Neler Yeni

Yardım Warzone 2 Muadillerine göre düşük fps

Omer7874

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Ömer Topal
Merhaba bugün warzone 2 girdim ayarlar ultrada dlss quality modda fps değerlerim 60 80 arası değişiyor, ama bugün izlediğim (video linki) bu videoda fps değerleri aynı ayarlarda 110 120 arası değişiyor birde ekran kartı kullanımları %80 90 arasında benim ise %50 lerde geziniyor neden olabilir sabahtan beri arıyorum ama bulamadım.

Sistemim,
Asus Tuf Fa507nu
rtx 4050
r7 7735hs
16 + 8 4800 mhz ram
512 gb ssd

Enes_M

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
60
İsim
Enes Mert
Bende 4060Ti var hangi ayara alırsam alayım 110u geçmiyor optimizasyonu çok kötü

alican mansuroğlu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
188
İsim
alican mansuroğlu
Merhaba bugün warzone 2 girdim ayarlar ultrada dlss quality modda fps değerlerim 60 80 arası değişiyor, ama bugün izlediğim (video linki) bu videoda fps değerleri aynı ayarlarda 110 120 arası değişiyor birde ekran kartı kullanımları %80 90 arasında benim ise %50 lerde geziniyor neden olabilir sabahtan beri arıyorum ama bulamadım.

Sistemim,
Asus Tuf Fa507nu
rtx 4050
r7 7735hs
16 + 8 4800 mhz ram
512 gb ssd
sistem sıcaklığından olabilir zaten yaz geldi

Omer7874

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Ömer Topal
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Enes_M

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
60
İsim
Enes Mert
bide şöyle bir sıkıntı var ayarları yükseltiyorum fps yine aynı düşürüyom yine aynı
Mesaj otomatik birleştirildi:

haklısın ama bu kadar videodakinden 50 fps fark eder mi
Bendede öyle

berkaysenal

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
242
İsim
Berkay Şenal

Sistemim,
Asus Tuf Fa507nu
rtx 4050
r7 7735hs
16 + 8 4800 mhz ram
512 gb ssd
Warzone u en az 3 senedir aktif oynuyorum. Ne warzone 1 de ne warzone 2 de ayarları düzeltemediler pc için. Optimizasyon yerlerde rezalet her oyun küfür etsekte ekipçe vazgeçemiyoruz. Senin kartınla alakalı bir durum olduğunu düşünmüyorum. Bir çok ekran kartıyla oyunu oynadım ve oynayan arkadaşlarımda var. Oyun çok bozuk. Ps5 de hiç bir sıkıntısı yok. Oyunu ps için çok daha güzel yapmışlar. Oyun sanki ps oyunuda sonrada pc ye uyarlanmış gibi.

Omer7874

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Ömer Topal
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
evet

Warzone u en az 3 senedir aktif oynuyorum. Ne warzone 1 de ne warzone 2 de ayarları düzeltemediler pc için. Optimizasyon yerlerde rezalet her oyun küfür etsekte ekipçe vazgeçemiyoruz. Senin kartınla alakalı bir durum olduğunu düşünmüyorum. Bir çok ekran kartıyla oyunu oynadım ve oynayan arkadaşlarımda var. Oyun çok bozuk. Ps5 de hiç bir sıkıntısı yok. Oyunu ps için çok daha güzel yapmışlar. Oyun sanki ps oyunuda sonrada pc ye uyarlanmış gibi.
teşekkürler yorumun için sinirlendim sildim zaten

berkaysenal

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
242
İsim
Berkay Şenal
evet

teşekkürler yorumun için sinirlendim sildim zaten
Rica ederim microsoft satın alımı onaylandı. Eğer kısa sürede düzeltmeye girerlerse microsoft bu oyunu düzeltir. O da kendi haline bırakırsa ki ben sanmıyorum çünkü en azından ps için oyuna ya engel koyar ya da crossplay getirir ps oyuncuları kendi arasında oynamaya başlar çok daha güzel olur. O zaman geri yüklersin. 😂

Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
Yağız Ali Atılmış
gpu kullanımını yükseltememenin nedeni cpu darboğazıdır. (kartların modelinden bağımsız , ki zaten güncel gpu ve cpu modellerine hakim değilim.)
cpu'n gpu'na görev verip gpunun işlemesi gerekir ve bu kadar basit görünen işlerde mesela 1080 p de gpu'n çözünürlük çıkarırken, cpu'nun verdiğini iş yükünü fazlasıyla karşıladığı için cpu'n yeterince hızlı görev veremez ve bu nedenden ötürü gpu'n yeterince veri işleyemez.
Ama bunun aksine 1080p lik görev yerine 1440p lik ya da daha fazla çözünürlüğü sağlaması gereken işlerde gpu'n üzerindeki iş yükü artar ve gpu bu işle meşgulken cpu daha düşük çözünürlükte olduğu gibi sık görev vermek zorunda kalmaz ve cpu'n üzerindeki iş yükü azalır. Darboğazın önüne biraz da olsa geçilir. hatta çözüm bile olabilir.
sonuç olarak cpu darboğazı (bottleneck) i ile karşı karşıyasınız.Bu durum genelde yüksek gpu gücü düşük işlemci gücünden kaynaklansa da , her zaman işlemci düşüklüğünü değil gpu/cpu dengesizliklerinden de kaynaklanır.
Umarım faydalı olmuştur. Aklında sorusu olan başka arkadaşım da varsa ve faydalı olduysa ne mutlu bana.

İyi oyunlar , iyi forumlar.

Omer7874

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Ömer Topal
gpu kullanımını yükseltememenin nedeni cpu darboğazıdır. (kartların modelinden bağımsız , ki zaten güncel gpu ve cpu modellerine hakim değilim.)
cpu'n gpu'na görev verip gpunun işlemesi gerekir ve bu kadar basit görünen işlerde mesela 1080 p de gpu'n çözünürlük çıkarırken, cpu'nun verdiğini iş yükünü fazlasıyla karşıladığı için cpu'n yeterince hızlı görev veremez ve bu nedenden ötürü gpu'n yeterince veri işleyemez.
Ama bunun aksine 1080p lik görev yerine 1440p lik ya da daha fazla çözünürlüğü sağlaması gereken işlerde gpu'n üzerindeki iş yükü artar ve gpu bu işle meşgulken cpu daha düşük çözünürlükte olduğu gibi sık görev vermek zorunda kalmaz ve cpu'n üzerindeki iş yükü azalır. Darboğazın önüne biraz da olsa geçilir. hatta çözüm bile olabilir.
sonuç olarak cpu darboğazı (bottleneck) i ile karşı karşıyasınız.Bu durum genelde yüksek gpu gücü düşük işlemci gücünden kaynaklansa da , her zaman işlemci düşüklüğünü değil gpu/cpu dengesizliklerinden de kaynaklanır.
Umarım faydalı olmuştur. Aklında sorusu olan başka arkadaşım da varsa ve faydalı olduysa ne mutlu bana.

İyi oyunlar , iyi forumlar.
sağol yorumun için ryzen 7 7735hs rtx 4050 yi besleyebilecek kadar güçlü bir işlemci gibi duruyor ama abdullah abinin videoda aynı ayarlarda %80 %90 ekran kartı kullanımı var sadece işlemci i7 12650 h

Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
Yağız Ali Atılmış
sağol yorumun için ryzen 7 7735hs rtx 4050 yi besleyebilecek kadar güçlü bir işlemci gibi duruyor ama abdullah abinin videoda aynı ayarlarda %80 %90 ekran kartı kullanımı var sadece işlemci i7 12650 h
işte oyundan oyuna iş gücüne göre değişebilir. çözünürlük arttırıp denemekten zarar gelmezdi ama silmişsiniz zaten. yani bazen işlemcinin gücünden bağımsız olabiliyor darboğaz. demem o ki işlemciniz güçlü de olabilir kart süper de olmayabilir bazen böyle iş gücü uyumsuzlukları çıkabiliyor.
Hayırlısı olsun. benzer sorunlarda aklınızda bulunsun.

Ki zaten optimizasyonu yapanların işleri de bu problemleri minimalize etmek. Oyundan kaynaklı da olabilir pek tabii.

Top Bottom