Neler Yeni

Windows 11 oyunlarda 100% CPU kullanımı

Resourn

80+
Dün temiz kurulum ile kurulum gerçekleştirdim. Tüm sürücüleri (chipset vs. dahil) sorunsuzca kurdum ama oyunlarda işlemci kullanımı niyeyse paso 100% ve civarlarında takılıyor. Bayağı işlemci darboğaz yapıyormuş edasıyla. Böyle bir sorun da hiçbir zaman yaşanmadı bu arada. Uzun zamandır Windows 10 kullanıyordum, trilyon kez yeniden kurdum bunu 1 kere dahi yaşamadım.
Bu olayı nasıl çözerim? En kötü Windows 10'a geri döneceğim mecbur ama çözebilirsem daha iyi tabii. Bu da saçma mevzunun görüntüleri:

SS1.png

SS2.png

Bu arada illaki soran olacaktır diye yazayım:
İşlemci: Ryzen 5 3500X
GPU: 2060

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Dün temiz kurulum ile kurulum gerçekleştirdim. Tüm sürücüleri (chipset vs. dahil) sorunsuzca kurdum ama oyunlarda işlemci kullanımı niyeyse paso 100% ve civarlarında takılıyor. Bayağı işlemci darboğaz yapıyormuş edasıyla. Böyle bir sorun da hiçbir zaman yaşanmadı bu arada. Uzun zamandır Windows 10 kullanıyordum, trilyon kez yeniden kurdum bunu 1 kere dahi yaşamadım.
Bu olayı nasıl çözerim? En kötü Windows 10'a geri döneceğim mecbur ama çözebilirsem daha iyi tabii. Bu da saçma mevzunun görüntüleri:

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

Bu arada illaki soran olacaktır diye yazayım:
İşlemci: Ryzen 5 3500X
GPU: 2060
İşlemci 6 çekirdek ve normal hızıyla çalışıyor mu? Görev yöneticisinden bir bak derim.

Resourn

80+
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
İşlemci 6 çekirdek ve normal hızıyla çalışıyor mu? Görev yöneticisinden bir bak derim.

Çalışıyor hocam baktım. Ghz değerleri normal. Çekirdekler kısmında vesairede bir azalma veya gariplik söz konusu değil. Sadece inanılmaz yükte çalışıyor çok saçma.

Sakin

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
152
İsim
Tolga
Daha garibi %100 kullanımda 55 derece civarı olması gibi geldi.

Resourn

80+
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Daha garibi %100 kullanımda 55 derece civarı olması gibi geldi.

Yüksek bile öyle diyeyim. Normalde 50 civarlarında takılır oyunlarda. Kule soğutma var, CPB kapalı ve elle voltaj ayarı yapmadım kısaca bunlardan.

Top Bottom