Neler Yeni

Wattman sorunu tam olarak nedir ve kolayca çözülebilecek bir şey midir?

Gaibou

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
51
İsim
Hamza
soru basliktadir beyefendiler

Keepr

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
886
İsim
Enes Altunışık
Sorunun neyden kaynaklandığını bulabilirsen çözümünü bulmak kolay oluyor. Sorun ekran kartı, ram psu gibi parçalarla alakalı olabileceği gibi driverla da alakalı olabiliyor. Çok fazla değişken var. Ben amd kartla zamanında çok uğraştım o yüzden artık nvidia alıp daha az uğraş daha düşük güç (kartın gücü olarak) tercih ediyorum.

Gaibou

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
51
İsim
Hamza
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Sorunun neyden kaynaklandığını bulabilirsen çözümünü bulmak kolay oluyor. Sorun ekran kartı, ram psu gibi parçalarla alakalı olabileceği gibi driverla da alakalı olabiliyor. Çok fazla değişken var. Ben amd kartla zamanında çok uğraştım o yüzden artık nvidia alıp daha az uğraş daha düşük güç (kartın gücü olarak) tercih ediyorum.
hocam bende birazdan tertemiz kutulu faturalı 1 yıl garantili rx 6700 alacağım inşallah onda bu problem ile karşılaşmam (600w 80plus bronze rampage psum var rx 570 ile bi sıkıntı yaşatmadı)

Keepr

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
886
İsim
Enes Altunışık
hocam bende birazdan tertemiz kutulu faturalı 1 yıl garantili rx 6700 alacağım inşallah onda bu problem ile karşılaşmam (600w 80plus bronze rampage psum var rx 570 ile bi sıkıntı yaşatmadı)
Hayırlı olsun hocam. Sıkıntı yaşarsan aç konu yardımcı olurlar zaten. İyi forumlar.

Senerr

80+ Bronze
Bu ben. RX550 ile uğraşmıştım baya bende.

hakan32

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,553
İsim
Hakanbey
Wattman tamamen AMD de Klasik PCB kaynaklı Bir durum Asıl sebebi ise Dandik PSU kaynaklıdır. Adrenalin gibi yazılımlar sayesinde Kartı Wattman düşürebilirsin Detaylı bilgi için zamanında sağlam bir inceleme konusu açmıştım orayıda okuyarak detaylı fikir edinebilirsin alta bırakıyorum.

Keepr

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
886
İsim
Enes Altunışık
Bu ben. RX550 ile uğraşmıştım baya bende.
Rx580 kullandım 5 sene. Aşırı yorucuydu. En güncel oyunda sorunsuz oynarken lolde bir anda wattman yiyordum. O zamanlar bu forumu da kullanmadığımdan yardım da alamadım. En sonunda geçtim 1650s kullandım. Gayet memnunum şuanlık.

Senerr

80+ Bronze
Rx580 kullandım 5 sene. Aşırı yorucuydu. En güncel oyunda sorunsuz oynarken lolde bir anda wattman yiyordum. O zamanlar bu forumu da kullanmadığımdan yardım da alamadım. En sonunda geçtim 1650s kullandım. Gayet memnunum şuanlık.
Ben 2 sene dayanamadım. :shy:
İlk defa AMD kullanmıştım zaten hala driver update geliyor ona.

EDİT: Sadece AMD ve watman değil RX550'nin de ömrü bitti yani 720p low ve medium ayarlarda AAA oyunlarda bile 30 40 fps alabiliyordu 1080p için iyi değil zaten biliyorum ama artık 720p ile yeni oyunlarda 30 fps alamamaya başladı ondanda bıraktım kartı. 1080p monitör almamda iyice işini bitirdi.

Son düzenleme:

urn4ga

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
43
İsim
Ali Çağan Sağlam
Instagram
r3kt_cakar
Steam
xelinxgov
Discord
urn4ga#8787
Reddit
urn4ga
soru basliktadir beyefendiler
Hocam wattman konusu sürücünün bir problem yaşayıp yeniden başlaması. Nvidia da yaşıyor bunu fakat wattman adıyla değil. Ayrıca nvidia ayarları sıfırlamıyor. Radeon pro software for enterprise kullanarak çözenler var.

DenizG101

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
Deniz
Yeni model kartlarda donanım yüzünden wattman hatası alman çok nadir bir durum(6000 serisi ve üstü), AMD kart kullanmadan deneyim etmeden yazanlara bakma. Ben rx 6650 XT kullanıyorum, PC'de ki her parçayı sıfır aldım, PC'yi topladım ve ne göreyim wattman hatası alıyorum. Hemen forumlarda konu açtım ve herkes kartı iade etmemi AMD'de yaygın bir durum olduğunu söyledi, tabii ben kartı iade etmek yerine yabancı forumları araştırdım ve çözümü buldum. Tek yapman gereken Windows ve anakart ayarlarından hızlı başlatmayı(fast startup) devre dışı bırakmak, hızlı başlatma yüzünden adrenalin software düzgün açılmadığı için akabinde wattman hatasına neden oluyor.

iexplore

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
83
İsim
emre
Yeni model kartlarda donanım yüzünden wattman hatası alman çok nadir bir durum(6000 serisi ve üstü), AMD kart kullanmadan deneyim etmeden yazanlara bakma. Ben rx 6650 XT kullanıyorum, PC'de ki her parçayı sıfır aldım, PC'yi topladım ve ne göreyim wattman hatası alıyorum. Hemen forumlarda konu açtım ve herkes kartı iade etmemi AMD'de yaygın bir durum olduğunu söyledi, tabii ben kartı iade etmek yerine yabancı forumları araştırdım ve çözümü buldum. Tek yapman gereken Windows ve anakart ayarlarından hızlı başlatmayı(fast startup) devre dışı bırakmak, hızlı başlatma yüzünden adrenalin software düzgün açılmadığı için akabinde wattman hatasına neden oluyor.
bir yaşıma daha girdim, ilginç bir bilgi :)

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,963
İsim
Emre Zengin
Çok büyük ihtimalle gene sorun yaşamazsın.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,039,388
Üyeler
164,831
Son üye
berkaygnsx
Top Bottom