Neler Yeni

Volkswagen'in ülkemize yeni gelen aracı alınır mı? T-Cross

Dahası  
Reaksiyon skoru
7,303
İsim
Burak Karadağ

Bu araç ülkemize gireli en fazla bir kaç ay geçti ve sizlerin düşüncelerini almak istiyorum.

- Maalesef benzinli ! Hybrid veyahut elektrikli olsaydı şu an ki zaman için çok mantıklı olurdu. Yeni nesil model araçları inatla fosil yakıtlı yapmaları çok yanlış.
- 1.0 Motor kullanılmış :cautious: (Her ne kadar yeni nesil motor olsa da yine de bu kadar düşük motor hacmi olması hiç hoşuma gitmedi)
- Renkleri canlı ve fazla seçenekli.
- Arka tasarımı sanki Citroen işi gibi duruyor.
- Fiyatı, şu anki enflasyon, alım gücü eksikliği ve ekonomik krize istinaden bir şey diyemeyeceğim bir fiyat bandında ve ortalama 860.000 ₺ den sıfır satılıyor.
- Sahibinden.com ilanı koydum bir tane. Detayına bakabilirsiniz.

2022-VW-T-Cross-5-oopscars.jpg
yu109.jpg

1540532481_DB2018AU02577_large.jpg
Adsız.png

Mr8ilgin

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,829
İsim
Yavuz
Su araç yerine kesinlikle hyundai bayon alırım.

Denizgezen

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Altyapı olarak Arona ile aynı altyapıyı kullanıyorlar. Yurtdışında 1.5 tsi motorlarla satışa sunuluyor (Bizimki fakir işi)
Bence tasarım olarak hoş duruyor. Tiguanın küçültülmüşüne , polonun cross versiyonu gibi.
Açıkcası bu paralara 1.5 tsi kamiq bulunuyor. Onlara yönelirdim

Rookie Forumer

80+ Bronze

Bu araç ülkemize gireli en fazla bir kaç ay geçti ve sizlerin düşüncelerini almak istiyorum.

- Maalesef benzinli ! Hybrid veyahut elektrikli olsaydı şu an ki zaman için çok mantıklı olurdu. Yeni nesil model araçları inatla fosil yakıtlı yapmaları çok yanlış.
- 1.0 Motor kullanılmış :cautious: (Her ne kadar yeni nesil motor olsa da yine de bu kadar düşük motor hacmi olması hiç hoşuma gitmedi)
- Fiyatı, şu anki enflasyon, alım gücü eksikliği ve ekonomik krize istinaden bir şey diyemeyeceğim bir fiyat bandında ve ortalama 860.000 ₺ den sıfır satılıyor.

Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle

Togg'u Beklemek İyi Olur Hocam :)

NakreS14

80+ Platinum
En İyi Cevap
25
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,071
İsim
Serkan

900 bin liraya şuan Hyundai Kona var elektrikli gider onu alırsın km de 20-25 krş yakıyor keyfine bak. Artı olarak Hyundai Kona ötv %25 den %10 a düştüğünden 810 Bin liradan satılıyor.

Cihangir

80+ Gold

wolvesina

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,374
İsim
Arda Gezer

2020 Tucson alır keyfime bakarım
Şuanki piyasada volkswagen'in hiçbir arabası alınmaz

Akanzaii06

80+ Bronze
Aracın ne fiyatına ne tasarımına ne de başka birşeyine; sadece vw1.0 motora değinmek istiyorum. Öncelikle o motorun HP ve tork değerlerine bakın ki 1.0 motor hacmi küçük deyip performans vermez diye düşünmeyin. Muhtemelen attığınız araç 1.0eTsi motor. Bende Leon var vw 1.0 ecoTsi motoru var. 2.0 atmosferik motorları tokatlıyor. 115 HP ve 200nm tork var.
Edit1: 1.0ecotsi ile 1.0eTsi farkli motorlar. eTsi daha yeni.
Edit2: motor hacmi küçük olup HP ve tork yüksek ise siz çok şanslısınız hem yakıttan hem de 6 ayda 1 yılda 2 kez ödenen MTV niz ucuz olur

Denizgezen

80+ Gold
En İyi Cevap
1
900 bin liraya şuan Hyundai Kona var elektrikli gider onu alırsın km de 20-25 krş yakıyor keyfine bak. Artı olarak Hyundai Kona ötv %25 den %10 a düştüğünden 810 Bin liradan satılıyor.
Net alınır.
Fabrika verilerinde dahil 1.50 tl yakıyor araç. Günlük 10 km yol yapan birisi için 12.5 tl fark ediyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Aracın ne fiyatına ne tasarımına ne de başka birşeyine; sadece vw1.0 motora değinmek istiyorum. Öncelikle o motorun HP ve tork değerlerine bakın ki 1.0 motor hacmi küçük deyip performans vermez diye düşünmeyin. Muhtemelen attığınız araç 1.0eTsi motor. Bende Leon var vw 1.0 ecoTsi motoru var. 2.0 atmosferik motorları tokatlıyor. 115 HP ve 200nm tork var.
Edit1: 1.0ecotsi ile 1.0eTsi farkli motorlar. eTsi daha yeni.
Edit2: motor hacmi küçük olup HP ve tork yüksek ise siz çok şanslısınız hem yakıttan hem de 6 ayda 1 yılda 2 kez ödenen MTV niz ucuz olur
Hocam T-Cross 1.0 Tsi , 1.5 Tsi ve 1.6 Tdi motorlarıyla üretilmiş. Ülkemize de sadece 1.0 Tsi motor ile gelmiş.
Leon mk3 üzerinden konuşayım. Yeni nesil turbo beslemeli 115 hp 1100 kg araç ile 2.0 atmosferik araç karşılaştırmak saçma. Günümüzde 2.0 atmosferik üretilen herhangi bir markadan sedan/hatchback araç olduğunu hatırlayamıyorum. Verimsiz motorlar yerine turbo beslemeli düşük hacim motorlar geldi. Zaten atmosferik motorların sonlarına yanaşıyoruz , yakında hybrit , elektrikli kullanımı fazlasıyla artacaktır.
Düşük hacimle vergilendirme kısmında ve yakıt kısmında mutlu eder.

Son düzenleme:

NakreS14

80+ Platinum
En İyi Cevap
25
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,071
İsim
Serkan
Net alınır.
Fabrika verilerinde dahil 1.50 TL yakıyor araç. Günlük 10 km yol yapan birisi için 12.5 TL fark ediyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam T-Cross 1.0 Tsi , 1.5 Tsi ve 1.6 Tdi motorlarıyla üretilmiş. Ülkemize de sadece 1.0 Tsi motor ile gelmiş.
Leon mk3 üzerinden konuşayım. Yeni nesil turbo beslemeli 115 hp 1100 kg araç ile 2.0 atmosferik araç karşılaştırmak saçma. Günümüzde 2.0 atmosferik üretilen herhangi bir markadan sedan/hatchback araç olduğunu hatırlayamıyorum. Verimsiz motorlar yerine turbo beslemeli düşük hacim motorlar geldi. Zaten atmosferik motorların sonlarına yanaşıyoruz , yakında hybrit , elektrikli kullanımı fazlasıyla artacaktır.
Düşük hacimle vergilendirme kısmında ve yakıt kısmında mutlu eder.
Elektrikli araçlarda benzinli araçların aksine fabrika verilerinden daha az yakıyor şahsi aracı hyundai kona olan kişilerde kendileri söylüyor 25 krş yaktığını şehir içinde evde şarj edersen.

B A T U H A N

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Arka tasarımını beğendiğimi söyleyemem, Tiguan tercih ederdim.

Top Bottom