Neler Yeni

Yardım Wifi üzerinden bulaşabilecek virüslere karşı önlemler nelerdir?

Hatt

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
.
Ssid gizleme,ssid izolasyonu açma,wps kapatma dışında yapabileceğim bir şey varmı?Wifiden buluşmasından korkuyorum.Evdekilerin saçma sapan sitelere girdiğinden dolayı.
Mesaj otomatik birleştirildi:

@Toxpox

Toxpox

80+ Gold
En İyi Cevap
32
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,765
İsim
Toxpox
Kendi cihazlarını modem arayüzünden Whitelist'e eklemek de çok iyi olurdu.
MAC Filtreleme adı altında geçiyor. Whitelist'e eklemediğin cihazlar Wi-Fi ağına bağlamaz.

Peki bunu yapınca tam korunmuş olur muyum? Hayır, yine aşılabilir ama birinin ciddi şekilde sana kafayı takması ve uğraşması gerekiyor.

Hatt

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
.
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Kendi cihazlarını modem arayüzünden Whitelist'e eklemek de çok iyi olurdu.
MAC Filtreleme adı altında geçiyor. Whitelist'e eklemediğin cihazlar Wi-Fi ağına bağlamaz.

Peki bunu yapınca tam korunmuş olur muyum? Hayır, yine aşılabilir ama birinin ciddi şekilde sana kafayı takması ve uğraşması gerekiyor.
Evdekiler sürekli değişik güvenlik açığı olan sitelere girdiği için bendede paranoyaklik oluştu.Gercekten format ata ata modem resetleye resetleye paronayak olacağım...

Toxpox

80+ Gold
En İyi Cevap
32
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,765
İsim
Toxpox
Evdekiler sürekli değişik güvenlik açığı olan sitelere girdiği için bendede paranoyaklik oluştu.Gercekten format ata ata modem resetleye resetleye paronayak olacağım...
Wi-Fi korumasını arttırmak içeriden erişilebilecek ağa koruma sağlamaz ki.
Aileni biraz daha uyaracaksın ve gerekirse sadece güvenli sitelere erişebilmelerini sağlayacaksın. Operatörlerin aile koruması özellikleri var, buna bakabilirsin.

Çok fazla kafaya takmanı tavsiye etmem çünkü ucu bucağı olmayan bir konu bu.

Hatt

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
.
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Wi-Fi korumasını arttırmak içeriden erişilebilecek ağa koruma sağlamaz ki.
Aileni biraz daha uyaracaksın ve gerekirse sadece güvenli sitelere erişebilmelerini sağlayacaksın. Operatörlerin aile koruması özellikleri var, buna bakabilirsin.

Çok fazla kafaya takmanı tavsiye etmem çünkü ucu bucağı olmayan bir konu bu.
Evet hocam yinede rahatlayamıyorum.Tüm cihazları tarayıp giricegim internete telefonlar bağlanıyor sadece zaten onları 5ghzye bağlıyorum 2.4ghz boş bende kablolu bağlanıyorum.Onlari Kasperskyla taramak yetermi?

Top Bottom