Firma tarafından soruyorsan evetVPN ile her hangi bir siteye girdiğimiz zaman gözükür müyüz mesela vpnsiz ve vpnli girdiğimiz zaman aynı kişi olduğumuz belli olur mu?
Girdiğin yerleri firma vpn olsada olmasada görür.Nasıl yani
Site sahibinin görememesini sağlayabilirsin fakat sadece vpn ile bunu sağlayabilir misin bilmiyorum.Fakat ip adresime ban atıldığında modemi resetleyerek vpn açarak girdiğimde bir oyun sunucusuna girebilmiştim.O yüzden her sitede işe yaramaz ama bazı yerlerde yarayacaktır.Yani sitenin sahibi ve sağlayıcım görebilir bunu zaten gizleyemiyoruz sanırım
Firma tarafından soruyorsan evet
Hayır. Herkes aynı IP adresini kullandığından dolayı, kullanıcının kim olduğu tespit edilemez. Ancak dedicated IP kullanılıyorsa olay daha farklı.VPN ile her hangi bir siteye girdiğimiz zaman gözükür müyüz mesela vpnsiz ve vpnli girdiğimiz zaman aynı kişi olduğumuz belli olur mu?
Baya cahil kaldım bu dedicated ip'yi hangi siteler kullanır ki nelere yararHayır. Herkes aynı IP adresini kullandığından dolayı, kullanıcının kim olduğu tespit edilemez. Ancak dedicated IP kullanılıyorsa olay daha farklı.
Göremez. Veriler tünellenirken AES-256 bit şifreleme kullanılarak şifrelenir. Sen normalde bir siteye girerken o;Girdiğin yerleri firma vpn olsada olmasada görür.
Eğer sen kullandığın VPN de dedicated IP kullanıyorsan sorun çıkarabilir. Dedicated ıp ücretleri de yaklaşık 30 dolar civarında başlıyor. Siteyle alakalı bir durum değil.Baya cahil kaldım bu dedicated ip'yi hangi siteler kullanır ki nelere yarar
Operadaki standart vpn idi. Bunda ne var acabaGöremez. Veriler tünellenirken AES-256 bit şifreleme kullanılarak şifrelenir. Sen normalde bir siteye girerken o;
ping senin IP adresin 8.8.8.8 (karşı tarafın IP adresi)
VPN açıkken
0xa30x03..... şeklinde görünür.
(Örnektir)
Mesaj otomatik birleştirildi:
Eğer sen kullandığın VPN de dedicated IP kullanıyorsan sorun çıkarabilir. Dedicated ıp ücretleri de yaklaşık 30 dolar civarında başlıyor. Siteyle alakalı bir durum değil.
Vpn ile belirli sitelere girip daha sonra TTnet kullancısıysan gidip firmadan alıp loglara bakabilirsin.Vpn bu kadar korumalı bir şey değil bu kadar korumalı bir şey olsaydı vpn ile istediğim şeyleri yapabilir olurdum.Göremez. Veriler tünellenirken AES-256 bit şifreleme kullanılarak şifrelenir. Sen normalde bir siteye girerken o;
ping senin IP adresin 8.8.8.8 (karşı tarafın IP adresi)
VPN açıkken
0xa30x03..... şeklinde görünür.
(Örnektir)
Hayır. Bak zaten VPN'in görevi o logları şifrelemek. Loglarda sen VPN ile donanım arşivi'ne girdiğinde 0x0064 vs vs şeklinde şifrelenmiş olarak görünüyorsun. Yani donanım arşivine girdiği görülemiyor. Yoksa ne işe yarasın VPN?Vpn ile belirli sitelere girip daha sonra TTnet kullancısıysan gidip firmadan alıp loglara bakabilirsin.Vpn bu kadar korumalı bir şey değil bu kadar korumalı bir şey olsaydı vpn ile istediğim şeyleri yapabilir olurdum.
Ve VPN ile istediklerini yapamazsın. En ufak hatanda bulunursun, ya da VPN sağlayıcın eğer büyük bir zarar verdiysen seni ifşa eder.Vpn ile belirli sitelere girip daha sonra TTnet kullancısıysan gidip firmadan alıp loglara bakabilirsin.Vpn bu kadar korumalı bir şey değil bu kadar korumalı bir şey olsaydı vpn ile istediğim şeyleri yapabilir olurdum.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Logları direkt olarak veriyorlar mı bilmiyorum fakat,mahkemelik olduğun zaman buluyorlar seni.Suç olan şeyleri vpn açarak yaparsanız sizi bulamayacaklar mı ?