Çözüldü✓ VOK-FRIDAY V Rx 9070xt Açılmıyor

erdo62

80+
Reaksiyon skoru
19
Merhabalar, İtopyadan VOK-FRIDAY V oem sistem aldım bugün geldi. Ekran kartını felan taktım. Monitöre bağladım. Pc açtığımda siyah ekranda kalıyor sol üst köşede "_ " işareti çıkıyor. Hiçbir şekilde biosa da giremedim denemediğim tuş kalmadı. anakart üzerindeki LED'lerden "BOOT" yazan ışık sabit kırmızı yanıyor ve sönmüyor. Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar.

Sistem bilgisi:
Anakart
GIGABYTE B850M FORCE 9600MHz(OC) DDR5 Soket AM5 M.2 HDMI DP mATX

Ekran kartı
XFX Swift Radeon RX 9070 XT 16GB GDDR6 256 Bit

İşlemci
AMD Ryzen 77800X3D

Arkadaşlar Display portunu anakarta takmıştım yanlış takmışım Ekran kartına takınca sorun çözüldü teşekkür ederim herkese

1000076943.webp
1000076945.webp

Ekler

• 1000076944.webp
    1000076944.webp
    1.3 MB · Hit: 33
Son düzenleme:
  • Beğen
Reaksiyonlar: Che_
Merhabalar, İtopyadan VOK-FRIDAY V oem sistem aldım bugün geldi. Ekran kartını felan taktım. Monitöre bağladım. Pc açtığımda siyah ekranda kalıyor sol üst köşede "_ " işareti çıkıyor. Hiçbir şekilde biosa da giremedim denemediğim tuş kalmadı. anakart üzerindeki LED'lerden "BOOT" yazan ışık sabit kırmızı yanıyor ve sönmüyor. Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar.

Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
Son zamanlarda böyle bilindik sistemlerde çok fazla sorun olmaya başladı. Abdullah abinin çıkardığı sistemi alanlarda da çok sorun yaşayan vardı noldu firmalar bozuk parça mı yolluyor

Arkadaşlar zaten sistem oem yani windowsu siz kendiniz kurucaksınız freedos olarak geliyor. İllaki girersiniz biosa sadece bios tuşunu bilmeniz lazım. F12 / F7 / F11 olabilir.

Bios'a giremediğine emin misin hocam? Sıkıntı SSD'de bence, ya Windows yok içinde ya da bozuk.
Hocam biosa giremedim formatda atmaya çalıştım olmuyor görmüyor
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Arkadaşlar zaten sistem oem yani windowsu siz kendiniz kurucaksınız freedos olarak geliyor. İllaki girersiniz biosa sadece bios tuşunu bilmeniz lazım. F12 / F7 / F11 olabilir.
Hepsini denedim benim anakartın del tuşu oluyor genelde araştıdığım kadarıyla

Hocam biosa giremedim formatda atmaya çalıştım olmuyor görmüyor

Hepsini denedim benim anakartın del tuşu oluyor genelde araştıdığım kadarıyla
Ekran kartı, bellek ve SSD'yi çıkar mavi silgi ile hepsinin arayüzlerini dikkatli şekilde sil. Sonra güç kaynağını anahtarından kapat, bios pilini de çıkar ve güç tuşuna 15 saniye kadar bas ardından 2 dakika bekle. Sonra tekrar kur sistemi.

Sana zahmet anakartın işlemci soketini de kontrol et hocam. @erdo62

Ekran kartı, bellek ve SSD'yi çıkar mavi silgi ile hepsinin arayüzlerini dikkatli şekilde sil. Sonra güç kaynağını anahtarından kapat, bios pilini de çıkar ve güç tuşuna 15 saniye kadar bas ardından 2 dakika bekle. Sonra tekrar kur sistemi.

Sana zahmet anakartın işlemci soketini de kontrol et hocam. @erdo62
Buda işe yaramadı hocam

Ramleri tek tek dener misin birini çıkar diğeri kalsın öyle dene sonra onu çıkar diğerini tak slot değiş bir de yaparken

flashdiske linux mint kurulumu yazdır sonra ssd'yi sök, bakalım linux mint'i boot edecek mi. linux'ta kurulum aşamasında masaüstü ortamı alınabiliyor.

Bios tuşu f2, aynı sistemi aldım benim ki de problemli direk bios giriyor ama pc açılmıyor bir kaç ayarla oynayınca açılacak gibi oldu onda da dondu ekran kartı arızası gibi sanırım bios f2 de güncellenmemiş ondan şimdi eski pcyi tekrar kurup f4 indirip güncelleyeceğim anakartı inşallah düzelir. Acaba pc açılıyor mu bu sistemler de windowsu key ile etkinleştirmek için yoksa o da bize mi kalıyor?

Donduğunda ki ekran bu şekil

Ekler

Bios tuşu f2, aynı sistemi aldım benim ki de problemli direk bios giriyor ama pc açılmıyor bir kaç ayarla oynayınca açılacak gibi oldu onda da dondu ekran kartı arızası gibi sanırım bios f2 de güncellenmemiş ondan şimdi eski pcyi tekrar kurup f4 indirip güncelleyeceğim anakartı inşallah düzelir. Acaba pc açılıyor mu bu sistemler de windowsu key ile etkinleştirmek için yoksa o da bize mi kalıyor?

Format atman lazım freedos olarak geliyor. Şuan benimkinde sıkıntı yok

Bios "del" tuşu bende senin anakart farklı ben özelleştirme yapmıştım benim anakartım Gigabyte B85OM FORCE

Son düzenleme:
Geri