Website Nasıl Teslim Edilir?

spadey

80+
Reaksiyon skoru
20
Merhaba,
freelance olarak çalışmak istiyorum.
Şuanlık front-end olarak website arayüzü kodluyorum. Bunu yaparken kendi bilgisayarımdan açarak bakıyorum ama müşteriye bunu teslim ederken hosting ve domain ile mi etmem gerekiyor yoksa direkt olarak kaynak kodlarını veya dosyasını verip diğer şeyleri onun mu yapması gerekiyor?

Bu konuda beni bilgilendirir misiniz?

• Beğen
Reaksiyonlar: XDEV
Direkt kaynak dosyalarını ver. Önemli kısımlar var ise txt dosyası olarak not ekle nasıl kullanılır, lisans v.b).

Direkt kaynak dosyalarını ver. Önemli kısımlar var ise txt dosyası olarak not ekle nasıl kullanılır, lisans v.b).
Anladım yani benim yapmam gereken bir kısım değildir diye düşünüyorum hosting parası ve domain parası onlara aittir sadece nasıl yapılacağı hakkında bilgi veririm

• Beğen
Reaksiyonlar: XDEV
CMS ile beraber nasıl çalıştığına dair bir döküman iletmelisin.

Sunucunun nerede barınacağına göre kaynak kodu iletimi yada iletilmemesi değişir. Sunucu sende olacaksa source neden iletesin ki?

Eğer onlar sadece tasarım istiyorsa, source kodu sadece HTML olarak ilet.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Anladım yani benim yapmam gereken bir kısım değildir diye düşünüyorum hosting parası ve domain parası onlara aittir sadece nasıl yapılacağı hakkında bilgi veririm
Hayır o konuda bilgi vermemelisin. Yönlendirme yapmamalısın.

CMS ile beraber nasıl çalıştığına dair bir döküman iletmelisin.

Sunucunun nerede barınacağına göre kaynak kodu iletimi yada iletilmemesi değişir. Sunucu sende olacaksa source neden iletesin ki?

Eğer onlar sadece tasarım istiyorsa, source kodu sadece HTML olarak ilet.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hayır o konuda bilgi vermemelisin. Yönlendirme yapmamalısın.
yani şöyle html ve css ile sitenin ön arayüzünü tasarladım. örnek veriyorum bir kafe sitesi sadece arayüz yeterli oluyor. Ben bu siteyi hostlamayacağım veya domain almayacağım. ben sadece siteyi teslim edeceğim bunu direkt kaynak kodlarıyla mı teslim etmem gerekiyor yoksa nasıl edeceğim yani?

yani şöyle html ve css ile sitenin ön arayüzünü tasarladım. örnek veriyorum bir kafe sitesi sadece arayüz yeterli oluyor. Ben bu siteyi hostlamayacağım veya domain almayacağım. ben sadece siteyi teslim edeceğim bunu direkt kaynak kodlarıyla mı teslim etmem gerekiyor yoksa nasıl edeceğim yani?
Bak şimdi, front end ve back end diye ikiye ayrılır bu iş. Sen de biliyorsundur sektördensin belliki.

Senden front end isterlerse back end e karışmazsın. Senden back end isterlerse onlardan front end çalışmalarını istersin.
Senden ikisini de isterlerse önce front end i tasarılarsın, sonra back endi yazarsın.

Bu 3 seçeneğin de ücreti gayreti ayrı ayrı. Sen hangisini yapıyorsun?

Bak şimdi, front end ve back end diye ikiye ayrılır bu iş. Sen de biliyorsundur sektördensin belliki.

Senden front end isterlerse back end e karışmazsın. Senden back end isterlerse onlardan front end çalışmalarını istersin.
Senden ikisini de isterlerse önce front end i tasarılarsın, sonra back endi yazarsın.

Bu 3 seçeneğin de ücreti gayreti ayrı ayrı. Sen hangisini yapıyorsun?
ben front-end tarafında çalışıyorum ve daha önceden müşteriye bir site yapmadım. o yüzden front-end tasarımını nasıl teslim edeceğimi bilmiyorum.

ben front-end tarafında çalışıyorum ve daha önceden müşteriye bir site yapmadım. o yüzden front-end tasarımını nasıl teslim edeceğimi bilmiyorum.
HTML ve CSS leri ile beraber teslim edeceksin. CMS yada başka bir şey yok! Sadece tasarımlar. Boşuna emeğine çökmesi kimse

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,187,473
Üyeler
188,426
Son üye
pcanavarı01
Geri