Windows 11 güncelleme yapmalı mıyım?

Fatih_123

80+
Reaksiyon skoru
62
Arkadaşlar şu güncellemeleri yapmalı mıyım? Resimde ki gibi KB5063878 güncellemesinde iyice Windows 11'den soğudum hata üstüne hata PC sürekli kapanıyordu ben de PC'nin sürekli kapanmasını bu güncelleme yüzünden olduğunu düşünüyorum falan gerçekten Windows 11'den soğudum nereden bulaştım ben bu W11e diye kendimi sorguluyorum neyse bundan sonra artık iyice araştırmadan forumda sormadan Windows güncelleştirmelerini yapmayacağım sizce bu güncellemeleri yapmalı mıyım yine hata silsilesiyle karşılaşır mıyım yine KB5063878 güncellemesi gibi mi olur bunu merak ediyorum? (şimdi baktım da bilgisayarı kapatırken her türlü güncelleştirmeyi yaptırıyor Windows'u güncelleştir ve kapat, güncelleştir ve yeniden başlat harici başka seçenek yok orada) :/

Ekler

• Ekran Görüntüsü (38).webp
    Ekran Görüntüsü (38).webp
    130.7 KB · Hit: 23
  • Ekran Görüntüsü (39).webp
    Ekran Görüntüsü (39).webp
    77.6 KB · Hit: 17
Güncellemeleri tamamen kapatmanı önermem çünkü çoğu güvenlik ve kararlılık için geliyor. Ama haklısın, bazı güncellemeler (mesela bahsettiğin KB5063878) bazı sistemlerde uyumsuzluk yapabiliyor. Benim tavsiyem şu: güncellemeden önce mutlaka bir geri yükleme noktası oluştur ya da önemli dosyalarını yedekle. Sürücülerin güncel olsun (özellikle ekran kartı ve chipset). Güncelleme sonrası sorun yaşarsan da Ayarlar → Güncelleştirme geçmişi → Güncellemeleri kaldır kısmından problemli KB’yi silebiliyorsun. Yani güncellemeleri yap, ama önlemini alırsan kafan rahat eder.

Salın gitsin.
Kendiniz bozuyorsunuz.
Sallamayanlara hatta hiç bir şeyin farkında olmayanlara hiç bir şey olmuyor.

Geri