V40'ı yaklaşık 1 aydır kullanıyorum. Çok memnunum. Zeiss işbirliği ile geliştirilmiş bir kamerası var,süper iş çıkartıyor. Gece çevrede az ışık olması güzel sonuç elde etmeniz için yeterli. Gündüz ve portre çekiminde ,Zeiss efektleriyle ortaya harika portreler çıkıyor.
İşlemcisi eski nesil. Pung yüksek ayarlarda kasma -donma yapmadan oynanabiliyor.
Ekranı 1.5k ve oldukça keskin. Cihazın widevine L1 başta olmak üzere tüm sertifikaları var. Hdr 10 plus da destekliyor. Dolayısıyla video izlemek çok keyifli. Pik noktada 4500 nit parlaklık sunan ekran dışarıda oldukça rahat okunuyor. Yazın da bu durum değişmez diye düşünüyorum.
Güncelleme ile funtouch 15 geldi. Telefon dha hızlı ve stabil bir hal aldı. Arayüzde eskiden tıpki Samsung ve iphonelarda olduğu gibi parmağınızla ana menüde hafif aşağı çektiğinizde gelen arama bölmesi yoktu,o geldi.
Kutudan 80 watt şarj aleti çıkıyor ve telefon ortalama 45 dk da ful şarj oluyor.
Vivo bu cihazda değişik bir anten teknolojisi kullanmış. Vodafone gibi rezil bir opertör kullanıyorum, şu ana kadar hiç şebeke çekim sorunu yaşamadım.
Hoparlörde vivo ilk defa V serisinde stereo kullanmış,iyi de olmuş. Öyle bangır bangır ve çok kaliteli olmasa da sosyal medya içerikleri tüketirken iş görür. Ancak müzik dinlerim derseniz onu kulaklıka veya harici Bluetooth hoparlör ile çözmelisiniz. Ses şiddeti fena olmasa da tiz hiç yok. Bas ağırlıklı bir hoparlör koymmuşlar. Ac/DC rock grubunun thunder şarkısını son seste açsanız bile patlama,çatlama olmuyor.
Bataryası harika gidiyor. Günde 2 saat video, 30 dk konuşma ve 2 saat sosyal medya ve web'de gezinme ile pil 2 gün rahat gidiyor.
Gelelim zayıf yönüne: telefonun titreşimi çok zayıf. Sesizdeyken ve telefon cebinizdeyken titreşimi hissetmeniz çok zor. Ben Xiaomi watch S3 aldım, zaten akıllı saate ihtiyacım vardı.
Sonuçta fiyatı segmentinde s24 fe varken bu cihaz ancak kamera sizin için öncelikse ve telefon ekranında çok video izlerim diyorsanız tercih edebilirsiniz. Donanım anlamında s24 fe daha iyidir.