vsync açmak mantıklı mı

tamer

80+
Reaksiyon skoru
101
60hz 1600*900 dell p2011h monitörüm var csgoda vsync açmak mantklı mı açmak vs açmamak değerlendirmesi ve karşılaştırması pozitif ve negatif yönlerinden bahseder misiniz

Mantıklı.

Bu vysnc 60 dan düşük fps alırsak nasıl yükseltiyor

60hz 1600*900 dell p2011h monitörüm var csgoda vsync açmak mantklı mı açmak vs açmamak değerlendirmesi ve karşılaştırması pozitif ve negatif yönlerinden bahseder misiniz
Şimdi bana pek çok kişi karşı çıkacak fakat 5 senedir csgo oynayan birisi olarak söylüyorum faceit 1300 maçım var ve 10 lvlim, csgo da fps ne kadar fazla olursa oyun o kadar akıcı olur. Şöyle düşün 60 hz monitörün var ve 2 tane pc var. Bir pcde +200 fps alıyorsun ama diğerinde 60 fps alıyorsun. 200 fps aldığın daha akıcı dır. İnanılmaz derece fark oluyor. Eğer 100 fps falsn alıyorsan kesinlikle vysnc açma. Csgo +200fps de oynanacak bir oyundur. Dağlar kadar fark var.

Şimdi bana pek çok kişi karşı çıkacak fakat 5 senedir csgo oynayan birisi olarak söylüyorum faceit 1300 maçım var ve 10 lvlim, csgo da fps ne kadar fazla olursa oyun o kadar akıcı olur. Şöyle düşün 60 hz monitörün var ve 2 tane PC var. Bir pcde +200 fps alıyorsun ama diğerinde 60 fps alıyorsun. 200 fps aldığın daha akıcı dır. İnanılmaz derece fark oluyor. Eğer 100 fps falsn alıyorsan kesinlikle vysnc açma. Csgo +200fps de oynanacak bir oyundur. Dağlar kadar fark var.
Hocam adamın monitörü 60 hz hiçbir fark olmaz 60 fpsin üstünde alacağı fpslerde. Eğer buna inanmiyorsan adamların bu zamana kadar uğraşıp didinip çıkarttığı teknolojileri hiçe sayıyorsun demektir :)

Hocam adamın monitörü 60 hz hiçbir fark olmaz 60 fpsin üstünde alacağı fpslerde. Eğer buna inanmiyorsan adamların bu zamana kadar uğraşıp didinip çıkarttığı teknolojileri hiçe sayıyorsun demektir :)
Csgo oyun mekanikleri diğer oyunlara benzemiyor. Ben kendim test ettim. Çağ ötesi kalmış 60 fps pc ile oyun kasarak oynuyordum. Sonra 300 fps alan bir pc aldım ve monitör gene 60 hz idi. Arada ki farkı görüncr daha önce çektiğim ameleliğe hayıflandım. 60 hz monitörü olan bir adam 60 fps ile 10 adam vuruyorsa 300 fps ile 25 adam vurur iddia ediyorum. Tek problem kırılma oluyor ama akıcılık inanılmaz derecede artıyor. Dediğim gibi 5 senedir oyunun herşeyini araştırmış birisi olarak söylüyorum. Kendisi de test edebilir. Monitörü 60 fps ise bir vsync açık oynasın bir de +200fps oynasın monitör gene 60 fps olsun arada ki farkı incelesin. Csgo oynayanlar ne demek istediğimi anlayacaktır.

Mantıklı, yırtılma varsa önler. Monitörün en akıcı haline alır, kaymak gibi olur.

Vsync açmamanı öneririm daha yüksek fps alıp akıcı oynaman varken neden gidip de yırtılmaya takıp 60 fpsde kasarak oynayacaksın.Gelip de monitör 60 hz ise 60 fps gösterir yazmayın onunla alakası yok tamamen farklı durumlar.Yüksek fps alıyorsan vsync açma

Csgo oyun mekanikleri diğer oyunlara benzemiyor. Ben kendim test ettim. Çağ ötesi kalmış 60 fps PC ile oyun kasarak oynuyordum. Sonra 300 fps alan bir PC aldım ve monitör gene 60 hz idi. Arada ki farkı görüncr daha önce çektiğim ameleliğe hayıflandım. 60 hz monitörü olan bir adam 60 fps ile 10 adam vuruyorsa 300 fps ile 25 adam vurur iddia ediyorum. Tek problem kırılma oluyor ama akıcılık inanılmaz derecede artıyor. Dediğim gibi 5 senedir oyunun herşeyini araştırmış birisi olarak söylüyorum. Kendisi de test edebilir. Monitörü 60 fps ise bir vsync açık oynasın bir de +200fps oynasın monitör gene 60 fps olsun arada ki farkı incelesin. Csgo oynayanlar ne demek istediğimi anlayacaktır.
Dostum %1 low veya %0.1 low gibi terimleri daha önce duymadın sanırım bir araştır derim. Max 60 fps alan bir pcnin bu bahsettiğim değerleri 10 civarı falan olacaktır ve bu aradaki 10 fpsi sen görmesen bile görüntü akıcı değilmiş hissi verecektir sana. Ama 300 fps alan bi bilgisayarın bu değerleri 100 falan olacaktır ve 60 fpsin altına hiç düşmediği için 60 hz bir monitör kullandığın için akıcılık bozulmayacaktır. Senin bahsettiğin olay farklı pclerle alakalı bir şey. Yani monitörün 60 fpsin üstünü gösterme kabiliyetiyle alakalı bir şey değil. 300 fps alan bir bilgisayarın ve 60 hz alan bir monitörün varsa v sync açman akiciligini degistirmeyecektir.

CS:GO gibi rekabetçi oyunlarda VSYNC açılmaz.

Bu ayar tearing dediğimiz yırtılmayı önler fakat mouse'ın hareket biçimini bile ağırlaştırır, değiştirir.

60 FPS üstü alacağın her FPS, online bir oyun için sana katkı sağlar. Ne kadar yüksek FPS o kadar çok rekabettir. Bunun yanına güzel bir ping ve yüksek Hz değerinde monitör de tadından yenmez.

Geri