Python normalde böyle şeylerde sorun çıkarmaz (arapça bile çalışır) ama Visual Studio üzerinde çalıştığın için sorun çıkarıyor muhtemelen. Genelde Python Visual Studio Code ile kullanılır ben de o şekilde kullanıyorum ve şimdiye kadar hiç utf-8 hatası almadım.
Pythonu sıfırdan temiz bir kurulumla yükleyip Visual Studio Code üzerinde denemelisin bence (Visual Studio üzerinden yükleme).

Ya da kodu eğer bir yerlerden kopyalayıp yapıştırdıysan Visual Studio da gözükmeyen gizli karakterler kodun başında kalmış olabilir (daha önceden yaşadım olabiliyor bazen). Kodun tamamını silip sıfırdan el ile yazıp tekrar dene.

Star trek

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
951
İsim
Mehmet bozan
Windows komutsatırı Unicode desteklemiyor. Bu da bir sebep olabilir. Visual Studio ayarlarında vardır belki. Cp 65001 olmalı gerekli komutsatırı kodu. "import os" ile sistem çağrısı python programına ekleyerek te deneyebilirsin.

Top Bottom