Windows 11 25H2 yüklenmeli mi?

ben yukledim bi sorun yok suanlik

25H2 ile 24H2 arasında hiç bir fark yok 24H2 ile aynı kod tabanını kullanıyor, powershell 2.0 ve WMIC gibi bir kaç şey kaldırılmış o kadar. Herhangi performans artışı söz konusu değil. 24H2 tamam oldu dediler artık ismini 25H2 yaptılar yeni gelecek güncellemelerde bunun üzerine olacak.

25H2 ile 24H2 arasında hiç bir fark yok 24H2 ile aynı kod tabanını kullanıyor, powershell 2.0 ve WMIC gibi bir kaç şey kaldırılmış o kadar. Herhangi performans artışı söz konusu değil. 24H2 tamam oldu dediler artık ismini 25H2 yaptılar yeni gelecek güncellemelerde bunun üzerine olacak.
yani geçeyim mi hocam sorun olmaz demi

bir önceki sürümde ssd 51-53 arası çalışıyordu boşta,şu an(25h2) 42-44 civarı

Kral bana da gelmiş 'indir ve yükle' dersem pc ye format atmış gibi mi olur? Ben hiç birşeyim silinsin istemiyorum. Korkum ve sorum bu indirip yüklersem silinir mi oyun/programlar vb?
yok silinmez normal guncelleme olarak iniyor. yukleyebilirsin

Windows 11 25H2 (2025 Güncellemesi), 24H2 sürümünün üzerine odaklanan ve özellikle yapay zeka (AI) entegrasyonunu derinleştiren bir ara güncellemedir.

İşte sorduğunuz kategorilerdeki temel yenilikler:

1. Performans

Windows 11 25H2, 24H2'nin üzerine performans optimizasyonları getirir.

• Verimlilik: Arka planda çalışan hizmetler ve uygulamalar için kaynak yönetimi iyileştirildi. Bu, özellikle çoklu görev yaparken sistemin daha akıcı çalışmasına yardımcı olur.
  • Hız: Sistemin uyku modundan uyanma (wake-from-sleep) sürelerinde ve genel tepkisellikte küçük iyileştirmeler yapıldı.
  • Donanım Desteği: En yeni nesil işlemci (CPU) mimarileri için optimize edilmiş destek sunar.

2. Oyun (Gaming)

Bu güncelleme, oyun deneyimini iyileştirmeye yönelik teknik güncellemeler içerir:

• DirectStorage: Oyun yükleme sürelerini azaltan DirectStorage teknolojisinin daha verimli çalışması için optimizasyonlar içerir.
  • Otomatik HDR (Auto-HDR): Bu özelliğin desteklediği oyun kütüphanesi genişletildi ve renk doğruluğu üzerinde ayarlamalar yapıldı.
  • Oyun Modu (Game Mode): Oyun Modu'nun, oyun oynarken arka plan işlemlerini kısıtlama konusunda daha verimli çalışması sağlandı.

3. Güvenlik (Security)

Güvenlik, bu sürümde de ön plandadır:

• Kimlik Avı Koruması: Microsoft Defender SmartScreen, kullanıcıları şüpheli web sitelerine veya uygulamalara kimlik bilgilerini (parolalarını) girmemeleri konusunda daha proaktif uyaran gelişmiş kimlik avı (phishing) korumalarıyla güncellendi.
  • Windows Hello: Oturum açma işlemlerinin güvenliğini ve hızını artıran iyileştirmeler içerir.
  • Sistem İzolasyonu: Sanallaştırma tabanlı güvenlik (VBS) özelliklerinin sistem performansına etkisini azaltmaya yönelik çalışmalar devam etmektedir.

4. Diğer Önemli Yenilikler (Yapay Zeka)

25H2'nin en belirgin özelliği Yapay Zeka (AI) ve Copilot entegrasyonudur:

• Gelişmiş Copilot: Copilot artık sadece bir kenar çubuğu değil, sistemin daha derinlerine entegre edilmiştir.
  • Uygulama Entegrasyonu: Dosya Gezgini (File Explorer), Fotoğraflar (Photos) ve diğer yerel uygulamalarda yapay zeka destekli yeni özellikler (örneğin, dosya arama veya fotoğraf düzenleme için akıllı öneriler) sunulmaktadır.
  • "AI PC" Desteği: NPU (Neural Processing Unit) içeren yeni bilgisayarlar için tam optimizasyon sağlar, bu da yapay zeka işlemlerinin CPU veya GPU'yu yormadan doğrudan bu özel çip üzerinde yapılmasını sağlar.

Geri