Çözüldü✓ WİN 11 USB FLASH BELLEĞİ SEÇİYORUM SİYAH EKRANDA KALIYOR

usb sabit sürücüleri listeleyi mi açmam gerekiyor usb yi okuması için acaba
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Tüm ayarlar doğru diyimi hocam

bios ayarlarını sıfırlayıp dener misin?
hocam pc de secure boot bölümü yok ondan format atıyorum win 11 e geçemiyorum güvenli ön yükleme hatasından dolayı ama format ta atamıyorum flash belleği okumuyor ve siyah ekranda kalıyor

Ekler

• RUFUS.PNG
    RUFUS.PNG
    782.1 KB · Hit: 35
usb sabit sürücüleri listeleyi mi açmam gerekiyor usb yi okuması için acaba

Tüm ayarlar doğru diyimi hocam

hocam pc de secure boot bölümü yok ondan format atıyorum win 11 e geçemiyorum güvenli ön yükleme hatasından dolayı ama format ta atamıyorum flash belleği okumuyor ve siyah ekranda kalıyor
ventoy ile deneyebilirsin.

Gpt değiştiremiyorum hocam sadece gpt var

bios ayarlarını sıfırladım hocam
Boot ekranında UEFI kurulumu seçmelisin. Normali değil. Flasha UEFI yazdırıp boot ekranında UEFIsiz olanı seçmemelisin.

ventoy ile deneyebilirsin.
hocam şu 2 şıkkı onaylasam ne olur

Boot ekranında UEFI kurulumu seçmelisin. Normali değil. Flasha UEFI yazdırıp boot ekranında UEFIsiz olanı seçmemelisin.
hocam uefi csm yok olanı seçtim

şu 2 şıkkı işaretlemeli miyim

Ekler

• resim_2024-08-30_115528245.png
    resim_2024-08-30_115528245.png
    31 KB · Hit: 29
  • resim_2024-08-30_115617557.png
    resim_2024-08-30_115617557.png
    31 KB · Hit: 39
hocam şu 2 şıkkı onaylasam ne olur

hocam uefi csm yok olanı seçtim

şu 2 şıkkı işaretlemeli miyim
onla alakalı değildir ayarlar doğru ventoy ile deneyin.

Ekler

• resim_2024-08-30_120012408.png
    resim_2024-08-30_120012408.png
    39.8 KB · Hit: 29
Bak Rufus ayarların doğru. GPT'yi seçince zaten kendisi UEFI (CSM Yok) olanı otomatik seçecektir. ISO dosyasını da seçtiysen direkt USB'ye yazdırmaya başla.
Benim demek istediğim bilgisayarı başlatırken USB'yi seçiyorsun ya hani, işte oraya bi normal olarak USB görünür bir de UEFI USB görünür. Sen UEFI olanı seçeceksin. Ondan sonra kurulum başlayacak.

hocam son kez rufus denyeceğim bu ayarlar doğru mudur

bilisayarım yeni nesil 16 gb ram tpm 2.0 var
Bunları işaretleme. Kaldır tüm tikleri.

Bak Rufus ayarların doğru. GPT'yi seçince zaten kendisi UEFI (CSM Yok) olanı otomatik seçecektir. ISO dosyasını da seçtiysen direkt USB'ye yazdırmaya başla.
Benim demek istediğim bilgisayarı başlatırken USB'yi seçiyorsun ya hani, işte oraya bi normal olarak USB görünür bir de UEFI USB görünür. Sen UEFI olanı seçeceksin. Ondan sonra kurulum başlayacak.
1 ve 2 var hocaam hangisi

Yeni nesil bilgisayarın varsa zaten bunlara sahiptir yani sorun oluşturmayacaktır.

1 ve 2 var hocaam hangisi
Yanında UEFI yazmıyor mu 1 veya 2'nin? Yazmıyorsa deneyerek seç. Büyük ihtimal 2'dir ama.

Yeni nesil bilgisayarın varsa zaten bunlara sahiptir yani sorun oluşturmayacaktır.

Yanında UEFI yazmıyor mu 1 veya 2'nin? Yazmıyorsa deneyerek seç. Büyük ihtimal 2'dir ama.
2 tane uefi vencord var usb min ismi vencord normal vencord uefi vencord 1 ve uefi vencord 2 var

Geri