Neler Yeni

Windows 10 Pro yüklü sisteme windows 7 yüklü ssd takarsak ne olur?

Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Yunus Emre GÜLTEKİN
Başlıkta da görmüş olduğunuz gibi elimde tertemiz bi ssd var ama içinde windows 7 yüklü. Benim sistemimde de windows 10 pro var. Bu ssdyi sisteme takabilir miyim? Takarsam neler olur ya da takmadan önce ne yapmam gerekir?

Revainer

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Başlıkta da görmüş olduğunuz gibi elimde tertemiz bi ssd var ama içinde windows 7 yüklü. Benim sistemimde de windows 10 pro var. Bu ssdyi sisteme takabilir miyim? Takarsam neler olur ya da takmadan önce ne yapmam gerekir?
İçindeki işletim sistemini kullanacak isen driverlar yüzünden sorun yaşayabilirsin.

ouzz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
461
İsim
Oğuz Yaka
Instagram
ouz.y
İkisini birden takacaksan eğer BIOS ayarlarından boot edeceğin diski seçmelisin. Eğer taktığın ssd üzerinden boot edersen Win 7 olarak açılır.

Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Yunus Emre GÜLTEKİN
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
İçindeki işletim sistemini kullanacak isen driverlar yüzünden sorun yaşayabilirsin.
Windows 10'u kullanmak istiyorum
Mesaj otomatik birleştirildi:

Anakartım eski model Foxconn 2ABF bu anakartın biosuna giremiyorum. Evet 2 diski aynı anda kullanmak istiyorum.
İkisini birden takacaksan eğer BIOS ayarlarından boot edeceğin diski seçmelisin. Eğer taktığın ssd üzerinden boot edersen Win 7 olarak açılır.

ouzz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
461
İsim
Oğuz Yaka
Instagram
ouz.y

Anakartım eski model Foxconn 2ABF bu anakartın biosuna giremiyorum. Evet 2 diski aynı anda kullanmak istiyorum.
İkisini birden takıp çalıştır bir zararı olmaz. BIOS'a girebilsen ordan kesin şekilde hallederdin

Nasparus

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,688
İsim
Yusuf
İlgilendiği Kategoriler
Sistem Toplama, JS, İktisat, Felsefe, İslam, Müzik

Zaten önceden kullandığın disk ise biosa girmene gerek yok.

ImPencıl

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
174
İsim
Umut Zorlu
Bios ayarlarından ilk sıraya windows 10 yüklü olan diski seçersen o sistemi kullanır. Fakat format atabilirseniz SSD'ye windows kurup kullanmanız daha mantıklı olacaktır. Hız farkı ciddi anlamda belirir.

!ROGStrix!

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
O ssd ile pc boot olur ise pc mavi ekran yer

Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Yunus Emre GÜLTEKİN
Zaten önceden kullandığın disk ise biosa girmene gerek yok.
Harddisk ile ssdyi aynı anda kullanmak istiyorum harddiskimde windows 10 yüklü takacağım ssdnin içinde windows 7 var sata 2 yerine takarsam sıkıntı çıkar mı?

Bios ayarlarından ilk sıraya windows 10 yüklü olan diski seçersen o sistemi kullanır. Fakat format atabilirseniz SSD'ye windows kurup kullanmanız daha mantıklı olacaktır. Hız farkı ciddi anlamda belirir.
Ssdnin içine sistemi atıp bilgisayarın daha hızlı açılıp kapanmasını istiyorum.

Son düzenleme:

Nasparus

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,688
İsim
Yusuf
İlgilendiği Kategoriler
Sistem Toplama, JS, İktisat, Felsefe, İslam, Müzik
Harddisk ile ssdyi aynı anda kullanmak istiyorum harddiskimde windows 10 yüklü takacağım ssdnin içinde windows 7 var sata 2 yerine takarsam sıkıntı çıkar mı?

Ssdnin içine sistemi atıp bilgisayarın daha hızlı açılıp kapanmasını istiyorum.
İkisinede format atıp temiz kurulum yapın. Biosdan boot ayarlarından ssd yi seçin.

Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Yunus Emre GÜLTEKİN
İkisinede format atıp temiz kurulum yapın. Biosdan boot ayarlarından ssd yi seçin.
Şu an ssdyi biçimlendirdim hiçbir şey yok içinde sadece harddiskimde win 10 var. Ssdye tekrardan win 10 mu kurmam gerekiyor bilgisayarın hızlanması için?

ImPencıl

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
174
İsim
Umut Zorlu
Şu an ssdyi biçimlendirdim hiçbir şey yok içinde sadece harddiskimde win 10 var. Ssdye tekrardan win 10 mu kurmam gerekiyor bilgisayarın hızlanması için?
Hocam sizin kullandığınız sistem SSD içinde yüklü olması gerekiyor. Yani çok daha hızlı olabilmesi adına. Bunun için internette tonla video var. 8GB bir usb ile boş SSD içine windows kurabilirsiniz. Daha sonra bios menüsünden ilk kullanması gereken diski SSD olarak seçersin. Harddiskinde windows olsa bile ikincil aygıt olduğu için sorun çıkarmaz.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,056,731
Üyeler
167,881
Son üye
HARDSTONE_1
Top Bottom