Çağrı Yılmaz
80+ Silver
- Reaksiyon skoru
- 10,649
Evet dostlar bugün Windows sürümü 8.1 ve 7 olan bilgisayarlarda nasıl görev çubuğu şeffaflaştırılır ve görev çubuğundaki simgeler nasıl ortalanır onu gçstereceğim.Bu yöntemi Windows Vista ve daha eski işletim sistemlerinde denemedim çalışıyormu bilmiyorum.Evet konuya başlayalım.
Görev Çubuğunu Şeffaflaştırma:
İlk olarak "Classic Shell" programını indiriyoruz.
İndirme linki isteyenlere: Classic Shell
Evet uygulamayı indirince karşımıza böyle bir ekran çıkıyor;
Bu ekrandan resimde belirttiğim "Basic Settings" e tıklıyoruz.
Sonra çıkan bu ekranda resimde belirttiğim "Windows Smart Screen'e" tıklıyoruz.
Sonra sol üstteki "Search Settings" kısmına "taskbar" yazıyoruz.
Çıkan ekranda "Customize taskbar" ve "Transperent'i" tikleyip "Taskbar Opacity'i" 0 yapıyoruz.
Evet şuan görev çubuğu şeffaf oldu,şimdi görev çubuğundaki simgeleri ortalamaya geçelim.
Görev Çubuğundaki Simgeleri Ortalama:
Öncelikle görev çubuğuna sağtık yapıp çıkan ekranda "Görev Çubuğunu Kilitle"nin yanındaki tiki kaldırıyoruz ve "Araç Çubukları" kısmından "Bağlantılar"ı tikliyoruz.
Sonra çıkan ekranda "Bağlantılar'ın" Yanındaki noktalı şeyi en sağa çekiyoruz;
Anlamayanlar için videosu(bu video forumdan birinindi ama kimin hatırlamıyorum) :
Sonra videodaki gibi görev çubuğunu kitleyip "metni göster" ve "başlığı göster"i kapatıyoruz.
Masaüstündeki Simgeleri Gizleme:
Masaüstüne sağtık yapıp "Görünüm"den "Masaüstü Üzerindeki Ögeleri Göster"in yanındaki tiki kapatıyoruz.
Sonuç:
Yapanlar yazarsa sevinirim.
@Ercü
Görev Çubuğunu Şeffaflaştırma:
İlk olarak "Classic Shell" programını indiriyoruz.
İndirme linki isteyenlere: Classic Shell
Evet uygulamayı indirince karşımıza böyle bir ekran çıkıyor;
Bu ekrandan resimde belirttiğim "Basic Settings" e tıklıyoruz.
Sonra çıkan bu ekranda resimde belirttiğim "Windows Smart Screen'e" tıklıyoruz.
Sonra sol üstteki "Search Settings" kısmına "taskbar" yazıyoruz.
Çıkan ekranda "Customize taskbar" ve "Transperent'i" tikleyip "Taskbar Opacity'i" 0 yapıyoruz.
Evet şuan görev çubuğu şeffaf oldu,şimdi görev çubuğundaki simgeleri ortalamaya geçelim.
Görev Çubuğundaki Simgeleri Ortalama:
Öncelikle görev çubuğuna sağtık yapıp çıkan ekranda "Görev Çubuğunu Kilitle"nin yanındaki tiki kaldırıyoruz ve "Araç Çubukları" kısmından "Bağlantılar"ı tikliyoruz.
Sonra çıkan ekranda "Bağlantılar'ın" Yanındaki noktalı şeyi en sağa çekiyoruz;
Anlamayanlar için videosu(bu video forumdan birinindi ama kimin hatırlamıyorum) :
Sonra videodaki gibi görev çubuğunu kitleyip "metni göster" ve "başlığı göster"i kapatıyoruz.
Masaüstündeki Simgeleri Gizleme:
Masaüstüne sağtık yapıp "Görünüm"den "Masaüstü Üzerindeki Ögeleri Göster"in yanındaki tiki kapatıyoruz.
Sonuç:
Yapanlar yazarsa sevinirim.
@Ercü