Neler Yeni

Wifi sinyal güçlendirici öneri

SadThad

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
30
İsim
Burak
Arkadaşlar modem zemin katta salonda ben 2. Katta odamdayım çok yavaş çekiyor kablosuzu sinyal güçlendirici öneriniz varmı bütçe 300-350 olabilir online oyunlar oynuyorum kopma olmaması lazım

hsnztrk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
458
İsim
Hasan Öztürk
Wifi sinyal güçlendirici, menzil genişleticilerle o iş çözülmez. Sadece internette daha rahat gezinirsin ama online oyunlarda yine çok ciddi problem yaşarsın.

Ben bunu link kullanıyorum. Hem menzil genişletici hem de "access point" özelliği var. Menzil genişletici olarak kullandığımda salondaki modemin sağladığı interneti hol/hayat/koridor dediğimiz yerdeki prize takınca kendi odama ulaştırabiliyordum fakat 1 saatte bir sürekli kopuyor ayrıca ciddi bir ping problem oluyordu. Yani çözüm olmamıştı.

Ben de salondaki modemden odama kablo çektim ve yine bu cihazın ethernet girişine takarak AP olarak kullandım. Derdim sıkıntım bitti.

Senin arada 2 kat var. Kaliteli bir mesh sistem lazım (o da pahalı) ya da dediğim gibi duvarları delip kablo çekeceksin o bütçe dahilinde.

SadThad

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
30
İsim
Burak
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Wifi sinyal güçlendirici, menzil genişleticilerle o iş çözülmez. Sadece internette daha rahat gezinirsin ama online oyunlarda yine çok ciddi problem yaşarsın.

Ben bunu link kullanıyorum. Hem menzil genişletici hem de "access point" özelliği var. Menzil genişletici olarak kullandığımda salondaki modemin sağladığı interneti hol/hayat/koridor dediğimiz yerdeki prize takınca kendi odama ulaştırabiliyordum fakat 1 saatte bir sürekli kopuyor ayrıca ciddi bir ping problem oluyordu. Yani çözüm olmamıştı.

Ben de salondaki modemden odama kablo çektim ve yine bu cihazın ethernet girişine takarak AP olarak kullandım. Derdim sıkıntım bitti.

Senin arada 2 kat var. Kaliteli bir mesh sistem lazım (o da pahalı) ya da dediğim gibi duvarları delip kablo çekeceksin o bütçe dahilinde.
Hocam duvarı delemem büyük ihtimal bu cihazı görmüştüm kablosuz olarak modeme bağlasam sonra bunun ethernet girişiyle bilgisayara bağlansam iyi olmazmı

hsnztrk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
458
İsim
Hasan Öztürk
Hocam duvarı delemem büyük ihtimal bu cihazı görmüştüm kablosuz olarak modeme bağlasam sonra bunun ethernet girişiyle bilgisayara bağlansam iyi olmazmı

Sorununa hiçbir çözüm olmaz. Arada duvar var ve bu davar nedeniyle sinyal ciddi kayıp yaşayacak, cihaz da sinyali çok güçsüz alacak, güçsüz sinyal = düşük hız, yüksek ping. Para harcamana değmez.

Eğer duvar delemeyeceksen, powerline adaptörler var, wifi sinyalini evin elektrik ağından ileten. Lakin onların da iyi aktarılabilmesi için elektrik ağının yeni ve birbiri ile bağlantılı olması lazım. O konu biraz daha karışık ama çözüm olacaksa ancak o olur. Lakin onda da kayıp yaşarsın ve ping sorunu olabilir.

Powerline adaptörler pahalı bu arada. Bununla ilgili biraz video izle ama dediğim gibi düşük ping almak bu yöntemlerle hiçbir zaman garanti değil.

SadThad

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
30
İsim
Burak
Sorununa hiçbir çözüm olmaz. Arada duvar var ve bu davar nedeniyle sinyal ciddi kayıp yaşayacak, cihaz da sinyali çok güçsüz alacak, güçsüz sinyal = düşük hız, yüksek ping. Para harcamana değmez.

Eğer duvar delemeyeceksen, powerline adaptörler var, wifi sinyalini evin elektrik ağından ileten. Lakin onların da iyi aktarılabilmesi için elektrik ağının yeni ve birbiri ile bağlantılı olması lazım. O konu biraz daha karışık ama çözüm olacaksa ancak o olur. Lakin onda da kayıp yaşarsın ve ping sorunu olabilir.

Powerline adaptörler pahalı bu arada. Bununla ilgili biraz video izle ama dediğim gibi düşük ping almak bu yöntemlerle hiçbir zaman garanti değil.
Anladım çok saolun hocam

hsnztrk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
458
İsim
Hasan Öztürk
Anladım çok saolun hocam

Rica ederim. Kaliteli bir ping ve kayıpsız bir hız alman için ciddi bir maliyet lazım. En ucuz yöntem dediğim gibi kablo. Aslında dikey bir şekilde delinerek çok rahat geçirilebilir ev müstakil ve sizin ise totalde 15-20 dakikalık iş aslında. Modemden odana da doğru bir ölçü ile cat6 veya cat7 kablo çekilir. En ilkel, ucuz ve garanti yöntem malesef bu. :)

SadThad

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
30
İsim
Burak
Rica ederim. Kaliteli bir ping ve kayıpsız bir hız alman için ciddi bir maliyet lazım. En ucuz yöntem dediğim gibi kablo. Aslında dikey bir şekilde delinerek çok rahat geçirilebilir ev müstakil ve sizin ise totalde 30 dk'da delinir ölçer, ölçüye göre cat6 veya cat7 kablo çekilir modemden gerisi kolay :) En ilkel, ucuz ve garanti yöntem malesef bu :)
aynen katılıyorum evdekilere sormam lazım ama hocam

hsnztrk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
458
İsim
Hasan Öztürk
aynen katılıyorum evdekilere sormam lazım ama hocam

Sor, köşelerden tık diye delersiniz bir tane de ince oval kanal ile kablolar gizlenir bir de duvar rengine boyanır mis gibi olur. Hatta daha sonra alçı bile çekilir böyle köşeli desen gibi bile olabilir. :)

SadThad

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
30
İsim
Burak
Sor, köşelerden tık diye delersiniz bir tane de ince oval kanal ile kablolar gizlenir bir de duvar rengine boyanır mis gibi olur. Hatta daha sonra alçı bile çekilir böyle köşeli desen gibi bile olabilir. :)
Olabilir hocam çok saolun zamanınızı ayırdığınız için

hcaglar

80+
Arkadaşlar modem zemin katta salonda ben 2. Katta odamdayım çok yavaş çekiyor kablosuzu sinyal güçlendirici öneriniz varmı bütçe 300-350 olabilir online oyunlar oynuyorum kopma olmaması lazım

@hsnztrk arkadaşın ayıntılı olarak izah ettiği gibi sinyal güçlendirici çok iş görmüyor, powerline adaptörler sinyal güçlendiriciye göre daha iyi ama elektrik tesisatı iyi değilse onda da kayıp olabiliyor. Benim pc ve ps farklı odalarda olduğundan play station için şu powerline adaptörü kulanıyorum. Oturduğum binada elektrik tesisatı biraz eski o yüzden doğrudan modeme kabloyla bağlanmaya göre bir miktar ping farkı var ama kablosuz bağlantıya göre çok çok iyi. Öncesinde sinyal güçlendirici kullanıyordum online oyun oynanmıyordu ama şimdi 10-15 ms kadar pingim yüksekse de en azından stabilite var. Kablo çekme imkanın yoksa en iyi çözüm powerline adaptör olur. Onun için de modem ve adaptörü bağladığın hattın aynı fazı kullanıyor olması gerekiyor.

hsnztrk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
458
İsim
Hasan Öztürk
Ya da 1500 liraya TP-Link'in kaliteli mesh sistemleri var. Para biriktirip, videoları izleyip uyar mı uymaz mı diye düşünüp onu alacaksın. Çünkü mesh sistem kullanmadığım için sadece videolardaki anlatımlardan biliyorum. 2. el mesh sistem de kovalanabilir.

Top Bottom