Neler Yeni

Çözüldü✓ Win 7 Ekran Kartı Sürücüsünü Win 10'a Kurmak Mümkün mü?

Emir Aydın

𝒞𝒾𝓃𝑜
Moderatör
En İyi Cevap
99
Dahası  
Reaksiyon skoru
32,043
İsim
Emir Aydın
Instagram
emir.aydin41
Steam
https://steamcommunity.com/id/emiraydintr/
Discord
Emir Aydın#8540
Sürücüye sağ tıkla uyumluluk sorunu gider de o arasın uygun olanı sonra önerilen ayarlara tıkla.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Sağ tıklayıp özellikler diyerek uyumluluk başlığı altında windows 7 seçerek de yapabilirsin.
İşe yaramadı maalesef.
Bahsettiğin gibi uyumluluk sorunu gideri denedim. Ama onun yaptığı uyumluluk modunda işe yaramadı.
Sonra ben manuel olarak Windows 7 seçtim, o da olmadı. Kurulum tamamlanmasına rağmen aygıt yöneticisinden kontrol ettiğimde sürücünün tarihi hala 2012 olarak gözüküyor. Halbuki ben 2013 sürücüsünü yükledim.
Windows 8'de de denedim. Sonuç aynı.

Furkan1461

80+ Silver
İşe yaramadı maalesef.
Bahsettiğin gibi uyumluluk sorunu gideri denedim. Ama onun yaptığı uyumluluk modunda işe yaramadı.
Sonra ben manuel olarak Windows 7 seçtim, o da olmadı. Kurulum tamamlanmasına rağmen aygıt yöneticisinden kontrol ettiğimde sürücünün tarihi hala 2012 olarak gözüküyor. Halbuki ben 2013 sürücüsünü yükledim.
Windows 8'de de denedim. Sonuç aynı.
Aygıt yöneticisinden sürücü güncelleştir de 2. seçeneği seç sonra sürücünün dosyaları nereye çıkarılmışsa o konumu seç bakalım kurulacak mı?

Emir Aydın

𝒞𝒾𝓃𝑜
Moderatör
En İyi Cevap
99
Dahası  
Reaksiyon skoru
32,043
İsim
Emir Aydın
Instagram
emir.aydin41
Steam
Discord
Emir Aydın#8540
Aygıt yöneticisinden sürücü güncelleştir de 2. seçeneği seç sonra sürücünün dosyaları nereye çıkarılmışsa o konumu seç bakalım kurulacak mı?
C'ye Zip olarak kuruyor ancak o dosyayı ne açabiliyorum ne de Aygıt Yöneticisinden bahsettiğin gibi seçebiliyorum. C'de Zip olarak gözüküyor ama Aygıt yöneticisinde hiç gözükmüyor.

Furkan1461

80+ Silver
C'ye Zip olarak kuruyor ancak o dosyayı ne açabiliyorum ne de Aygıt Yöneticisinden bahsettiğin gibi seçebiliyorum. C'de Zip olarak gözüküyor ama Aygıt yöneticisinde hiç gözükmüyor.
Zip dosyasını 7zip ile açmayı dene.

Emir Aydın

𝒞𝒾𝓃𝑜
Moderatör
En İyi Cevap
99
Dahası  
Reaksiyon skoru
32,043
İsim
Emir Aydın
Instagram
emir.aydin41
Steam
Discord
Emir Aydın#8540
Winrar ile açtım. Setup.exe'yi mi kullanayım yoksa içerisindeki dosyaları yeni bir klasöre atıp o şekilde aygıt yöneticisinden mi seçeyim. Yeni bir normal klasöre atınca aygıt yöneticisinden görülebilecektir diye düşünüyorum. @Furkan1461
winrar.PNG

Trexsons

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Selamlar :)
Ekran kartım bozulduğu için sistemimde şu anlık i5 540'ın dahili grafik birimini kullanıyorum ancak bir türlü driverını indiremedim. Driver olmayınca da idareten de olsa küçük oyunları oynayamıyorum. Driverları ise çok eski ve Windows 7 üzerine yapılmış. Sistemimi de sırf bu yüzden Windows 7'ye düşürmek istemiyorum. Acaba Windows 7 için yapılmış olan driverları Windows 10'da kullanmamın bir yolu var mıdır ?
Ben öyle kullanıyorum :D valorant vs. De sıkıntı çıkarıyor başka bir fark yok.

Emir Aydın

𝒞𝒾𝓃𝑜
Moderatör
En İyi Cevap
99
Dahası  
Reaksiyon skoru
32,043
İsim
Emir Aydın
Instagram
emir.aydin41
Steam
Discord
Emir Aydın#8540
Ben öyle kullanıyorum :D valorant vs. De sıkıntı çıkarıyor başka bir fark yok.
Formattan sonra Minecraft oyununu açmıştı, ancak bilgisayarı kapatıp açınca OpenGL hatasıyla karşı karşıya kaldım. Yani bir şekilde sürücü yüklemem lazım. Hiç sürücü olmayınca OpenGL de olmuyor. Nasıl yaptığını basitçe anlatabilir misin ?

Trexsons

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Formattan sonra Minecraft oyununu açmıştı, ancak bilgisayarı kapatıp açınca OpenGL hatasıyla karşı karşıya kaldım. Yani bir şekilde sürücü yüklemem lazım. Hiç sürücü olmayınca OpenGL de olmuyor. Nasıl yaptığını basitçe anlatabilir misin ?
Ya şey şöyle benim ekran kartım var işlemci üzerinden kullanmıyorum ama ekran kartı eski olduğu için w10 driveri yok ben 7 yükledim. Bu şekil pek sıkıntı olmuyor.

Emir Aydın

𝒞𝒾𝓃𝑜
Moderatör
En İyi Cevap
99
Dahası  
Reaksiyon skoru
32,043
İsim
Emir Aydın
Instagram
emir.aydin41
Steam
Discord
Emir Aydın#8540
Bir sürü modlu sürücü denedim. Aygıt yöneticisinden baktığımda sürücü yüklü gözüküyordu.
Tarihi bile aynıydı. Ancak herhangi bir etki yaratmadı, yani sadece kağıt üzerinde yüklü gözüküyordu.
Ben de gidip dual boot ile Windows 7 yükledim, yapması çok zor bir şey değil.
Normal kullanımda Windows 10 kullanıyorum, oyuna oynayacağım zaman Windows 7'ye geçiyorum.
Yani sorunumu bu şekilde çözebildim. Aynı sorunu yaşayanlar sorunu dual boot ile çözebilir.

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

• B1L0
    Hayırlı forumlar

Forum istatistikleri

Konular
1,038,478
Üyeler
164,679
Son üye