Öneri Wifi ağ genişletici önerisi

Efi Avni

80+
Reaksiyon skoru
5
Selamlar dostlar eve wifi genişletici alacağım aklımda 2 3 model var hangisini tavsiye edersiniz
1 Xiaomi mi wfi pri
2 Tenda a9
3 Tp link mercusys kablosuz ağ genişletici

Evin boyutu modemle uzatıcı arası mesafe ınternet hızı 2.4-5 ghz yayın gibi bilgiler eksik

Xiaomi f/p ürünü olarak çıkarılmış fakat performans konusunda TP Link kadar sevilmemiş ürünler hakkında deneyimim yok ama test ve yorumlara bakarak TP Link alınabilir gibi.

Evin boyutu modemle uzatıcı arası mesafe ınternet hızı 2.4-5 ghz yayın gibi bilgiler eksik
Ev 240m² modemle uzatıcıyı bağlayacağım yer arası 18-20 metre civarında modemimde 5Ghz yayın var
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Şunu da ekleyeyim modemle uzatıcıyı bağlayacağım oda arasında 3 duvar var

Son düzenleme:
Ev 240m² modemle uzatıcıyı bağlayacağım yer arası 18-20 metre civarında modemimde 5Ghz yayın var

Şunu da ekleyeyim modemle uzatıcıyı bağlayacağım oda arasında 3 duvar var 20 metre ötedeki modem için bu saydıgınız cihazlar yerine range extender olarak çalışabilen 5 ghz bandında çalışan bir router alın veyahut prizden prize menzil uzatımı yapan cihazlardan tercih edin 20 metre 3 duvar arkası mesafeden bu cihazlar yeterli performansı sunmaz sallıyorum bnm evimde router olarak mi 3c var cihazda 5ghz destegi yok ama cihazı ben şuan modemden gelen ethernet kablosu ile wifi yaymak için kullanıyorum ama cihazda birde gelen wifi ı tekrarlama moduda mevcut 4 antenli 2 alıcı 2 verici olarak çalışıyor o modda sanırsam ama bu cihazlardan daha iyi performans verir hemde daha stabil çalışıyor ben evimde ayrıca mi repeater 2 kullanıyorum ama mesafe ve duvar sayısı daha az

Menzil genişleticiyle sorunu çözememe yorumu doğru, katılıyorum. Bu geniş mesafede ve duvarlar arasında en kesin çözüm mesh wi-fi sistemleri. Ama bunlar da biraz pahalı. TP-Link'in Deco modellerine bakın, nispeten uygun (mesh'ler arasında) fiyatlı olanlar da var. Söz ettiğiniz alt marka olan Mercusys'in mesh modelleride var galiba, emin değilim ama bakabilirsiniz (buldum:) https://www.hepsiburada.com/mercusy...gIHkZoWjZeAXQ7P8n-ZVI78WlZdibkeMaAjTpEALw_wcB) . Mesh Wi-Fi sistemleri diye arayabilirsiniz.
Bir diğer alternatif ise powerline adaptörler. Bunlar da kesin çözümdür ve ne yazıkki menzil genişleticilere göre daha pahalıdır. Ama sorunu çözmeyen ürünlere boşa para vermekten daha iyidir. Karar sizin. Mesela şu modele bakın: https://www.amazon.com.tr/TP-Link-T...it&qid=1607095960&sr=8-1&tag=googlepcstdtr-21

Hocam 240m2 yer için menzil arttırıcılar iş görmeyebilir. Evin her alanında kablosuz sorununu ortadan kaldırma istiyorsan Mesh teknolojine geçiş yapmalısın. Ev içerisinde yüzdeyüzlük bir yayın yapmış olacaksın ve tek bir ağ adı olacak. Asusun Lyra Mini si mevcut 3lü olarak satılıyor. Bu ürün bayağı sağlam tavsiye ederim.

Hocam 240m2 yer için menzil arttırıcılar iş görmeyebilir. Evin her alanında kablosuz sorununu ortadan kaldırma istiyorsan Mesh teknolojine geçiş yapmalısın. Ev içerisinde yüzdeyüzlük bir yayın yapmış olacaksın ve tek bir ağ adı olacak. Asusun Lyra Mini si mevcut 3lü olarak satılıyor. Bu ürün bayağı sağlam tavsiye ederim.

Hocam daha yeni girdim foruma yeni farkettim 140 yazacağıma 240 yazmışım ev 140m2 ve tenda a9 modelini aldım

Kargoya verildi gelince bakacağım performansına

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,093,118
Üyeler
173,763
Son üye
senX
Geri