Neler Yeni

Windows 10 kurulumunda logoda kalma sorunu

kad1RRR

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,433
İsim
kadir
Harddiskini test ettin mi ? Genellikle bu problem diski arızalı cihazlarda başımıza geliyor.
Harddiskim bozulmuştu, arkadaşımdan bir HDD temin ettim.Şuan kullandığım harddisk arkadaşımdan temin ettiğim harddisk. Zamanında kendi harddiskimden o arkadaşımın harddiskine bazı dosyalar atmıştım.Ve şuan biostan baktığımda HDD görünüyor.Eğer arızalı ise nereden anlarım.

Dahası  
Reaksiyon skoru
31
İsim
Kerem
Harddiskim bozulmuştu, arkadaşımdan bir HDD temin ettim.Şuan kullandığım harddisk arkadaşımdan temin ettiğim harddisk. Zamanında kendi harddiskimden o arkadaşımın harddiskine bazı dosyalar atmıştım.Ve şuan biostan baktığımda HDD görünüyor.Eğer arızalı ise nereden anlarım.
Harddiskin sesini dinleyebilirmisin ? Anormal duyduğun bir ses var mı ? Düzenli aralıklarla gelen çıt çıt ses tarzında.
Onun haricinde diski söküp farklı bir bilgisayar üzerinde deneyebilirisin.

TKCN

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
135
İsim
Muhammed Ali Tekcan
USB'den Windows 10 64 Bit kurulumu yaparken Boot menüden USB'yi seçtikten sonra Windows logosu geliyor ve bu logoda takılı kalıyor. Ne yapmam gerekiyor, bu sorunu nasıl çözerim?BIOS'tan da Boot etmeyi denedim ama yine aynı şekilde sonuç alıyorum.
Sistem:
Xeon E5450.
GTX 750.
Gigabyte G41MTS2PT
8 GB DDR3 RAM.
Alıntıyı görüntüle
Öncelikle formatlanacak disk seçme ekranında diski seçip yenile yapmalı yenilerden sonra biçimlendir yapmalı. Biçimlendir den sonra tekrar yenile yapmalı deva edilmeli aynı sorun olursa. En baştaki format ekranına dönülmeli. Burada cmd yi açmak gerek genelde shift ve F10 tuşları ile açılır PC modelinizi araştırabilirsiniz. Cmd geldi ilk olarak diskpart yazıyoruz. Sonra listdisk yazıyoruz hata verirse araya boşluk bırakın diskleri listelenecektir genelde disk 0 disk 1 disk 2 şeklinde gider. Bu işlemci kaç tane disk varsa hepsine uygulayacağız select disk 0 yazıyoruz o diski seçecektir clean yazıyoruz ve sonlanınca diğerlerine de aynı işlemi uyguluyoruz. Bu işlemler den sonra diskte hiç bir veri kalmayacaktır. Yine sorun devam ederse. Farklı bir kaynaktan indirip USB ye yazdırdığınız kalıp ile denedikten sonra başka bir HDD de denemekte fayda olacaktır.

kad1RRR

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,433
İsim
kadir
Öncelikle formatlanacak disk seçme ekranında diski seçip yenile yapmalı yenilerden sonra biçimlendir yapmalı. Biçimlendir den sonra tekrar yenile yapmalı deva edilmeli aynı sorun olursa. En baştaki format ekranına dönülmeli. Burada cmd yi açmak gerek genelde shift ve F10 tuşları ile açılır PC modelinizi araştırabilirsiniz. Cmd geldi ilk olarak diskpart yazıyoruz. Sonra listdisk yazıyoruz hata verirse araya boşluk bırakın diskleri listelenecektir genelde disk 0 disk 1 disk 2 şeklinde gider. Bu işlemci kaç tane disk varsa hepsine uygulayacağız select disk 0 yazıyoruz o diski seçecektir clean yazıyoruz ve sonlanınca diğerlerine de aynı işlemi uyguluyoruz. Bu işlemler den sonra diskte hiç bir veri kalmayacaktır. Yine sorun devam ederse. Farklı bir kaynaktan indirip USB ye yazdırdığınız kalıp ile denedikten sonra başka bir HDD de denemekte fayda olacaktır.
Şuan HDD'de windows kurulu değil ve ben boot ettikten sonra direkt bu Windows logosu çıkıyor.Ve 20-30dk bekliyorum geçmiyor.Eğer format ekranını görebilseydim bunları yapardım.

kad1RRR

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,433
İsim
kadir
Yarın itibariyle SSD almaya karar verdim muhtemelen benim sorunum harddiskten kaynaklı.Elime geçince buradan çözülüp çözülmediğini yazarım.Başka bu sorunu yaşayan arkadaşlar konuda konuşulan detayları denerler.Hepinize teşekkür ederim.

TKCN

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
135
İsim
Muhammed Ali Tekcan
Şuan HDD'de windows kurulu değil ve ben boot ettikten sonra direkt bu Windows logosu çıkıyor.Ve 20-30dk bekliyorum geçmiyor.Eğer format ekranını görebilseydim bunları yapardım.
Sorması ayıp siz neden yeniden kurulum yapmıyorsunuz ? SSD almanız çok iyi olur.

kad1RRR

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,433
İsim
kadir

TKCN

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
135
İsim
Muhammed Ali Tekcan
Yeniden kurulum derken hocam anlayamadım.
Yeniden format demek istemiştim. Yeniden format ve belirtmiş olduğum yöntemlerle kurulum yapsaydınız belki sisteminiz açılırdı ama SSD almaya karar vermişsiniz sizin için HDD ile uğraşmaktan çok daha hayırlıdır.

kad1RRR

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,433
İsim
kadir
Yeniden format demek istemiştim. Yeniden format ve belirtmiş olduğum yöntemlerle kurulum yapsaydınız belki sisteminiz açılırdı ama SSD almaya karar vermişsiniz sizin için HDD ile uğraşmaktan çok daha hayırlıdır.
Ben de daha hayırlı olacağını düşünüyorum şuan indirim kovalıyorum Samsung 860 evo için bulamazsam crucial bx500 alacağım.

kad1RRR

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,433
İsim
kadir
Şuan bir SSD aldım ve iki türlü de kurulum deniyorum.(MBR Kurulum,CDROM kurulum)Ama her iki türlü de biraz Windows logosunda bekledikten sonra restart atıyor PC.Bu soruna anlam veremiyorum artık yardım edebilecek var mı?

kad1RRR

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,433
İsim
kadir
Güncel.

kad1RRR

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,433
İsim
kadir
Sorunun anakart veya islemciden olma ihtimali var mı?Başka bir açıklaması yok çünkü.Anakartın kuzey köprüsü çok ısınıyor sorun bundan kaynaklı olabilir mi ?

kad1RRR

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,433
İsim
kadir
Güncel.

Top Bottom