Yardım Warzone Stutter Sorunu

Serkan02

80+
Reaksiyon skoru
16
Selam Arkadaşlar,
Bir süredir Warzone’da stutter sorunuyla uğraşıyorum. Sistem düzenli olarak 5,04 ms’de bir frametime yükselerek 250 Fps’lerden bir anda 20 Fps’lere düşüyor. Bunun alakalı bir çok deneme yaptım fakat çözülmüyor.
Sistem ;
Anakart :
MSI MAG X870E Tomahawk Max WiFi PZ
İşlemci : AMD Ryzen 7 9800X3D
İşlemci Soğutucu : ASUS ROG Ryuo IV SLC 360 ARGB
RAM : 2x 16GB Kingston Beast RGB 32 GB DDR5-6400 KF564C32BBEAK2-32TR (32GB 4800 MHz)
Ekran kartı : MSI GeForce RTX 5070 Ti Gaming Trio OC 16GB
Güç Kaynağı : MSI MPG A1250GS PCIe 5, 1250 W
Depolama : Samsung 2 TB NVMe SSD
Kasa : MSI MAG Pano 100R PZ
Monitör : Asus ROG Strix OLED XG27UCDMG
Not : Bios dahil her sürücüm günceldir.

Sürücü olarak Activision’un Warzone masaüstü Nvidia sistemleri için önerdiği 591.59 sürücüsü yükledim sorun çözülmedi.
Sistemdeki bilgileri analiz eden capframex gibi uygulamaları sildim düzelmedi.
Bilgisayardaki kasadaki ledleri, fanları ve performansı kontrol eden msi control ve asus armoury gibi uygulamaları tamamen sildim düzelmedi.
Klavye ve mouse’un dongleını çıkarıp bluetooth için bağladım düzelmedi.
Bios’u sıfırladım düzelmedi.
OC yaptım düzelmedi.
İşlemcinin gpu’sunu devredışı bıraktım düzelmedi.

Son düzenleme:
Ağ bağdaştırıcısından Wifi'yi tamamen devredışı bırakın. Anakartlardaki Wifi kartlarının bellek sızıntısı ve stutter yaratma sorunu bayağı yaygın.

Bunun dışında OC vb. ayarları sıfırlamanızı ve bağlantıda önerdiğim şekilde sistem güncellemelerini kontrol edip, Recep Baltaş'ın videosundaki ayarları açıp geçerek kullanın.

OC'de her ne kadar bileşenler iyi olsa da, doğru yapılmadığı süreçler COD, BF6 gibi işlemciyi sömüren oyunlarda ara sıra böyle FPS dibi gördüğü oluyor. Bu genelde VRM ısınması veya anakartın kendi arasındaki iletişim sorunlarından oluyor. AM5 bileşen uyumluluğuı konusunda çok da muazzam değil. En basit örnek bellek hızları 6000 MHz üstünde garanti saçma sapan sorunlar çıkarıyor. Bu yüzden uyumlu bileşenelere denk gelmek de zor.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bir de COD özelinde ayar videolarına falan bakın. Çok fazla ayar var ve spesifik bazı ayarlar düşük veya yüksekte olması gerekebiliyor. Yani her şeyi en düşüğe almak COD özelinde mantıklı değil.

Ağ bağdaştırıcısından Wifi'yi tamamen devredışı bırakın. Anakartlardaki Wifi kartlarının bellek sızıntısı ve stutter yaratma sorunu bayağı yaygın.

Bunun dışında OC vb. ayarları sıfırlamanızı ve bağlantıda önerdiğim şekilde sistem güncellemelerini kontrol edip, Recep Baltaş'ın videosundaki ayarları açıp geçerek kullanın.

OC'de her ne kadar bileşenler iyi olsa da, doğru yapılmadığı süreçler COD, BF6 gibi işlemciyi sömüren oyunlarda ara sıra böyle FPS dibi gördüğü oluyor. Bu genelde VRM ısınması veya anakartın kendi arasındaki iletişim sorunlarından oluyor. AM5 bileşen uyumluluğuı konusunda çok da muazzam değil. En basit örnek bellek hızları 6000 MHz üstünde garanti saçma sapan sorunlar çıkarıyor. Bu yüzden uyumlu bileşenelere denk gelmek de zor.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bir de COD özelinde ayar videolarına falan bakın. Çok fazla ayar var ve spesifik bazı ayarlar düşük veya yüksekte olması gerekebiliyor. Yani her şeyi en düşüğe almak COD özelinde mantıklı değil.
Teşekkür ederim,
WiFi durumunu hiç düşünmedim deneyeceğim.
Diğer değindiğiniz şeyleri de dikkate alacağım.
Deneme yaptıktan sonra burayı güncelleyeceğim.

Bu arada hatalı yazmışım, Wifi aygıt yöneticisinden devredışı bırakın. Ağ bağdaştırıcısı yetmeyebilir. Çalışmasın kısaca.

@darktower Wifi ve bluetooth'u aygıt yöneticisinden devre dışı bıraktım ve anakartın arkasından wifi antenini söktükten sonra bilgisayarı yeniden başlattım ama işe yaramadı.

Geri