İnceleme Wifi-5 + Bluetooth 5.0 Combo Adapter

Reaksiyon skoru
89
TANIM

Merhaba arkadaşlar Masaüstü sistemime ethernet kablosu çekmek istemediğim için wireless almak istedim ve dün kargodan teslim aldım. Biraz inceleme tadında biraz da yardım isteği seklinde bir konu olucak. Sonuna kadar okuyanlara şimdiden teşekkür ederim.

ÜRÜN : https://www.amazon.com.tr/dp/B08M37KWZV?psc=1&ref=ppx_yo2ov_dt_b_product_details

1.jpg

Ürünü tercih etme sebebim Wifi de 2.4Ghz-5Ghz olması ve bunun yanında Bluetooth 5.0 desteklediğini söylemesiydi. Ve bu hizmetleri 3.0 da veriyordu. Ürünü görüp almak isteyenler içinde biraz rehber niyetinde olur belki. Ürün farklı platformları desteklediğini öne sürüyor. Bunun yanında kullanıcı yorumların tamamı da olumlu ancak Amazon.co.uk da yorumları bir hayli kötü.

ÜRÜN FOTOĞRAFLARI
3.jpg 2.jpg 4.jpg 5.jpg 6.jpg
ÜRÜN SÜRÜCÜSÜ

İnternet sitesinde bulunan sürücü : https://app.box.com/s/cnfag25og0d4wsr3xn5mtasc2j4f989h
Klavuzda Bulunan sürücü : https://www.dropbox.com/s/dxakjcmwrz8gu84/WB Driver.rar?dl=0
CD bulunan sürücü : Cİhazımda girişi olmadığı için bakamadım.

ÜRÜN DENEYİMİ

Ürünü Windows 11 Pro işletim sisteminde test ettim. Ürün fotoğraflarında win11 göstermesede sürücü kısmında desteklediğini öne sürüyordu. İlk denememde ürünün Klavuzda bulunan sürücülerini kurdum ve testlerime başladım. Evdeki modemim de 5Ghz olmadığı için bu kısmı test etme fırsatım olmadı.

1- MASAÜSTÜ PC TESTLERİ
+ Ürünün sinyal gücü yeterli.
+ 2.4Ghz da internette gayet yeterli seviyede ancak oyunlarda PİNG değerlerini sabit tutsa bile takılmalar, atmalar akıcı olmama gibi bir problemler mevcut ve bu durum fps oyunlarında sizi çileden çıkarıyor.
+ Bluetooth bağlantısı güzel ve mesafesi bir hayli fazla ama oyuna girdiğimde bluetooth bağlantım bozuluyor ve robotik bir ses ya da cızırtı oluyor kulaklıkda. Yani çalışmıyor.
+ İnternet Sürücüsünü de denedim ama düzelen bir şey olmadı. Driverları sildim yükledim sorun hala devam ediyor.

2- LAPTOP TESTLERİ
+ Sürücülerini indirmeden çalışmaya başladı ve aynı sorunlar burada da devam etti.
+ FPS oyunlarında takılmalar devam etti.
+ Bluetooth bağlantısı tek başına sağlıklı ama oyuna girdiğimizde aynı sorun devam etti.
+ Sürücülerini indirerek test ettim düzelme olmadı.

YARDIM

Ürün uzak mesafeden geldi ve bozuk olduğundan emin olmadan iade etmek istemiyorum. Benim kişisel görüşüm ürünün yazılım kısmında bir sorun olduğu. Çünkü sürücüleri 2016 yılından kalma ancak güncellemeler ile yenilediğimde kendisi düzeltmesi gerekirdi diye düşünüyorum. Belki de windows 11 de uyumlu değildir. Bİlemiyorum. Bütün internet sürücülerimi sıfırladım, kaldırdım yeniden adım adım kurdum. Aynı şekilde ürün sürücüleri içinde denetim hem masaüstü hem laptopda(ikisinde de windows 11 kullanıyorum). Bu konuda yardımcı olabilecek arkadaşlardan destek bekliyorum. Sorunumu çözebilirsek ürünü iade etmeyeceğim.

hocam anakart üzerinden bağlanan pcie slotuna takılan kartlar var wifi artı bluetooth şeklinde onlardan önerebilirim sana daha stabil çalışacaktır

Geri