Bilgisyar casper Nirvana bir şey medya creation toplam ile
- Bilgisayar modeli nedir?
- USB'yi nasıl hazırladın?
Ayrıca sorunum çözülmüştü ama sağol
- Bilgisayar modeli nedir?
- USB'yi nasıl hazırladın?
Eğer eski Nirvana ise UEFI desteklemiyor olabilir.Bilgisyar casper Nirvana bir şey medya creation toplam ile
Bir de kurulum başladı ama diske yüklerken şu hatayı alıyorum bu disk mbr mbr ye kurulamaz gtp ye kurulur gibi bir şey çıkıyorEğer eski Nirvana ise UEFI desteklemiyor olabilir.
Bu program UEFI olarak yazıyor genelde. Creation tooldan ISO çıktı alıp Rufus ile MBR olarak yazman gerekiyor.
Peki önce mbr olarak rufusla yazmayı sabah denesem o olabilir mi sonrabbunu densemShift + F10 yapıp komut istemcisini aç.
"diskpart" yazıp ardından komut çalışınca "list disk" yaz. Sonuç aşağıdaki gibi olacak.
![]()
Diskin hangisi ise "select disk %disk_numarasi%" şeklinde diski seçip "clean" komutunu çalıştır.
İşlem 5-15 dakika arası sürebilir.
Sonra kurulumu tekrar dene. Diski seçip Yeni'ye basmayı unutma.
Peki önce mbr olarak rufusla yazmayı sabah denesem o olabilir mi sonrabbunu densemShift + F10 yapıp komut istemcisini aç.
"diskpart" yazıp ardından komut çalışınca "list disk" yaz. Sonuç aşağıdaki gibi olacak.
![]()
Diskin hangisi ise "select disk %disk_numarasi%" şeklinde diski seçip "clean" komutunu çalıştır.
Çok sağolBilgisayarın UEFI destekliyorsa boşuna Legacy kurmuş olursun. Benim dediğimi dene eğer olmazsa MBR olarak yazmayı denersin. Eğer UEFI kurulabiliyorsa çok daha performanslı olacaktır.
Disk 0 dedim not valid dedi acilShift + F10 yapıp komut istemcisini aç.
![]()
Şu anda 1 çizgi yanıp sönüyor komut isteminde"select disk 0" olarak yazman gerekiyor.
Ekran görüntüsü atar mısın?Şu anda 1 çizgi yanıp sönüyor komut isteminde