Hayır, inanılmaz bir fark yok. Windows 10 güvenlik güncellemesi almıyor. Sistem bir şey indirmeseniz bile internete bağlandığınız sürece açıklardan dolayı sisteminize sızıp verilerinizi hiç edebilirler.
Ayrıca Windows 11 beğeni kazanmak için atılan ragebait gönderilerin aksine gayet özenilen bir işletim sistemi. Geçmişten gelen temeller daha çok sorun çıkarıyor. Modernleştikleri arayüzler efekt hantallığı hariç gayet düzgün çalışıyor ve onları da yerlerinde tutmuyorlar, daha hızlı olacak şekilde güncelliyorlar. Mesela Edge uzun yıllardır kullanırım, buradaki güncellemelerin en çok yansıdığı uygulama olabilir. Chromium'un belki de bu kadar hızlı gelişmesinde Microsoft'un parmağı bayağı büyük.
Oynadığınız oyunlara göre kasma değişir. Mesela 5500 L3 önbelleği düşük ve aşırı giriş seviyesi bir işlemci. İşlemci odaklı CS2, Valorant vb. oynuyorsanız kötü değerler vermesi normal. Ayrıca ince ayar vb. de yapmanız gerekiyor.
Dün bir arkadaşa uzun süre uğraşıp ayar yaptım. Gerçi onun sorunu ya ısınma ya da 3050 dizüstünün artık yetersiz kalmasıydı. İsterseniz size de Teamviewer ile bağlanıp ince ayar yapabilirim. Sonrasında tekrar bir göz atın bakalım akıcılık ne alemde. Özel mesaj yazarsanı yardımcı olurum.
Bu arada oynadığınız oyunları ve diğer sistem özelliklerini de söyleyin. ALT+TAB sonrası donma yaptığınız spesifik bir ayardan olabilir. Shutup10, Privacy Sexy, Optimizer tarzı Windows ayarlarını kapatan uygulamalar bozabiliyor. Ben bu tarz uygulama kullanılacaksa sadece Wintoys öneriyorum.