Evdekiler sürekli değişik güvenlik açığı olan sitelere girdiği için bendede paranoyaklik oluştu.Gercekten format ata ata modem resetleye resetleye paronayak olacağım...Kendi cihazlarını modem arayüzünden Whitelist'e eklemek de çok iyi olurdu.
MAC Filtreleme adı altında geçiyor. Whitelist'e eklemediğin cihazlar Wi-Fi ağına bağlamaz.
Peki bunu yapınca tam korunmuş olur muyum? Hayır, yine aşılabilir ama birinin ciddi şekilde sana kafayı takması ve uğraşması gerekiyor.
Wi-Fi korumasını arttırmak içeriden erişilebilecek ağa koruma sağlamaz ki.Evdekiler sürekli değişik güvenlik açığı olan sitelere girdiği için bendede paranoyaklik oluştu.Gercekten format ata ata modem resetleye resetleye paronayak olacağım...
Evet hocam yinede rahatlayamıyorum.Tüm cihazları tarayıp giricegim internete telefonlar bağlanıyor sadece zaten onları 5ghzye bağlıyorum 2.4ghz boş bende kablolu bağlanıyorum.Onlari Kasperskyla taramak yetermi?Wi-Fi korumasını arttırmak içeriden erişilebilecek ağa koruma sağlamaz ki.
Aileni biraz daha uyaracaksın ve gerekirse sadece güvenli sitelere erişebilmelerini sağlayacaksın. Operatörlerin aile koruması özellikleri var, buna bakabilirsin.
Çok fazla kafaya takmanı tavsiye etmem çünkü ucu bucağı olmayan bir konu bu.