Neler Yeni

Yardım WD Black SN850X hiz sorunu

pytharex

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
58
İsim
buğra kılıç
4.0 gösteriyor anakart tarafında bir gariplik göremedim. Asıl sorun boştaki sıcaklık gibi görünüyor. O soğutucunun altındaki termal paddeki koruyucu bandı çıkarttın dimi?
evet cikardim cok uzun sure oldu bugun sadece bir test etmek isteyip bu sorunu farkettim
Mesaj otomatik birleştirildi:

kasanin hava durumu pek iyi degil ona bagliyorum ben

Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Cangin
ssdnin nekadarı dolu belli bir doluluk sonrası hızda düşme oluyor

pytharex

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
58
İsim
buğra kılıç
ssdnin nekadarı dolu belli bir doluluk sonrası hızda düşme oluyor
yariyariya ama ayni anakartla soyle bir sorun yasayan arkadasim uzerine bende test ettim onda daha kotu samsung 990pro 3kyazma 1k okuma aliyor

urunu 0 aldi o bu arada daha bugun

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
21
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,056
İsim
Emre Zengin
Alıntıyı görüntüle
suan bios surumum bu ama daha guncel var mi yada nasil checklenir bilmiyorum
Şuan BETA BIOS kurulu sende. Belki ondan kaynaklı bir sıkıntı olabilir. BIOS'u tekrardan güncelle derim.
1) Öncelikle elinde bir tane 8 ya da 16 GB'lık bir flash bellek olsun. Flash belleği FAT32 olarak biçimlendir,
2) Biçimlendirdikten sonra https://tr.msi.com/Motherboard/MPG-B550-GAMING-PLUS/support buradan 7C56v1B BIOS'unu indir. İndirdikten sonra klasöre çıkart ve içindeki E7C56AMS.1B0 dosyasını flash belleğinin içine at.
3) Flash belleğinin içine attıktan sonra bilgisayarı yeniden başlat ve delete tuşuna durmadan bas, BIOS ekranı gelicek, ekran geldikten sonra sol alt tarafta M-Flash modunu göreceksin ona tıkla. Tıkladıktan sonra sistem M-Flash ekranını açıcak, açtıktan sonra E7C56AMS.1B0 adlı dosyayı seçip BIOS'u güncelleyeceksin.
Not: BIOS güncellemesi sırasında elektriğin kesilmemesi gerek ve güncelleme esnasında kesinlikle flash bellek yerin çıkarılmamalı.
Bir de şöyle video çekmiştim belki yardımcı olur:

pytharex

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
58
İsim
buğra kılıç
Şuan BETA BIOS kurulu sende. Belki ondan kaynaklı bir sıkıntı olabilir. BIOS'u tekrardan güncelle derim.
1) Öncelikle elinde bir tane 8 ya da 16 GB'lık bir flash bellek olsun. Flash belleği FAT32 olarak biçimlendir,
2) Biçimlendirdikten sonra https://tr.msi.com/Motherboard/MPG-B550-GAMING-PLUS/support buradan 7C56v1B BIOS'unu indir. İndirdikten sonra klasöre çıkart ve içindeki E7C56AMS.1B0 dosyasını flash belleğinin içine at.
3) Flash belleğinin içine attıktan sonra bilgisayarı yeniden başlat ve delete tuşuna durmadan bas, BIOS ekranı gelicek, ekran geldikten sonra sol alt tarafta M-Flash modunu göreceksin ona tıkla. Tıkladıktan sonra sistem M-Flash ekranını açıcak, açtıktan sonra E7C56AMS.1B0 adlı dosyayı seçip BIOS'u güncelleyeceksin.
Not: BIOS güncellemesi sırasında elektriğin kesilmemesi gerek ve güncelleme esnasında kesinlikle flash bellek yerin çıkarılmamalı.
tamam deniyeyim
buraya donus saglarim

tamam deniyeyim
buraya donus saglarim
herhangi bir degisiklik olmadi maalesef

Son düzenleme:

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
21
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,056
İsim
Emre Zengin

pytharex

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
58
İsim
buğra kılıç
Şimdi baktımda CrystalDiskMark'ın 2020 sürümünü kullanıyorsun. Ondan kaynaklı bir sorun da olabilir. https://crystalmark.info/en/download/#CrystalDiskMark 8.0.4'ü indirir misin?
1676813309259.png

isaretledigim alanla alakali olabilirmi?

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
21
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,056
İsim
Emre Zengin

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,575
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
1676815806953.png

Şunu kapatıp dener misin merak ettim?

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
21
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,056
İsim
Emre Zengin
tamam tesekkur ederim
Bir şeyler buldum gibi. BIOS'tan F7 tuşu ile Advanced Moda geçip sol taraftaki Settings butonuna tıklayıp gelen ekranda Advanced sekmesini seçip PCI Subsystem Settings'e tıklayıp fotoğraf atar mısın?

pytharex

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
58
İsim
buğra kılıç
Alıntıyı görüntüle
Şunu kapatıp dener misin merak ettim?
onu kapaliydi ben actim birsey degismedi

Bir şeyler buldum gibi. BIOS'tan F7 tuşu ile Advanced Moda geçip sol taraftaki Settings butonuna tıklayıp gelen ekranda Advanced sekmesini seçip PCI Subsystem Settings'e tıklayıp fotoğraf atar mısın?
orayi baya karistirdim nasil olmasi gerektiginin resmi var mi sizde ?
gen4 sectim auto aldim bi fark olmadi

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
21
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,056
İsim
Emre Zengin
onu kapaliydi ben actim birsey degismedi

orayi baya karistirdim nasil olmasi gerektiginin resmi var mi sizde ?
gen4 sectim auto aldim bi fark olmadi
Orada M2_1 ayarı olması gerek onu ayarlaman gerekirdi. BIOS'a girip o sayfanın fotoğrafını atabilir misin?

Top Bottom