Neler Yeni

Çözüldü✓ Watch Dogs 2 Düşük Ekran kartı kullanımı hakkında

Nox.eth

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
Ertuğrul
Arkadaşlar Ryzen 5 5600H & RTX 3060 ikilisine sahibim. 1080p Ultra ayarlarda oyun, ekteki fotoğraflarda gördüğünüz gibi ekran kartı kullanımı %70'lerde geziyor. V-sync kapatsam dahi ekran kartı kullanımı artmıyor ve aynı değerlerde takılıyor. Acaba darboğaz falan mı var? Yardımlarınız için teşekkürler...

Ekler

• wd2p1.png
    wd2p1.png
    3.8 MB · Hit: 65
  • wd2p2.png
    wd2p2.png
    2.9 MB · Hit: 66
  • wd2p3.png
    wd2p3.png
    3.4 MB · Hit: 63

Narkuc

80+ Bronze
Arkadaşlar Ryzen 5 5600H & RTX 3060 ikilisine sahibim. 1080p Ultra ayarlarda oyun, ekteki fotoğraflarda gördüğünüz gibi ekran kartı kullanımı %70'lerde geziyor. V-sync kapatsam dahi ekran kartı kullanımı artmıyor ve aynı değerlerde takılıyor. Acaba darboğaz falan mı var? Yardımlarınız için teşekkürler...
işlemci kullanımı bariz yüksek, bir sorum olacakti oyun 60fpse üstüne çıkıyor mu?

Nox.eth

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
Ertuğrul
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
işlemci kullanımı bariz yüksek, bir sorum olacakti oyun 60fpse üstüne çıkıyor mu?
Yer yer çıkıyor. Her şeyi ultraya almama rağmen ekran kartı kullanımı %75-80'i zor görüyor. Optimizasyonunda mı sıkıntı var acaba oyunun...

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,367
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Darboğaz olması için işlemcinin %100 olmasına gerek yok. Alt çekirdeklerden bazıları %100 olup bayılıyordur.

Nox.eth

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
Ertuğrul
Darboğaz olması için işlemcinin %100 olmasına gerek yok. Alt çekirdeklerden bazıları %100 olup bayılıyordur.
Yani tüm çekirdeklere bakabilirsiniz %100'lük bir kullanım söz konusu değil. Darboğazdan değil de ekran kartı kartı kullanımı neden %65-75 arası geziyor onu anlamaya çalışıyorum

Ekler

• wd2.jpg
    wd2.jpg
    819.5 KB · Hit: 33

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,367
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Yani tüm çekirdeklere bakabilirsiniz %100'lük bir kullanım söz konusu değil. Darboğazdan değil de ekran kartı kartı kullanımı neden %70-80 arası geziyor onu anlamaya çalışıyorum
O %81 olan çekirdekler anlık %100 oluyordur. Afterburner o kadar hızlı güncellemiyor.

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,367
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Ayrıca oyunun optimizasyonu da bir hayli önemli. İstediğin kadar güçlü işlemcin olsun kötüyse yine darboğaz yağar. Watchdogs 2'nin de optimizasyonu pek iyi sayılmaz.

Nox.eth

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
Ertuğrul
Ayrıca oyunun optimizasyonu da bir hayli önemli. İstediğin kadar güçlü işlemcin olsun kötüyse yine darboğaz yağar. Watchdogs 2'nin de optimizasyonu pek iyi sayılmaz.
Kesinlikle haklısın, En düşük ayarlara alıyorum 70 fps alıyor -saçma bir şekilde- ultra'ya alıyorum 60-70 arası takılıyor. Ne anladım ben bu işten?

MeynnZenith

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,343
İsim
Belirtmek İstemiyorum
İlgilendiği Kategoriler
Belli bir tane yok
Ben de aynı sebepten konu açmıştım çok uzun zaman önce. Bana verilen cevap, oyunun optimizasyonunun çok kötü olması ve bu değerlerin normal olmasıydı (Watch Dogs 2 için en azından). Daha sonra YouTube'dan videolar izlediğimde herkesin aynı sorunu yaşadığını görmüştüm. Yani sorun kaynağı senlik değil, oyunla alakalı.

Nox.eth

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
Ertuğrul
Ben de aynı sebepten konu açmıştım çok uzun zaman önce. Bana verilen cevap, oyunun optimizasyonunun çok kötü olması ve bu değerlerin normal olmasıydı (Watch Dogs 2 için en azından). Daha sonra YouTube'dan videolar izlediğimde herkesin aynı sorunu yaşadığını görmüştüm. Yani sorun kaynağı senlik değil, oyunla alakalı.
Çok teşekkür ederim cevabınız için.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,039,406
Üyeler
164,836
Son üye
ayaznf
Top Bottom