Neler Yeni

Windows 10 açılış ekranında uzun süre bekletiyor

ekremabi

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
704
İsim
Burak
Tekrardan selamlar. Son 2 haftadır fark ettiğim bir sıkıntıyı dile getiriyorum. Bilgisayar ilk açıldığında şifre ekranında şifreyi girince yaklaşık bir 2 dakika bekliyorum ve hoş geldiniz yazısıyla baş başa kalıyorum. Ardından sistem açılınca her şey eskisi gibi ama genel bir yavaşlık var gibi. Çözüm önerileriniz nelerdir?

Amanita

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Görev yöneticisi "başlangıç" kısmındaki tüm programları devredışı bırakıp dener misin. Bir de sağ üstte "Son BİOS zamanı" kaç sn?
1643098169131.png

ekremabi

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
704
İsim
Burak
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Görev yöneticisi "başlangıç" kısmındaki tüm programları devredışı bırakıp dener misin. Bir de sağ üstte "Son BİOS zamanı" kaç sn?
Alıntıyı görüntüle
10.9 saniye diyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Alıntıyı görüntüle
Hocam evet hepsini devre dışı bırakınca daha hızlı açıldı çok teşekkür ederim.

Amanita

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Tamam dediğim bölümdeki programları devredışı bırakıp yeniden başlat hala yavaş mı windows başlangıcı. Bu 10.9 sn Güç tuşuna bastığın andan windows şifre ekranına kadar geçen süre. Burada bir sıkıntı yok. Senin sorunun bundan sonrasıyla. Windowsa kurulu ve başlangıçta çalıştırılması gereken her program ya da hizmet bu süreyi arttırır. Devre dışı bıraktıktan sonra hızlanmazsa Windows dosyalarında sorun var mı bakarız.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bir de arama yerinden " Sistem yapılandırması"nı aç hizmetler kısmından gereksiz 3.parti programlarını devre dışı bırak. "Microsoft hizmetlerini gizle" kısmını tikledikten sonra .
1643098795195.png

Top Bottom