Mavi Ekran Win10 enterprise ltsc (Tiny10)

Reaksiyon skoru
19
Merhabalar hocam laptop 2012 den kalma ikinci nesil i5 işlemcisi var Tiny10 kurdum ikinci kez ATTEMPTED_WRITE_TO_READONLY_MEMORY hatası alıyorum ytden video izliyodum alakasız bir şekilde bu hatayı aldım minidump ekledim bakacak birisi var mı

Minidump link:

Merhabalar hocam laptop 2012 den kalma ikinci nesil i5 işlemcisi var Tiny10 kurdum ikinci kez ATTEMPTED_WRITE_TO_READONLY_MEMORY hatası alıyorum ytden video izliyodum alakasız bir şekilde bu hatayı aldım minidump ekledim bakacak birisi var mı

Minidump link:
Windows Update üstünden tüm güncelleştirmeleri yaptın mı? (İsteğe bağlı sürücüler de dahil.)

@Emmree hocam hala çözülmedi hala arada alıyorum mavi ekran muhtemelen %100 olunca ram kullanımı o zaman oluyor ama bilmiyorum çözümü ne laptop zaten eski. Arada Memory_management ama çoğunda Attempted write to read only memory alıyorum

@Emmree hocam hala çözülmedi hala arada alıyorum mavi ekran muhtemelen %100 olunca ram kullanımı o zaman oluyor ama bilmiyorum çözümü ne laptop zaten eski. Arada Memory_management ama çoğunda Attempted write to read only memory alıyorum
Minidumpları yeniden gönderir misin? Bir bakayım.

@Emmree
Laptop RAM'inde ya da depolama biriminde donanımsal bir sorun olabilir.
- HDTune adlı programdan Error Scan testi yapar mısın? (Quick Scan kapalı olsun.) Ek olarak Hard Disk Sentinel adlı programı yükleyip ekran görüntüsü atar mısın?
- RAM'lere Memtest86 testini uygular mısın?
Bu ikisini başta yapıp fotoğrafını at bana hocam. Aşağıdaki BIOS aşamasını en sona bırakalım her ihtimale karşı.
- Buradan başta BIOS sürümünü güncelle hocam (Sistem eski sorun yaşattırabilir çözümü de kolay olmaz, riski alıp güncelle):
- Intel Chipset Driver for Microsoft Windows 8 (32-bit, 64-bit) - Lenovo G470, G570 Chipsetini yükle bakalım. (Eski sürücü olduğu için uyumluluk hatası çıkarabilir.) https://pcsupport.lenovo.com/tr/tr/...loads/driver-list/component?name=Yonga Kümesi

Laptop RAM'inde ya da depolama biriminde donanımsal bir sorun olabilir.
- HDTune adlı programdan Error Scan testi yapar mısın? (Quick Scan kapalı olsun.) Ek olarak Hard Disk Sentinel adlı programı yükleyip ekran görüntüsü atar mısın?
- RAM'lere Memtest86 testini uygular mısın?
Bu ikisini başta yapıp fotoğrafını at bana hocam. Aşağıdaki BIOS aşamasını en sona bırakalım her ihtimale karşı.
- Buradan başta BIOS sürümünü güncelle hocam (Sistem eski sorun yaşattırabilir çözümü de kolay olmaz, riski alıp güncelle):
- Intel Chipset Driver for Microsoft Windows 8 (32-bit, 64-bit) - Lenovo G470, G570 Chipsetini yükle bakalım. (Eski sürücü olduğu için uyumluluk hatası çıkarabilir.) https://pcsupport.lenovo.com/tr/tr/products/laptops-and-netbooks/lenovo-g-series-laptops/lenovo-g570-notebook/downloads/driver-list/component?name=Yonga Kümesi
Anladım dediklerinizi yapıp geri döncem hocam. Teşekkür ederim. Linuxda mavi ekran falan olmadığı için donuyordu zorla kapatmak zorunda kalıyordum.

Anladım dediklerinizi yapıp geri döncem hocam. Teşekkür ederim. Linuxda mavi ekran falan olmadığı için donuyordu zorla kapatmak zorunda kalıyordum.
Hocam Chipseti kurmayı dene bakalım ama BIOS'a şimdilik dokunma. Bu yazdığım ilk 2 maddenin işlemlerini gerçekleştirip fotoğraf atarsan sevinirim.

Hocam hdsentinel de %100 sağlık gösteriyordı ve smart hatası göstermiyordu hdtune bakmadım zaten 2 tbye yakın transfer yapılmış Max. Rame gelecek olursak testi yapamadım uefi desteği yok boot edemedim en son çare biosu güncellerim o da olmazsa ne yapabilirim

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,200,860
Üyeler
190,813
Son üye
Alsoy36
Geri