Neler Yeni

Mavi Ekran whea uncorretable error mavi ekran

z0sima

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Mustafa
Herkese selamlar pcyi benchmark testine sokuyorum herhangi bi sıkıntı yok ancak bir oyuna girince forest valorant gibi whea uncorrectible error alıyorum bu olay son 2 haftadır olmaya başladı sistemin minidump kalsorüne bakayım diyorum ancak sistem böyle bir klasorde oluşturmuyor lütfen yardımcı olun
SİSTEMİM:
Msi RX570 4GB OC
AMD RYZEN 3 1200
GİGABYTE A320MS2H
GSKILL 8BG 3000MHZ CL16/CORSHAİR 8GB CL16 3200MHZ
PSU GAMEBOOSTER 500W
KİNGSTON M2 SDD 500GB

z0sima

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Mustafa
Bu son 2 hafta da bilgisayarda parçalarda değişiklik ya da herhangi bir sürücü BIOS vb. bir güncelleme yaptın mı? Aslında RAM'lerden kaynaklı oluyor olabilir. Biri 3000 MHz diğeri 3200 MHz. BIOS'a girip Tweaker sekmesine tıklayıp oradan XMP Profile 1 olarak açık kalsın. Altında auto ve 30.00 seçenekleri göreceksin. Auto yazan kısmı space tuşu ile 29.33 MHz olarak ayarlayıp kaydedip çıkar mısın?
hocam 2 3 hafta once ssd ve corshair ram aldım onun oncesınde ram veya hdd yetersizliğinden dolayı memory managemenet hatası alıyordum senin dediğin işlemleri uygulayınca da bir şey değişmedi
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam bu hatanın bir öbür yanı '' RAM , HDD ve SSD '' de olma şansı %'de kaç? Sizce. Ben şahsen RAM ve HDD den şüphelendim. Tabi siz daha tecrübelisiniz bu konular da ama bu olasılık da %'desı de var.
hocam ssdden kaynaklı olabileceğini düşünüyorum ancak ssdyi yeni aldım kafam çok karışık

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,965
İsim
Emre Zengin
hocam 2 3 hafta once ssd ve corshair ram aldım onun oncesınde ram veya hdd yetersizliğinden dolayı memory managemenet hatası alıyordum senin dediğin işlemleri uygulayınca da bir şey değişmedi

hocam ssdden kaynaklı olabileceğini düşünüyorum ancak ssdyi yeni aldım kafam çok karışık
RAM'leri teker teker anakarta takıp sorun olup olmayacağını dener misin?

z0sima

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Mustafa
RAM'leri teker teker anakarta takıp sorun olup olmayacağını dener misi
Hocam onu da denedim şuanda deneyemediğim sadece anakart kaldı sorun o gibi geliyo bana

RAM'leri teker teker anakarta takıp sorun olup olmayacağını dener misin?
Hocam denedim onuda sadece anakartı deneyemedim ondan olma ihtimali üzerinde duruyorum şuanda

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,965
İsim
Emre Zengin

Hocam denedim onuda sadece anakartı deneyemedim ondan olma ihtimali üzerinde duruyorum şuanda
Hiç mi minidump oluşmuyor hocam. Onu da değiştirip dene bakalım.

z0sima

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Mustafa
2. bi anakartım yok :D yarın farklı bi ekran kartı ve ssd deniyeceğim olmazsa bi bilgisayarcıya götüreceğim

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,040,872
Üyeler
165,084
Son üye
gunaey
Top Bottom