Neler Yeni

Rehber Windows 10 VPN Bağlanmama Sorunu Çözümü

4101995

80+ Gold
En İyi Cevap
24
Reaksiyon skoru
10,011
Başlıkta bahsettiğim gibi, Windows 10'da elle ayarlanmış VPN kullanan arkadaşların yaşaması oldukça muhtemel bir sorun (tabii yaşamayanlar da vardır), bu konuda ise; ilk bağlantıda sorun olmasa bile 2. veya PC kapanıp açıldıktan sonra yapılmaya çalışılan bağlantılarda karşımıza gelen:

"Specified port is already open..."

Tarzında problemlerin çözümünü anlatacağım.

İlk olarak bağlandığınız VPN'nin protokolünü öğrenmeniz gerekmekte, örneğin:

VPNBook.com gibi bir sitenin VPN'sine bağlıysanız, sitede yazdığı üzere:

1609786114464.png
PPTP protokolüne bağlı bir VPN'desiniz demektir.

Kendi protokolünüzü öğrendikten sonra ise:

Sol altta bulunan Windows 10 logosuna tıklayıp(sağ tık), aygıt yöneticisi kısmına gelmeniz gerekmekte.

1609786135574.png

Bu adımdan sonra karşınıza çıkan sayfada, "ağ bağdaştırıcıları" seçeneğine çift tıklayıp; az önce öğrendiğiniz ve sizinki olduğuna emin olduğuna emin olduğunuz VPN protokolüne sağ tıklayıp "cihazı kaldır" tuşuna tıklamanız gerekiyor.

1609786147943.png

Bu adımdan sonra yukarıdaki "ekran ve üstündeki büyüteç" tuşuna tıklayıp işlemi bitirebilirsiniz.

1609786162826.png

Ben PPTP kullandığım için, PPTP'yi işaretledim(örnek) siz hangisiyse onu işaretleyin.

Bu aşamadan sonra sorun ortadan kalkacaktır.

Başlıkta bahsettiğim gibi, Windows 10'da elle ayarlanmış VPN kullanan arkadaşların yaşaması oldukça muhtemel bir sorun (tabii yaşamayanlar da vardır), bu konuda ise; ilk bağlantıda sorun olmasa bile 2. veya PC kapanıp açıldıktan sonra yapılmaya çalışılan bağlantılarda karşımıza gelen:

"Specified port is already open..."

Tarzında problemlerin çözümünü anlatacağım.

İlk olarak bağlandığınız VPN'nin protokolünü öğrenmeniz gerekmekte, örneğin:

VPNBook.com gibi bir sitenin VPN'sine bağlıysanız, sitede yazdığı üzere:

PPTP protokolüne bağlı bir VPN'desiniz demektir.

Kendi protokolünüzü öğrendikten sonra ise:

Sol altta bulunan Windows 10 logosuna tıklayıp(sağ tık), aygıt yöneticisi kısmına gelmeniz gerekmekte.

Bu adımdan sonra karşınıza çıkan sayfada, "ağ bağdaştırıcıları" seçeneğine çift tıklayıp; az önce öğrendiğiniz ve sizinki olduğuna emin olduğuna emin olduğunuz VPN protokolüne sağ tıklayıp "cihazı kaldır" tuşuna tıklamanız gerekiyor.

Bu adımdan sonra yukarıdaki "ekran ve üstündeki büyüteç" tuşuna tıklayıp işlemi bitirebilirsiniz.

Ben PPTP kullandığım için, PPTP'yi işaretledim(örnek) siz hangisiyse onu işaretleyin.

Bu aşamadan sonra sorun ortadan kalkacaktır.
bunun yerine opera vpn kullanıyorum bence bunlara güvenmektense opera daha iyi

bunun yerine opera vpn kullanıyorum bence bunlara güvenmektense opera daha iyi
Ping vs olarak değerlendirdiğinde VPNBook’un çok daha önde olduğunu göreceksin, daha iyi serverları var sanırım. Kendim de denedim, yine de buradaki konu sadece VPNBook ya da VPN karşılaştırma konusu değil, elle girilen VPN’lerin bazılarında oluşan hatalar. Bu arada Opera’nın sadece VPN’lisine değil kendisine de fazla güvenmeyin derim.

Geri